Legionar petek, 27. februar 2009 ob 08:23

Ta tema obravnava prispevek (Ne)aktivirane bombe

Tak kak je napisano, tak tüdi je - žal! Mura je resen ena tempirana bomba in živi mrtvec, takak se je še za eno podjetje nedugo tega nazej izrazja minister Lahovnik. Slabo vodenje podjetja jo je vrglo v to v čen je zej, nišče pa ne odgovorja...Takak tüdi nigi indi ne!Hudi Nayebali pa do seveda što drügi kak - delavci!Hudi Glovno ka si menedžeri pa kvazimenedžeri lehko tolajo astronomske nagrade pa najemajo še vrsto 'zunanjih svetovalcov', kak izboljšati položaj podjetja in to isto tak za astronomska plačila. Svetovanje enega mariborskega svetovalca je namreč koštajo 175.000 evrov, taisti 'svetovalec' pa je po ten kda je svojo nareda v Muri, odiša še v begunjski Skimar Elan; v kakši situaciji pa je tota firma, pa mislin ka tüdi ne treba extra razlagati...Hudi In v toto situacijo je pola po odhodi totega 'svetovalca'...

To je samo primer, kakši astronomski penezi se še vedno vrtijo v totih podjetjih, delavci pa delajo dobesedno za miloščino. Jaz samo vüpan, ka de se nekomi prej ko slej 'film vtrga' pa de se nekej zgodilo...Alil pa de liden zadosti pa do se organizirali pa šli na ulice. Delavci v Muri so recimo šteli štrejkati, pa so opet sklenili nekši gnili kompromis z upravo. Tüdi lidje bi se mogli malo bolj zavzeti za svoje dobro. Kapa moš za zgibiti kda itak že delaš samo za 400 evrov, pa še za to veš ka neš več dugo? Kdo de Mura propodnila de to katastrofa in to v proven pomeni besede. Pa ne samo Mura, tüdi drüga -v članki omenjena pa neomenjena- podjetja!

MILAN petek, 27. februar 2009 ob 08:32

Mislec
TO SO NAŠI LIDJE KERI SI FSE ZATRPIJO PA PAČ TIRAJO SRMAŠTVO DALE KAK JE ŽE OD NEGDA

tota petek, 27. februar 2009 ob 13:26

Lidje sami nedo kej dosti naredli, da majo sindikat takši, ka bog pomogej. Čiglih majo male ploče, jih le mojo. Fsakša reče, ka či gre z Mure, de pol leta dobivala peneze z zavoda, kej pa te? Tak mi je ena rekla, ka ma zej bor za položnice, či pa še tega nede.... Žmetno je to fse sküper soditi, či nisi son f konkretni situaciji. Ka je uprava skoznoskoz gnila, to pa je tak fsen znono. Jin nič ne fali, za delafce pa se jin füčka. Či de firmo vrag vzeja, do toti šefi itaki dobili slüžbe v drügih firmah, kere treba cugrund spravitiDol

Legionar sobota, 28. februar 2009 ob 22:06

Se je moj namen ne soditi nikoga. Samo je pa resen, ka si lidje vse zatrpijo, takak je napisa Pepek. Samo neje dobro skoz samo trpeti pa trpeti sklonjenega hrbta - prosto po Cankari. Zato ka je narod tak pohleven, si še raznorazni lopovi lehko teko več prvoščijo.
Sindikati pa so itak za en ku*c; ne zmorejo nobene konkretne akcije, zgleja ka je sindikaliston bolj važno ka grejejo svoje stolčke kak kej naredijo ali pa grejo v kakšno bolj 'šarf' akcijo....To je zgleja že preveč za jih. Moč je v lidih...V množicah, ne pa v sindikatih! Sindikati pa bi mogli aktvirati množice, samo kak že rečeno, tega niti slučajno ne delajo!

Zvončica nedelja, 1. marec 2009 ob 22:34

Seveda ti don prav, da jaz tüdi tak mislin....začne pa lehko vsak pri sebi energijo iskati ka se mo jejca zbuniti gda treba.......o Muri pa murašicah pa smo že dosti pisali....toto sramotno izkoriščaje se vleče že leeeeeeeta.....zato ka so same ženske v glovnen notri pa si ne vüplejo nič rečti.....spotin pa se cejtov ka so mele daleč nejbojše ploče (tan negi okoli 1980 leta) Ka pa so te šefovi zavozili pa vrag ve (da še te ali od globalizacije biznisa ne blo ne düha ne slüha).

kobreti četrtek, 16. april 2009 ob 08:17

..no pa se je začelo. Iz še nepotrjenih virov se sliši da jutri v Muri ne bo plače, se pravi še tiste ki so do zdaj dobivale po 370€,enostavno nebo ničJok Klejen Strelec

Legionar četrtek, 16. april 2009 ob 08:37

Tepa nej hejajo delati!

Nela četrtek, 16. april 2009 ob 08:50

S toto muro je res ena veka katastrofa. Buum Sej direktor je tak odstopa ne? Se totih bogih 370€ nedo dobili. Klejen

Dejan četrtek, 16. april 2009 ob 14:22

370 € Norec Ke si te s ten gnesden lehko začneš. To te buje Hjooj Pa še tega nedo dobili zej... Te res bojše, ka sploh več delat ne hodijo.

Legionar četrtek, 16. april 2009 ob 15:47

Se provin, ja. Sramota je to, kakšne firme ki so negda ble renomerane pa znone pa dovale krüha tisočin pa tisočin liden, gnes den tak žalostno propodajo...Neee Pa samo nan tupijo ka je fse to posledice krize, o slabih menedžerskih odločitvah pa ropaji firm pa nihče nič. In zato nišče za nič takega nikoli ne odgovorja. Delavci ostonejo na cesti pa še brez tote borne ploče, menedžeri pa grejo dale, yebe se jin za folk!

prlek1825 četrtek, 16. april 2009 ob 21:11

to pa je zej to, tu nebi smeli dati ploč menedžerom pa direktorom pa tak dale totim pisarniškim lidem, se so to skuhali ke nede izedelek dale v prodajo!
ne pa bogi lidje ki naredijo izdelek ke bi dobli pločo te pa nič!
keri je zej tu kriv delavec ki naredi obleko al menedžer ki je ne ve oddati!
krivec nej ne dobi ploče pa še za nazaj ga nej kaznuvlejo ne pa še dobi nevem kakše opravnine pa nevem ke še vse, pa se firma zapere pa nikomo nič!

kobreti petek, 17. april 2009 ob 08:35

... pa še nekaj se guči okrok, zaj ki je toti direktor Huber da odstopno izjavo, mu še pripoda odpravnina po individualni pogodbi, pa čeprav je dela samo nekaj mesecof,pa zaposla rodbino,pa baje pločo je tudi ne meja švöh 11 jurjof €Panika

Legionar petek, 17. april 2009 ob 08:37

Bi mu jaz da odpravnino...Na Goli otok!Hud

MHA torek, 21. april 2009 ob 10:18

Ve pa teko € skoro na borzi dobiš. Hjooj

prlek1825 torek, 21. april 2009 ob 14:18

recesija bi mogla vudroti še na socialne pomoči pa tote menedžerske črve spraviti delat! keremo pa je ne za delo pa vso premoženje vzeti!

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.