TUNČEK četrtek, 18. november 2010 ob 09:26

TAK JE BILO MARPROGI


Ujeto: martinov praznik, mošt in Štajerci



Na mariborskem Trgu svobode je bilo na martinov praznik spet zelo veselo. Mošt in mlado vino sta tekla v potokih, obiskovalci prireditve pa so lahko kar sami zajemali motno pijačo, ki je zgledala bolj kot fižolova župa.

IS TOGA SE VIDI, KE NAROD POPIJE GLIH FSE, ČE JE ŽE SILA. Hehe




Dejan četrtek, 18. november 2010 ob 09:46

Hehehe, glednite ga, našega prijatela na sliki Hahaha Hahaha Hahaha Zgleja je bija vseposodi polek Hahaha

Dejan je napisal/a:
Jah, tak je vedno na žalost, to smo že davno ugotovili.

Toti pa je v elementi Hahaha Hahaha Hahaha

MHA četrtek, 18. november 2010 ob 10:13

Ja ja, toti je provi, bi moga biti vinski krol v MB Hihihi

MILAN četrtek, 18. november 2010 ob 11:43

Hihihi keri ne toti ve

Mitja Kos četrtek, 18. november 2010 ob 14:39

Skrbno sem prebral forum, oziroma komentarje na letošnje martinovanje. Glede na to, da sem v društvu vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer (društvo) in da tudi sam sodelujem kot vinar ali organizator na mnogih podobnih prireditvah dodajam tole:
Pepeki povem, da kronanje vinske kraljice nikoli ni bilo zaprtega tipa! V preteklosti, ko so nekateri člani društva ponovno obudili projekt ljutomerske vinake kraljice le-ta potekal na Glavne trgu na martinovi in bilo je veliko ljudi. Ker se ni našel organizator, ki bi bil pripravljen podobno prireditve organizirati v bodoče se je kronanje preselilo v hotel in nato spet v šotor, ko je kronanje kraljice bilo izpod vse kritike (mnenje kraljic). Zadno kronanje je bilo v kulturnem domu v Razkrižju iz katere občine prihaja tudi aktualna kraljica. Kronanje in kulturni program je bilo na nivoju, kot si ga le-to tudi zasluži.
Kar se tiče sodelovanja vinogradnikov na martinovanju v Ljutomeru je potrebno dorečti že v samem štartu. Kolikor vem, se za organizacijo martinovanja in silvestrovanja od občine (na podlagi razpisa) pridobijo določena sredstva. Pogoj za sredstva bi moralo biti širše sodelovanje vendar se bo (glede na izkušnje) pojavil problem, ker vsi vinogradniki nismo iz ljutomerske občine. Vem, kakšne težave imamo pri organizaciji Salona Jeruzalem in vem koloko truda, časa, energije...... je potrebno vložiti v dober in odmeven projekt. Bilo bi verjetno smiselno, da martinovanje v Ljutomeru postane projekt občin iz UE Ljutomer.
Kar se tiče kvalitete vina ne bom komentiral, ker ga nisem pil. Bi pa organizatorja vprašal o lojalnosti do PRLEKIJE in prleških vin, če toči slabo vino in če sredi Ljutomera toči merlot, ki ni prleški? To je tudi eden od dokazov zakaj je pri nas tako, kot je!

MILAN četrtek, 18. november 2010 ob 16:55

Mislec Strinjam se z Mitjem sodelovati bi morali vinogradniki iz občin UE Ljutomer
Razmisliti je potrebno da bi bila prireditev termin pred ali po Martinovem.Sam termin 11.nov je nesprejemljiv.Vsak ali vsaj večina ima kakšno Martinovanje.Zato bi bili potrebno prireditev zamakniti ji dati večji pomen in pritegniti vse kateri imajo željo sodelovati. Nadaljevanje kot je ne bo prineslo napredka. Bodimo odkriti da tudi v Ormožu ni dosti bolje. Preveč vloženega dela na koncu pa ne ostane nič.
Presenetil me je tudi pristop katerega je ubrala inšpekcija v Ormožu. Razume se da je potrebno spoštovati zakon. Približno ob 20.30 sta prišla v prireditveni šotor dva inšpektorja in štirje policaji. Gostinci so morali zakjučiti blagajne in predati denarnice. Tako ko so ugotavljali ali je vse kot treba. Pri Črnem ribiču so delali zapisnik skoraj dve uri
gostje kateri so bili v šotoru so se zgražali.
To pa je spet eden od dejavnikov kateri meče slabo luč na vso prireditev.

Bil sem na mnogih prireditvah,sejmih in predstavitvah tako doma kot v tujini na srečo pa nikoli nisem doživel nekaj podobnega.Če je to v interesu države pa je vso delo zaman.

Legionar četrtek, 18. november 2010 ob 20:46



Dejan je napisal/a:
Meni se preci bole vidi, ka Prleki z ničin v zodjen cejti nesmo zadovolni Nasmeh
Keri ne prenese kritike, je tüdi pohvale ne vreden. Jaz ne vidin nič slabega v ten, či dobro pohvolimo, slabo pa pokritizeramo. Keri je pameten, de vsako kritiko vzeja kak priložnost za to, ka kej izbojša. Ka pa nebi z ničin bili zadovolni, pa je ne resen. Se pa pitan, zakej bi bili z vsen?

Dejan je napisal/a:
Se strinjan s tebo, ampak to pač ne gre iz gnes na zütra. Martinovanje nima nekše takše tradicije v Lotmerki, vedno je pač šlo za nekšo žurko. Trebalo bi pač postopoma nekej drgači narediti, ka bi privobili turiste. Samo še vseeno rejši vidin pun trg domačinof, kak pa por avstrijskih turistov, ki Gössera pijejo na Martinovo.

Ene stvari se dojo z gnes na zütra, drüge ne. Jaz sen samo šteja povedati, ka je sramota, ka se na martinovanji ene dežele vina toči čmiga, namesto zaresen dobro vino. In dokič de tak, se nimamo kej kurčiti, ka smo poznavalci vina, pa ka premoremo vrhunska vina pa tak dale...Či se zadovolimo s kiselico, je že ne tak. Keri ve ke je dobro, slabega vina nede pija, pa takšega tüdi napi*diti nemreš s slabin.


Dejan je napisal/a:
Zahtevni pa so seveda vsi lehko, samo preveč pa opet ne Nasmeh Organizator se je ziher potrüda po svojih nejvečjih močeh. Za drügič pa te nej še kdo kcoj stopi, pa de mogoče tisto še poleg, kej ste zej pogrešali.

Že to , ka negi lehko povemo, kej smo pogrešali na kakšni prireditvi, pa ke bi lehko blo bojše, bi lehko bila zadostna vzpodbuda za organizatora ka to tüdi izbojša. Sapa takše stvari se godijo zavolo lidi in samo odziv pa mnenje lidi lehko organizatori pove, je dobro nareda kakšno stvor ali pa slabo. Pomežik Nišče ne provi ka je bla prireditev zanič. Lehko pa bi blo drügič še bojše.

Dejan četrtek, 18. november 2010 ob 23:43

No, sej pa zaradi mene se nej kritizera, to je vedno zdravo. Niman nič s ten, meni se je fešta zdela vredi, preživja sen vredi, glovna je bila drüžba, ki je bila fejna. Pa tüdi či je vino bilo malo slabše.



Ovi oča z Maribora pa je prova faca Hahaha Tisti video je iz Martinovanja 2008, slika pa letošnja 2010. Zgleja isti, samo sükjo pa robačo ma drgačno gor Haha

MILAN petek, 19. november 2010 ob 12:08

Vuuhuu za provega Martineka se spodobi ka se malo premanduri

madmax sobota, 20. november 2010 ob 09:36

meni je blo na martinovanji v lotmerki odlično.

pijani smo bli tak ka smo komaj domu prišli, muzika je bla okej! tak ka nimam kaj za rečti.

vse čestitke organizatoron. nisen nekšni poznavatelj vina tak ka mi je blo toto vino v redi kerega so odovali.

BASTJON sreda, 2. november 2011 ob 13:30

Še malo pa de opet Martinovanje v Lotmerki!

prleška puca sreda, 2. november 2011 ob 13:50

jupi jej Nasmeh

TUNČEK sreda, 2. november 2011 ob 21:23

Spijte še v mojen imeni kakšen špricar, ke pač nemren priti to na Martinovoje. Jaaa Nasmeh

Jernej sreda, 2. november 2011 ob 21:47

To ja Ploskač ..pa še Pepek z brega pa Klumpa bota krstila mošt!

Pepek z brega četrtek, 3. november 2011 ob 08:05

To ja To ja
Pa še Prleški Aleš bode nama pomoga.....

Či takši trije dedi nemo totega "smrklafca" v red postavili, te ga niše nede....

TUNČEK četrtek, 3. november 2011 ob 08:21

Gdo je pa Prleški Aleš, totega ne poznan ? Pomežik

Pepek z brega četrtek, 3. november 2011 ob 11:01

Nasmeh
Prleški Aleš je - prlek1825

TUNČEK četrtek, 3. november 2011 ob 11:43

Pepek boklone za pojasnilo. Jaaa Pomežik

MHA četrtek, 3. november 2011 ob 13:27

Krst mošta treba fsikak iti poglednote.

Dejan četrtek, 3. november 2011 ob 13:31

Kon še van te treba program nalepiti? Nasmeh

Tü ti vse piše:
http://www.prlekija-on.net/lokalno/3376/pester-program-na-martinovanju-2011-v-ljutomeru.html



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.