Štefan ponedeljek, 13. november 2006 ob 13:30

Že leta se vlečejo dogovori in pogovori o novi osnovni šoli v Stročji vasi. Prejšnja garnitura je obljubila,da se bo nova šola (in vrtec) kmalu začela graditi.

Ravnateljica omenjene šole,sicer aktivna članica ljutomerske LDS operira z vprašljivimi podatki o številu šoloobveznih otrok.

Hvala Bogu, dobili smo novega Župana.
Upamo, da se bo g.Jurša z novimi občinskimi svetniki in novim predsednikom KS Stročja vas potrudil še enkrat preučiti smiselnost novogradnje osnovne šole v Stročji vasi.

Novim občinskim svetnikom in novemu Županu predlagamo:

1. Ustavitev vseh aktivnosti glede novogradnje v Stročji vasi,
2. Preučitev vseh podatkov glede šoloobveznih otrok v Stročji vasi.
3. Sestanek z Županom Razkrižja v smislu ugotovitve števila otrok, ki bi lahko gravitirali v OŠ
Šafarsko (podobno kot Šalinci in Krištanci v OŠ Križevci)
5. Ugotovitev števila otrok, ki bi lahko gravitirali v OŠ Ivan Cankar.


Glede na to, da je prejšnja oblast vložila vrtoglave vsote denarja v OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in to,da obstajajo drugi bolj pomembni projekti kot investicija v novogradnjo, kateri se bo čez deset let pripetilo da bo samevala apeliramo na nove predstavnike v občinskem svetu, naj ravnajo preudarno naj ne nasedajo vprašljivim argumentom in bodo racionalni.

ŠOLA V STROČJI VASI BI BIL POPOLNOMA ZGREŠEN PROJEKT.

Za učence je potrebno organizirati varen avtobusni prevoz, po potrebi naj bo na avtobusu ustrezen spremljevalec (javna dela).
Učitelji v Stročji vasi so večinoma pred upokojitvijo, mlajša generacija, pa bo našla zaposlitev v
šolah, kam bodo gravitirali učenci iz KS Stročja vas.

Vsak starš bi si želel šolo pred pragom, vendar vsi vemo, da temu ni tako in eno so želje drugo so možnosti, ljudje se bodo morali strezniti,in razumeti da se današnja nataliteta ne more primerjat s tisto pred dvajsetimi leti.

Veliko si nas je želelo spremembe,uspeli smo izvoliti kvalitetne predstavnike v občinski svet, izvolili smo poštenega Župana. Prepričani smo, da bodo aktivnosti tekle v pravo smer in bo Občina Ljutomer spet postala prestolnica Prlekije in objektivno naravnanih projektov.

Mislec

MILAN ponedeljek, 13. november 2006 ob 14:33

Žalosten Pozdrav Štefan!

Malo si me presenetja, ka si si vupa napisati kak bi reka skoron bogokletne besede.Glede gradnje šole v Stročji vasi.
Prepričan sen pa sen poveda tudi kandidaton za župana ka bi lehko bol ponosno nastopali v smeri prepričevanja ljudi o negradnji šole.Vsi vemo želje posebno pa možnost. Daleč od tega smo ka bi kdaj imeli telko sredstev ka bi zmogli te stroške.
Najbolj je važno ka da se zagotovi kakovostno šolanje, kilometer sem ali tja pa sploh ni važen.Tako in tako pa so otroci že v kombijih ali atobusih-se zavedate!

Neumni in nesposobni oblastniki so zapravljali denar v Lotmerki,saj bi morali vse narediti zato da bi bila tam skupna šola.Vem da bo kritika na razmišlanje ,a le denar je sredsrvo s katerim se da opravičiti neumnosti.

BVsi dobro vemo da se je in pije toliko kot se pripravi. Čas neumnih razmetavan se končuje. Postali bomo bolj razumni saj drugače ni možno dohitevati razvoja.

Pa še to-naj mi odgovorijo nasprotniki-ali nebo praznih razredov čez 10 let?

Pepek z brega ponedeljek, 13. november 2006 ob 16:02

Šokiran Mislec
Štejen kej sta napisala - štinderan - pa praf ne znon kej bi reka.
Praf mota, ka je škoda penez za novo šolo in ka bi se deca lehko vozili v Lotmerk in na Šafarsko, ge majo zadosta placa. Resen je tüdi, ka so v Lotmerki napravili preveko šolo za teko dece, keko je premorejo.
Tak kak e resen tüdi to, ka bi učitele komot lehko zaposlili na drügih šlah.

S A M O !!!Mislec Mislec

Ne ven či je glih penez edino merilo po keren se moremo ravnati.
Fsi provimo, kak vmira živleje na vesi. Kak se nič ne godi, kak nega nikoga, ki bi liden pripravili kakšo kulturno, ali tüdi kakšokoli drügo prireditef.
Khmm Či poglednemo v tiste vesi, kere mojo osnovne šole, je stvor bor malo bojša. Tote šole so plac za marsikej in so ene vrste centri v kerih "godi" živleje na vesi.
Tiste vesi, kere so mele negda šole, pa so jih zaprli so gnesden mrtve.

Je pa resen tüdi to, ka bi se od učitelof moglo zahtevati, ka se bole posvetijo skrbi za izvenšolske dejavnosti.

Mislin, ka bi mogli prokleto dobro preštinderati, kej napraviti s totimi malimi šolami, kere še momo. Nafsezodjo jih v veki meri financera držova in bomo tak po eni stroni opet püstili teko pa teko miljonof neskoriščenih penez v Loblani, kerih nan gvišno ned dali za ceste, ali kej drügega, pač pa bodo jih z veseljon ponücali za kakšo šolo v keren drügen konci Slovenije.

Zvončica sobota, 18. november 2006 ob 00:16

Keri si misli ka je brez veze delati šole na vesi je.....ka nen rekla kej. V glovnen nima pojma kak ena mala šola pa mali vrtec v vašken okolji funkcionirata....TO JE CENTER VSEGA DOGAJANJA....za male, mlode, pa store.Najslabša varianta za deco je če se jih strpa v ogromno šolsko zgradbo, z ogromno dece....pa se zgibijo v tisti masi...male šole dojo deci posebno umirjeno možnost ka se dokožejo pa pokožejo. Vsi so pomembni, za vse se najde zadosti cajta če treba.Starši pa učiteli/vzgojitelce so dosti bole povezani pa vküper delajo za dobro dece.Te pa še mi naj keri reče ka je to v veki šoli možno????ka o raznih popoldanskih dejavnostih odraslih najč ne gučin...ZATO PA TREBA ŠOLO PA VRTEC NAPRAVITI.Venda je bojše meti zadovolno kak pa zgÜbleno pa zafrustrirano deco....potli pa takše odrasle.Če bi bilo po mojen bi vse veke šole pa vrtece raztolala v več mejših zgradb.Če se nejdejo penezi za vse gluposti pa se če naj za deco (ke so pre nače največje bogastvo)Tak.Pa Pika.

mpucko6 nedelja, 10. avgust 2008 ob 18:59

Ta tema obravnava prispevek V Stročji vasi nova šola in vrtec

Aplavz Ploskač Juhuhu
ok ...je že čas ,da se enkrat spravijo k temu,že par let samo govorijo,naši deci pa se bode strop v stari šoli na glavo vsipal!!!

Zvončica petek, 15. avgust 2008 ob 16:53

Pa ka do to tak zazidali ka nede že po enen leti zidovje pokalo...kanalizacija poplovlala....fudalo na vse lükje pri oknih pa vrotah...A-A

MILAN sobota, 16. avgust 2008 ob 09:10

dobri martrjoli,flisik lidje pa de šola nareta kak bi migna.

Dejan petek, 12. september 2008 ob 00:21

Kak so povali na veko.

Zvončica petek, 12. september 2008 ob 00:26

PhVuuhuu ka pa je totega sen trebalo vločiti...Angel

Dejan petek, 12. september 2008 ob 00:37

Ja ka je fandl v rokah vihteja, sej pa vidiš Hahaha

MHA petek, 12. september 2008 ob 04:14

Toti mo tüdi brš prvič fandl v rokah.

Zvončica sobota, 13. september 2008 ob 00:45

No, ve se ovi v delavsken ancugi dobro za glovo drži polek takšega mejstra....Supermen

Dejan sobota, 13. september 2008 ob 01:15

Ovi si misli sfojo Hihihi

MHA sobota, 13. september 2008 ob 13:27

Hehe, ve so si vendar tüdi tak štinderali Hahaha

Dejan sreda, 22. april 2009 ob 20:20

Ka malo vidite, kak se gradi Hamer









MHA petek, 24. april 2009 ob 15:17

Dobro šolo do dobili, vüpan ka jin nede za por let dece sfalilo.

MILAN petek, 24. april 2009 ob 18:36

Alooo spremlan gradnjo ka hodin po deco v vrtec
pa v jesen gre Blaž v šolo keko je zej viditi je dosti dece
no na kunci pa te mogli mlodi nekej na ten nareti

Zvončica petek, 24. april 2009 ob 23:09

Točno tak kak si reka Milan....ka bi samo nekaj gučali, treba nekaj t¸udi naretiHihihi Zgradba je kljub škotlastemi videzi zavolo barv kar prebavljiva....sen pa čüla ka mojo opet fejn izvajalca za vodovodno napeljavo...ka je hteja malo v promet spraviti store kovinske cevi )ke se več nesmijo) te pa je moga vse vün poprovlati...pa ne razmin kej boga enega pa istega freteša od vodovodara jemlejo prek za takše veke investicijeHjooj če pa ke še je dela je vse za vraga naredja, pa nejč nema nigi potli načrtov ke pa kej je naštima v zidi ka bi lehko te za jin popravili...

MILAN sobota, 25. april 2009 ob 08:44

Hjooj toti vodovodar mo sigurn veze vačik nebi priša kcoj

Zvončica nedelja, 26. april 2009 ob 00:05

Vrag si ga vedi...da vse prek razpisov gre te pa se nejbole poceni izvajalec vzeme....samo je vrag te potli gda začne delati ka ne dela tak kak bi trebalo pa nekja vün spisti, nekaj storega notri zmontera ipd. ka ma še te polek toga ka je močka v žakli (čitaj: kuverti) oda profit s ten ka se reši zastarele krame....ne razmin toga. Kontrole pa nikše nad ten kej pa kak se dela nega. Na prevzemi so ponavodi takši ke so teko glih ka so zavolo formalnosti - ke se itak eno figo razmijo v toti gradbeni itd. fah....betežno je to.Ne ne ne



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.