Legionar sreda, 3. marec 2010 ob 20:16

Glih gnes sen moga zvati v lotmerški zdr.dum pa se naročiti za k doktori. Naročili so pa me kumej za teden dni! Hudi Poleg tega sen se -pa to je ne blo prvič- sooča z neprijaznostjo med. sestre od mojega doktora, kere imena pa zaenkrat še nebi pisa. Ob ten se sprašüvlen, kon gre toto naše zdravstvo? Či si betežen, te več nemreš takoj k doktori, ampak se moreš naročiti (či ti je kej resnega si za tjeden dni še lehko hladen Žalosten ), poleg tega pa je osebje še marsikdo zlo neprijazno!
Ob ten se človik pita, či so ne toti lidje tan zato ka so nan na razpolago? Nen reka, neso vsi takši, samo neprijaznost tote sestre pa včosik že presega ene okvire normalnega obnošaja pa komunikacije. Či pozoveš je ne dobro ka zoveš, pa ka si ne ob dobri vüri pozva, či prideš to je ne dobro ka si priša to, či pitaš ke je ne dobro, či ne pitaš je ne dobro... Hudi Zgleja ka eni lidje svoje frustracije nosijo v slüžbo, ke je ne prav. Ne rečen - vsi mamo včosik slab den, samo kapa bi skoz neke blo 'narobe' - to pa je tüdi ne prav! Hudi

misekovi sreda, 3. marec 2010 ob 20:26

Zelo žalostno , še bol žalostno pa je to ka je resnično.

Legionar sreda, 3. marec 2010 ob 20:28

Ja, pomalen de prišlo tak, ka či neš meja penez za doktora, boš lehko dobesedno crkna tan pred dvermi, pa se nišče nede za to sekera! Hudi

prlek1825 sreda, 3. marec 2010 ob 21:13

to ti je tak z totimi doktori živa žalost,,,meje hodiš tan okoli meje veš meje se sekiraš bojše je...hehe

Ivek sreda, 3. marec 2010 ob 21:49

Drogi moj Legionar!

Bodi ti meni lepo zdraf. Či te kaj boli al tišči si ne ženi k srci, ve si jas tüdi ne.
To de te minolo, či ne pret gda,š hmrja. Či paš si preveč gna k srci de minolo pret.

Lepo te pozdrovla tvoj Dokktor.

PS. F sestro ne štohaj, gi je una ne tvoja sestra, pač pa moja. Za to gda de te
minolo pa sen se zaresen heca.

Dejan sreda, 3. marec 2010 ob 23:19

Ja mene je prešja doktorca ne štela vzeti, ker sen pač ne dosti pri doktori nigdor bija in sen še meja doktorco iz otroških let. Meja sen pa takši flek od klopa, ka bi mi skoro noga fkrej pola Vuuhuu Samo je pač birokracija na prven mesti, te pa či boš zdrav al boš se stegna. Dobro, ka še te obstajajo v dumi tüdi dobre sestre pa doktor, ki me je vzeja kar tak, makar sen ne pri jen pa mi je sestra oskrbela to, doktor pa napisa eno kilo tablet.

No zej man pa vredi doktorco, naročan se vedno po tisten listi, kak so mi ga dali, na vrsto pa vedno priden za den al dvo To ja

Či pa je kej nujnega te pa itak letiš v dum, te nejč ne zoveš Pomežik

Je pa bojše čin meje tan okoli letati, vredi je biti zdrav Jaaa

MILAN četrtek, 4. marec 2010 ob 07:40

Mislec Nandek mo eno štorijo
Negda so prišli v čakalnico glejat sestra če ti kej fali.
ZEJ PA POGLEDNEJO ČE SI SE ŽE FTEGNA.

Jernej četrtek, 4. marec 2010 ob 07:46

Ka se meni je Zdravstvenem dom-i vidlo je ka majo čiitalec
zdravstvene kartice cele Evropske unije! Ploskač Ges man do zdaj
samo dobre izkušne!
Resan pa je kelko ges tüdi hodim Lotmerk zdravstveni dom!

Legionar četrtek, 4. marec 2010 ob 08:45

Ve sen jaz nigi ne napisa, ka si vsi v lotmeršken zdravstvenen dumi takši. Povečini so ok, to nemren tajiti. A-A Samo kda pa se takši odnos od enih in istih tan stalno ponovla, te pa je to drüga stvor. Rad bi samo reka, ka toto osebje v zdravstvenih domovih proti ovin v bolnicah dobesedno uživa in zato bi lehko tüdi odnos meli malo bojši - bor tisti eni. Zgleja pa pač ka eni svoje komplekse pa probleme dobesedno v slüžbo nosijo, ke je ne prav!

erof četrtek, 4. marec 2010 ob 09:40

Moš v lotmerki tudi takše ka ti diagnozo postovi med tistim cejtom kej cejtnige šteje pa skoz okno gleda pa te te pita što si ka se mu ne do niti obrnoti ka bi te pogledno provizoriš na daleč,te da se pa obrne tam na mizi v en paper pogledne kej ti sploh nej napiše pa lehko greš.Tam ti te nekšo rafuzo tablet napiše pa te pita če maš gnes dopust al si frej al bi mogo delati,te ti reče ajd gnes te me bolniško vutra pa se delat spravi pa te če de kej huje te pridi ponovno pa mo te vidli kak bo.Te da sen mo malo omenjo kej te zakonski pripoda te sen mo malo prtisk zdigno pa te se je začno pogovorjati o bol resni stvori a je reko tak zakon je takši ka več prišparamo,kej se pa prišpara letno pa se te razdeli kot racionalno ravnanje z stroški za nagrade dohtarom in tu sma te kunčala debato,ker sem to jaz tak zno samo sem štejo ka še som prizna kej delajo toti DR.Tak te sen pa mo samo reko adijo če de me gdo še sukalo rejši pod cimprese kak k tebi več ,idem drugam tak kak sen tudi šo in zej nega nikšega problema več,vse se da zrihtati tudi brez kuverte z evri pa tudi ta oseba DR mo drugačni človeški pristop . Doktor
Čist preprosto če vidiš da je doktor zanič zamejej ker dgačik ne rešiš nič samo sebe v jamo rivleš njemi pa je tak vseeno. Nosila

Legionar četrtek, 4. marec 2010 ob 10:07

Ja, doktori so opet drüga štorija. Moj post se bole nanoša na obnošanje sester oz. med. sestre in to čist določene. Samo v izogib kakšin možnin nevšečnostin zaenkrat nebi rojši omenja, kera je to.

MILAN četrtek, 4. marec 2010 ob 11:23

Mislec Po večini je povsod v redi,je tak ka smo mi fčosik nestzrpni
pa zdravstveni delafci glihtak neso robori.
Fsi pričaküvlemo ka smo prvi to pa ne gre.Smo fsi samo ledje malo strpnosti pa de fse.

Progress četrtek, 4. marec 2010 ob 19:45

No res dobro pa živlenske opisano. Samo se ne strinjan ka bi moga glih zavolo slabega doktorskega dneva ga zamejati. Bole se nagiblen k teme ka mu je treba povedati ka mu gre pa pika. Nič več nemo gučali gospod doktor, če lehko to, pa ovo....pa nej me več nobeden ne pita ka mi je, noja okvirno že, z preostalo diagnozo pa se nej potrüde. Cejti so se spremenili. Sestre pa so poglavje zasebe. Škoda ka se moremo klanjati toti gospodi, pa še delček z našimi penezi živijo.

Zvončica četrtek, 4. marec 2010 ob 23:45

Meni se vidi ka so sestre preveč z birokracijo obložene....polek morejo še vse razporede delati za preglede, preveze, meritve raznorazne, ekspres preglede krvi pa urina....prenošati tečne doktore pa paciente,,,ve se mi vidi ka nemajo glih lehkega dela. Negda je pač karton vun ruknula, pozvola notri lidi, kej prevezala, zmerila pritisk...pa gotovo. Zej ma toga več. Te pa še mojo probleme z uporabo računala ipd. pa so še bole živčne. Čeglih sen ponavodi grozno tečen pacient ke ne ve glih dugo čakati si mislin ka so še dobre takše kak so. ZA eno pa jaz tudi ven ka v svojen nastopi gre dostikrot čez vse zdrave mere okusa.....samo se ji človik tüdi nareži gda streli kak s topa vse tisto ke si drügi potihen mislimo pa ne rečemo.
NAročanje pa je eno veko sranje ke itak ne gre tak kak bi moglo iti. Organizacija dela je total blesava, nepraktična. Gda pa si betežen pa te more vzeti pa itak ne trebaš čakati tjeden dni pač pa samo eno 5-7 vur Zloba

Legionar petek, 5. marec 2010 ob 09:29

No, človik razmi ka ma vsakdo včosik slab den. Samo kda pa se to konstantno godi, te pa je stvor malo drgačna. Tote sestre v zdr.domovih še uživajo v primerjavi s tistimi v bolnicah; tiste pa resen nayebeyo, pa si resen svojo pločo zaslüžijo. Jaaa Zej uporaba računala - jaz mislin ka jin je to samo olajšalo delo, ne pa otežilo. Jaz mon večkrot občütek, ka majo ene malo manjvrednostni komplex pa zato včosik malo boginje tan v sprejemnici pošpilajo. Neman pa tiste v mislin kero ti, Pomežik Pomežik Zvončica.

Tamii petek, 5. marec 2010 ob 17:13

ene so res take ka adijo, sej doktori tude. No ja sen mela en mesec prejšnjo leto novo gripo, pa sen jas znola ka jo mon, ker hodim v zdravstveno pa se to na praksi hitro dobi, pa seveda človek tude čute. Haha in jas sen čutila ka man toto novo gripo. te pa mi je doktorca napisala, ka sen psihično tak malo, ker je te glih bija cejt, ka mi je babica vmirala. Žalosten pa te še mi je sestra tam rekla, ka nove gripe še ni v Sloveniji, je pa že bila nevem ki vse. o moj bog ne, kaki zdravstveni delavci so eni ja. :/ mamo pa tudi izjeme v našen zdravstvenem dumi, ka so eni delavci fejst fejst vredi. Nasmeh sama sem bodoča zdravstvena delavka, in vem kak pa kej, pa vem ka se eni nenormalno obnašajo. Žalosten oz. se sploh ne vejo obnašati.

Tamii petek, 5. marec 2010 ob 17:41

popravek. doktorca je napisala na napotnico za bolnico, ka sen psihično tak, potemtakem ka si zmišlovlem, pa te so me v bolnici meli tak kak nekšnega psihičnega bolnika. pa še niti me v bolnico nebi dala, če ji jas nebi rekla.

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 17:50

Hehe, zodjič je Kocenova sestra Mira opet prekosila samo sebe: enemi pacienti je navrgla, ka te zej nej gre hitro notri ko doktori, pa hitro zrihta, ka te uni grejo na malico. Ovi revež je ne zna či misli resno ali se heca. Hehe Sen si misla, ja sestra, vepa je ne naš problem ka vi morete na malico. Tepa si tak organizerejte cejt, ka de van šlo skoz. Človik se more naročiti, pa čakati tjeden dni ka pride do doktora, tepa še bi moga se samo obrniti notri iti, zato ka de una šla na malico. Žalosten Pa kunec koncov, ko da je od pacienta odvisno, kak dugo de notri pri doktori...Vsaki ve, ka je te kunec obravnave, kda doktor tak če, vsej povečini je tak. Zato nesramnost tote sestre včosik gre malo predaleč...Pa ne samo tote, še marsikdo je takši, vsi pa ne. Ne bi rad vsen krivice dela. Sicer nesen dosti tan, ali vsakič kda gren, vidin kej takšega. Zato me mo, ka bi začejo celo blog pisati na toto temo.

TUNČEK nedelja, 20. februar 2011 ob 19:36

Ke tüdi jas delan v zdrafstvi bi reka tak :

1.Jüžina v ambulantah je ponekot te gda obdelajo fse pacijente, če pa je met delon, more cejt malce biti napisan na dverah ambulante.

2. Ambulante namesto 8 vür delajo ponavodi samo po šest. resen, da mojo doktori fčosik tüdi drüga dela, ke jih pacijenti ne vidijo, ne je pa skos tak.

3. Pacijenti se dostakrot ne držijo vüre, gda so naročeni in fsi pridejo zaron, ka dela puno ambulanto.

4. Doktor si za fsokega pacienta vzeme teko cajta, kak ga je potrebno za obdelovo in sestra tü ne sme meti nibene besede. Resen mu nareküvle cajt obdelove tüdi puna ambulanta ali pa tisti dve vüri premalo, ke bi jih moga delati.

5. Problem je lehko slaba organizacija ambulante. Prinas ene ambulante naročüvlejo pacijente že za op sedmih, taka je hodnik ves črni že zaron, se pridejo tüdi tisti za op enajstih in fse poprek. Hec pa je f ten, ke doktori pridejo po urniki f slüžbo op pol osmih. Najpret ponücajo petnajst minot za kofe, potli grejo še 20. minot na konzilij in na kunci še morejo napraviti vizito pri svojih bolnikih. Na kunci pridejo v ambulanto okoli devete in na šnel probajo do dveh odvečera fse napravit in potli grejo na jüžino.

6. Ka se tiče prijoznosti, pa je tü en küp faktorof :

Fčosik so pacijenti prizadeti ot svoje bolezni, pa so zato bi reka malo teški.
Eni so nervozni zavolo nekevürnega čokaja, se so sami prišli prerono.
Eni so nervozni, ke so itak nastrojeni proti zdrafstvi.

Zej so tü še zdrafstveni delafci, ke so tüdi lidje in so ne fsi sposobni biti prijozni pa taktni. Fsi se opravičeno ali neopravičeno zgovorjajo na preveč dela, sestre pa še opravičeno na nisoke ploče. Is fsega toga lehko grota neprijoznost ali celo nesramnost. Če bi fsi delovali prijozno bi bilo idealno, pa je nigi ne tak.

Če bi se primerjali z inozemstvon, bi reka, ke smo ne daleč za jimi ke se tiče prijoznosti. Je pa ot ustanove do ustanove različno in po statistiki podne vün, da je prijoznost f slovesken zdrafstvi negi v gorji polovici lestvice.

Resen pa je, da če smo v zdrafstvi humani delafci (osebno mislin, da humanost iz zdrafstva preci hlapi in jo nadomešča pohlep po penezih- zaenkrat met doktori), bi mogli dostakrot biti fleksibilni in napraviti fse za bolnika in v ambulantah opraviti fse, tüdi če fčosik gre kaj čes uradne vüre ali pa v cajt jüžine.

In praf na kunci še en vic, ki pa je ne merilo za postopek obravnove bolnika, spodne pa pot črni humor.

Pripelajo v ambulanto enega z nožon f hrpti. Glih pet je vüra odvečera in is ambulante grejo domu. Tisti z nožon f hrpti če priti na vrsto, pa mu rečejo, da je fajront in grejo domu. Ovi ne heja, pa mu eden potegne noš vün s hrpta in mu ga zapiči v oko in reče naj gre okulisti se tisti delajo do šestih.

Pa ne vzeti totega vica za našo merilo v zdrafstvi, se smo ne toki. Vic samo pove, da preveč birokracije glede delovnega cajta nikak ne paše v zrdrafstvo.

Pa bote zdravi, da de čimmeje obiskof pri doktorik !

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 19:47

Dobro je to napisano, Tunček. Glede nervoze pacientov je tak: jaz sen večkrot doživja, ka je blo osebje nastrojeno ali pa neprijazno proti pacienton, kak obratno. Včosik se človik tan tak počüti, kak da bi to kej prosit priša, čiglih je ne tak, nič ne delajo zastonj.

Nen reka, ka to včosik kakšen tečnež ne zaide. SAmo se valo pitati, zakej lidje grejo včosik to s slabimi občütki pa puni tesnobe? Morti zato, ka pričaküvlejo slab odnos in to s strani tistih, keri toga glih nebi smeli delati...Sicer pa sen napisa, nebi rad krivice dela, ker neso vsi isti. Zato bi resen kda valalo tüdi koga pohvoliti, se strinjan. Slabe pa neprijazne pa mislin ka je tüdi prav, ka malo okrcamo. Pomežik



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.