MILAN petek, 20. marec 2009 ob 07:40

Ta tema obravnava prispevek Kmetovo (ne)preživetje

Alooo Hjooj zej pa me je resen do kunca svadilo.Opet se piše ka je rešitef v turizmi pa ne ven ja ke tota budala živijo ka ne vidijo ka turizm askoron nega.Se pač vidi ka nekej pišeja samo zato ka so ne cejtnga prozne.Tak kak vse kej dela kmet je ne vredno nič ka z svojin pridnin delon nemre preživeti tak nemremo z turizmom nareti nič brez lidi keri bi bili.To kej se prpela kunec tjedna deset avtof Avstrijcof pa morti kakši Nizozemec toti če bi vsakši zapravja teko penez keko mu gra v kuferan nebi rešili turizma to pa kej pridejo cenkat pa gllejat kej je fol to pa je turizem za na brütif. Predugo sen v toten posli sen na mesti ke bi nej bija turizem pa ven ka je to prozen guč.Tega smo ne mi krivi keri delamo pa tü živimo.To je krivda nesposobnih politikof keri samo na veko gučijo pa za sebe gledija.

tota petek, 20. marec 2009 ob 08:52

Či bi na fsaken koraki bija en kmečki turizem, bi fsi fküper propali. Sej pa narod nema penes, ka de okoli hoda, pa vüni ja pa pija. Taka se meni tüdi vidi, ka je toti članek malo mimo... Ka pa s tremi kravami f štali nemreš preživeti, to pa neje nič novega, to je že dugo tak. Za gojenje ekstotičnega sodja pa venda le našo podnebje neje primerno. Ke bi si nej nasodili plantaže anansa pa banan? Je že ovi v Dobrovniki poveda, ka je pozimi premalo svetlobe, ka bi to tü uspevalo. Pa kakša gromozanska investisija bi bila narediti primeren rastlinjak... Redno ga je mimo strelija. Edino, ke ma praf je to, ka resen fsakši kmetič more meti svoj traktor, pa fso mehanizacijo svojo.... Tü bi resen lehko nekej prišparali, či bi meli sküpne stroje, ali pa bi jih eden meja, drügi pa bi mo pločali najemnino oz. uporabnino... Vse ostalo, pa po mojen neje praf napisaA-A

MHA petek, 20. marec 2009 ob 09:02

Članka sen nejč ne šteja, pa vidin ka je bojše či ga sploh ne štejen.

tota petek, 20. marec 2009 ob 09:17

Ti ga samo prešej. Lehko, ka boš ti kakšo drügo mnenje o jen meja. Lidje smo različniNasmeh

MHA petek, 20. marec 2009 ob 09:36

Glede na to, ki sen vajino mneje prešteja, se strinjan z vama. Članek pa bon te kesne v nočni prešta.

Jernej petek, 20. marec 2009 ob 10:01

Spotin se kak so negda lidje pravli ka kmet lejko brez mesta
pa brez penez prezivej..vse ma duma! Lidje mesti pa nemrejo brez penez preziveti!

Samo gnes den to z kmeton vec ne stima, ali?

kobreti petek, 20. marec 2009 ob 10:27

to je že od nekda blo pa bo ka de vodo vsaki na svoj mlin vleka, pa sebi žepe napuna, zato pa za nas ostle obične lidi nič ne ostone,ka bi si lehko privoščili vsak vikend izlet na turistično kmetijo,toplice ali kon inan.Pomalen de tak kak je nekda blo,pa bomo začeli kupovati hrono pri kmetih ne pa več v štacuni,ker de pač tak cenešo, pa te de se po to s cejtoma obrnilo.Pa poglednite 10-20 let nazaj, ki smo meli teko trgovin kak gnes, pa puno so tudi ne bile kak zaj, komot seveda je ka dobiš vse na enen mesti.Trgovec ki pa de od kmeta kupja gujdeka pa de ga pač prisila ka proda pod ceno,seveda pa naša držova na to sploh ne gleja

Jernej petek, 20. marec 2009 ob 10:39

...dobli smo pravico kak trgovski uporabniki!
Zgübli smo pravico kak delavci! Buum
..tej proplem je celom EU-ji

Dejan petek, 20. marec 2009 ob 10:42

Ja gnesden se je to vse obrnolo. V totih supermarketih dobiš že vse od A do Ž, s ten ka vozijo robo iz tujine za takše fol peneze, slovenski kmeti pa se lehko slikajo. Fsej tisti mali kmeti. Da so pri ten nekonkurenčni pa se jin enostavno ne izide. Tü bi se moglo to malo pri trgovcih obrniti, ka bi se bol po slovensken trgi ozirali. Samo de fsakši nabovla tan, gi je ceneje. Tak kak je tista zgodba o mleki. Našo vozimo nekan vün, sami pa uvožamo od negi indi. V naših trgovinah več pomalen neš nič slovenskega doba.
Ka pa bi se začeli baviti s kakšnimi eksotičnimi stvarmi pa je tüdi ne iz gnes na zütra. Pred kak nekšo novo panogo zaženeš, že po opet kej vrag vzeme al pa drüga kriza pride. Recimo kivi se do pri nas fejn vzgajati Nasmeh
Kak pa je te s totimi bio kmetijami? Pred leti je to bija takši bum pa prihodnost. S ten venda neje gnes nič drgači, kak pri ostalih.

Jernej petek, 20. marec 2009 ob 10:49

...rocna dela so se pre dragi! Zdaj vse se ta vrze pa novo skoron za isto ceno dobis
kak ci bi dao popraviti!

Kje so pravi mojstri? Mehaniki, strogari, kovaci, klepari......itd

Dosta njih vec nega!
In pomali vec slovenskega kmeta nede Hmm

Na zadnje urejal: Jernej, dne: petek, 20. marec 2009 ob 10:53

Dejan petek, 20. marec 2009 ob 10:56

Totih mojstrov nega več. Da se to že dugo več ne sploča. Ka de ti tan en kovoč dela eno podkev celi den, či jih v tovarni v proizvodnji naredijo tisoč.
Glihtak je pri nas s tekstilno industrijo. Vse vrag jimle, da tan na drügi stroni Kitejci delajo za pest riža. Cenejša delovna sila. To je vseposod. Pomalen de tak, ka do še vse namesto nos roboti delali. Meli do samo enega zaposlenega, ka de zaron ob sedmih samo gumb stisna.

MILAN petek, 20. marec 2009 ob 18:00

Kul neje lehkoNe ne ne Butl

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.