MILAN petek, 3. oktober 2014 ob 13:18

Pomežik Ja zej pa je prišlo do viška. U Tiho Hjooj PS

Maatjaz petek, 3. oktober 2014 ob 13:58

Tako je, samo zdaj jih nihče več nede gleja, ker so vsi na HIPODROMI Tiho Kul .
Zanimivo je, da je ne zaključek volilne kampanje v ponedeljek, kar bi bilo bole smiselno. Gnes se je in pije, gremo rajši vsi na hipodrom, bomo bole ENOTNI Zloba Vuuhuu Hehe . Ampak žal ne za dugo, dolgoročno je konec z enotnimi.
Izkoristimo priliko in hote, fešta je, vse je zastojn, jedača in pijača. Hehe Hahaha , te pa je vseeno ali so Enotni, ali so drekomešalci , ali babice iz ozadja, tete, sivi inventari, gremo jest in pit!

maks petek, 3. oktober 2014 ob 18:52

Nekako se mi zdi, da so te volitve zelo podobne prejšnjim. Takrat so bili nezadovoljni z Juršo, v Olgi so videli rešitelja in vsi so bili zelo ENOTNI. Ta enotnost je po volitvah hitro razpadla. In zdaj najbolj tragikomičen del. Tisti, ki so na prejšnjih volitvah rušili Juršo, zdaj z Juršem na čelu hočejo rušiti Karbo. To vse pove o tem, koliko dejansko ti ljudje dajo na vsebino in koliko na lastne koristi. O podpornikih Bracota nima smisla zgubljat besed, so predhodniki že vse povedali. Kar se tiče list za občinski svet, ni nekih večjih presenečenj. Pri velikem delu kandidatov se vidi, da so oportunisti, ki skačejo od stranke do stranke in to pove, koliko ti ljudje dejansko zastopajo program neke stranke in koliko se jim gre za lastne interese. Idealna priložnost za take oportuniste na levici je bil Cerar in ta lista SMC v Ljutomeru je zame osebno eno veliko razočaranje. Sicer je podobno tudi recimo v Murski Soboti in številnih drugih občinah in imam občutek, da bo ta Cerarjeva lista še en neuspešen projekt tudi na državni ravni. Majhno presenečenje je zame osebno tudi lista SDS, kjer se je dolgo časa govorilo, da bodo imeli svojega kandidata za župana, ki pa ga zdaj ni niti na listi za občinski svet, očitno je prišlo do določenih trenj. Podporniki Bracota so se odločili, da bodo krivdo na zdrahe v občinskem svetu zvalili na županjo, čeprav je del krivde tudi na opozicijskih svetnikih. Posluževali so se tudi nizkih udarcev, kot je recimo tista fiktivna zgodba z obsojenim dilerjem na županjini listi za občinski svet. Mi je pa prav tako čudno, da zagovorniki Bracota govorijo o tem, da si bodo prizadevali pripeljati investitorje v občino, ko pa so imeli to priložnost v zadnjem mandatu, pa so jo zavrnili. Prav tako je zanimivo, da so svetniki oz. liste, ki so takrat zavrnili tisto investicijo, danes vsi podporniki Bracota, ki bi mu verjetno tista investicija speljala kar nekaj njegovega posla. Zgolj naključje??

QX2 petek, 3. oktober 2014 ob 19:12

naključja ne obstajajo.

Lenny petek, 3. oktober 2014 ob 19:31

erikus88 je napisal/a:
Ja Lenny, vsako tele ma svoje veselje, ne?

V nama je razlika v tem, da jaz govorim o slabosti županovnja, ti pa noro zagovarjaš sedanjo županjo in njene ogromne napake. Torej si enak kot ona, zato jo tudi hudo močno zagovarjaš

Hmm.. Maš ti privide??? Vidiš "noro" zagovorjanje sedanje županje. Jaz je osebno sploh NE POZNAM

Kaj misliš, da ne poznam ZJN-ja?
Vsako javno naročilo se da speljati tako, da zadovoljuje vsem osnovam zakona.
Kaj misliš kako delajo drugje? Tako, da denar ostane v domačih občinah in zato so lahko nekatere "pametne" občine še bolj bogate.

Či v drugih opčinah delajo po domače ali ne NEVEN. Glede na to ka trdiš ka poznaš ZJN, pa nevedi konkretni primer kak bi TI spela naročilo, ka pride domoči človek scoj. Pa ne mi priti z nekin inženiringon (ala VG5) ki pobere šlag, domoči revež ki dela pa niti stroškof ne pokrije.


Veš v čem je problem?
V takih ljudeh podobnega razmišljanja kot ti, ki niso sposobni speljati javnega razpisa, kjer bi bili vsi zadovoljni.

Hmmm... Super babica to baje obvlada. Pokojni Ptujski Gradis je bila domoča firma (Lotmerška)?


In da je to res? Dokazujem s položajem Občine Ljutomer, občina umira, mesto umira, samo soliranje nekaterih...
Kamor koli pokličeš te vprašajo, ali je to tisti Ljutomer, ki imate tako ..... županjo?
Sram me je ko to potrdim, saj smo v posmeh vsem.
Mnogo podjetnikov bi se raje preselilo v druge občine, če bi le lahko odpeljali svoje nepremičnine.

Funkcioniraš tako kot vsi slovenski uradniki, ki niso sposobni pogledati za slovenska podjetja, še posebej ne, ko se gre za evropski denar. Boš rekel, da ni res?
Torej vsi drugi, ki na to opozarjajo lažejo in vi peščica, oziroma bom rekel kar večina uradnikov imate seveda prav.
Namesto da bi bili v pomoč domačim podjetjem, jih raje zajebavate in komplicirate. V Avstrijji je popolnoma drugačna vloga uradnikov.

Nikoli sen ne bija U od uradnika. Mislin ka boš moga kristalno kruglo poslati na servis, ekr ti ne kože vredi.

Če ne poznaš primera Golar- pivovarna iz Gornje Radgone, ko je v Avstiji uredil vse v 3 tednih, doma pa ni mogel nobenega papirja urediti niti v šestih letih.
Grem se stavit, če imam jaz željo narediti v Lotmerku pivovarno, bi bilo prej kot slej ogrmno NE, NE, NE-jev.

Dečko KDO trdi ka je naša zakonojaja VREDI? Pa kej je Kahlek ki je pri kopaji z Desuson že "odpamtiveka" nareda? Aja on se bori za penzije. Moga pa bi se za tiste, ki delamo, ka se lehko penzije izplačuvlejo, te pa penzije nedo NOBEN problem.

Uradniki niso nikoli vedeli kako se zasluži denar, vedo pa trošiti.
Lahko je trošiti denar gospodarstva, ki ti pride na ŽR, saj nimaš pojma koliko je bilo potrebno vložiti dela v to, da se je čisti denar zalužil.
Vprašaj samo tiste v ljutomerski občini, ki so sodelovali v raznih gradbenih projektih, tudi v času Jurše in še jim Karbova do sedaj ni plačala uslug. Se da mogoče tako preživeti? Povprašajte arhitekta...

Pitaja ti Frančeka, keko zaključenih projektof ( še v njegoven) mandati je NE bilo poplačano ob kunci jegovega mandata. Se je plačevalo selektivno. Prioriteta so bili "NJEGOVI". Ostali so pa čakali in preklinjali na opčini, seveda Frančeka je več NE bilo.

No, pa tudi če pogledamo samo potrošnjo za katere ni potreben razpis. Tudi tu se je za razjokati. Enako se godi, tudi tu se spoštovana županja obrača na druge dobavitelje, ker bog nedaj, da bi kakšne Franček ali Janez kaj zaslužil.
Bi ti lahko napisal mnogo takšnih primerov, pa je za takše kot si ti brez veze, itak vse negiraš in to slepo v korist županje.
Ker tudi ti imaš korist od svoje županje.

CENTa se ne meja koristi od županje. ( Kupi si novo kruglo. tota ke jo maš zaj je za v smeti)

Popolnoma jasno je, kdor je imel korist, tisti jo tudi podpira. To je sicer slovenska folklora, ki pa je udomačena stvar.
Verjetno bi jo tudi jaz podpiral, če bi bil pri finančnem koritu.


No, pa tudi kar precej sponzorskega denarja se da lažje speljati preko drugih firm.
Da ne govorim o sponzorskem denarju preko Pomgrada, ki je tako spretno zakrit, da ga ne najde noben inšpektor, seveda v navezavi direktorja ljutomerke občinske uprave, ki spretno skrbi, da se bo kasneje lahko lansiral nazaj v Prekmurje.

Ampak mi smo premali, pa tudi ti si premali gospod Lenny, da bi vedel za vse takšne in podobne projekte ljutomerkse visokosti, pa sva v takšnih in podobnih primerih oba NEVEDNO TELE. Če pa si zraven, je pa normalno, da boš takega mnenja, ampak v tem primeru bi raje ti bil tiho.

Pa povprašaj svoje bližnje kako je težko biti obrtnik, še posebej v Lotmerki?Preveč imate vsi skupaj masla na glavi..., in uboga raja slepo sledi.


Ze pa še enkrat išči mojo podporo sedanji županji. Lehko preklopleš celi portal pa je neboš nejša Hihihi

svoboden petek, 3. oktober 2014 ob 21:11

Drogi Braco. Gnes si pokoza, kaj si se nafča od učitelov. Karlek, Franček, Micka in Jožek so te nafčili, ka moreš delati mimo zakonof. Gnes si organizira koncert Sameka, pa nisi meja elaborata za hrup, pa dovoleja najemnika oz. upravnika placa, pa lokalne skupnosti nisi obvestja, pa redarof nisi meja. In to so te nafčili tvoji učiteli. Dozde si bija vredi dečko, zej pa si pokoza, ka se znoš spreobrniti. Vupan, ka te nedo spelali dokonca na led, ker te boš še firmo zaprava.
Najbol me je stroh, kdo sen gnes gleja, koga si meja na koncerti se pitan, če boš lahko vsen totin gvera nekaj. To so lidje, ki čejo, če boš župan, od tebe nekaj nazaj. Težka bo.
Poleg tega pa nimaš glih nekšnega izbora za podžupane. Eni so že bli, drugi ne vejo nič povedati, tretji pa nimajo podpore naroda. Zato de ti grozno žmetno, poleg tega pa resen bojše ka nisi župan, ker te boš do konca pokvorjeni grota. Ostani v gospodarstvi in služi še dale mastne pare, tak kak si dozej.
Na konci kampanje vidin, ka tudi Braco nije nekšni presežek in slab kandidat, ki de morti volitve doba za to, ker je narod čist zavedeni. Meje je namreč lokalni radio pod sobon. ki je klobasarja same norosti. Le kdo de ploča vse tote reklame. eni do se zbogatili Nasmeh
Prav zanima me, kaj de Braco da pravičnemu, če de zmoga na volitvah. Totemu peseki de treba najti nekšno mesto. Itaki de ga zej Ljudmila natirala iz stranke, ker je na toten forumi napoveda, ka NSi, na keri listi on kandidira, nede glih mela neke besede v lotmerškem parlament Nasmeh
San bog, ka je tote norosti konec. Nen ša na volitve, ker man pun kur... vsega. dejstvo pa je, da ga Braco serje že preden je sploh doba možnost voditi občino. In če de župan, se lehko bojimo, ka do mimo zakona do premožeja prišli tisti, ki so pred štirimi letmi podpirali Frančeka.

široki petek, 3. oktober 2014 ob 21:35

Bolj se bliža nedela bolj ste zategnjeni oziroma nimate več kontrole nad seboj.

Mislin, da ste se spustili že tako nisko, da neveste več, če so toti naši kandidati ali živali ali svetniki z nebes.

Hvala bogi so še skozi lidje. In v ponedeljek do se eni kume zavedali, da so z svojimi dejanji naredili več slabega kak dobrega. Upam, da nebodo vsi tisti, ki sedaj pluvlejo po enih in hvolijo druge meli v pondelek hasresta. ali pa nebodo upali na svetlo.

Spoštovani če se že gremo politiko začnite razmišljati trezno ne pa vse povprek plivati.

Vsi, ki so sedaj ali gdo got bili v občinsken sveti ali kandidirajo, majo vsaj mislim izti cilj. Vsi upajo, da bo tako kot oni razmišlajo boljše.

Tako sedaj pa počakajmo nedeljo in grmo na volitve.

MHA nedelja, 5. oktober 2014 ob 19:01

Kunec molka Nasmeh

tota nedelja, 5. oktober 2014 ob 19:22

Res je. Zdaj pa čakat keri bo slavil in keri se bo mulil Haha

gorgona nedelja, 5. oktober 2014 ob 19:24

za mišine dlake de šlo tu so prvi neuradni delni izide




http://www.sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/prvi-volilni-izidi-v-vecjih-pomurskih-obcinah/88564

tota nedelja, 5. oktober 2014 ob 19:33

to niso delni izidi, ampak samo krogi, razdeljeni na enake dele. ko bodo znani delni izidi, se bodo ti deleži temu primerno spreminjali.

tota nedelja, 5. oktober 2014 ob 19:36

http://www.volitve.gov.si/lv2014/rezultati/zupani.html

to pa je to Nasmeh

tulipan nedelja, 5. oktober 2014 ob 21:14

Tud Žalosten
e tote portal bi lehko bija malo bol ažurn z info. ne pa čistar nič.

jbure nedelja, 5. oktober 2014 ob 21:40

http://volitve.gov.si/lv2014/rezultati/obcina_ljutomer.html

Herr Flick nedelja, 5. oktober 2014 ob 21:57

Žal so Bracota 'pokopali' nekateri obrazi, ki so se motali okrog njega. Morda bi nekateri morali končno ugotoviti, da le niso tako priljubljeni med ljudmi, kot si mislijo.Pa tudi o postavljanju samih sebe na prva kandidatna mesta bi morali razmisliti. Bracotu so nekateri pomenili mlinski kamen okoli vratu. Pa tudi neuspeh posameznih strank je posledica kandidatov na listah!

široki nedelja, 5. oktober 2014 ob 22:04

Za župana pričakovano upam, da tudi svetniki se menjajo, da nebo ponovno kreganja.

karantanija nedelja, 5. oktober 2014 ob 23:41

Ploskač bog ma dugo sibo, po je nesce po grbi doba. Pred stirimi leti jin je zgledne tista sola ne zalegnola, ka so letos po popravnega meli, pa opet pogrnoli. Ne se jokati pa muliti, za stiri leta so opet volitve, Haha

Dejan ponedeljek, 6. oktober 2014 ob 05:57

@karantanija, letos sen te pogreša Vuuhuu Na zdrovje

Legionar ponedeljek, 6. oktober 2014 ob 08:31

jozejuz je napisal/a:
erikus, eno vprašanje: kdo je iz Ljutomera nagnal projekt toplarne na lesno biomaso in s tem denar za domača podjetja (kot ti omenjaš) ter delovna mesta? In kako daleč je sedaj ta projekt, kakšen je napredek? Mislec


jozejuz je napisal/a:
Pa še glede pravičnega in njegove zmage Desusa. Oprosti, pravični, zmaga Desusa in zagotovitve delovnih mest za mlade in oživljanja mesta, to žal ne gre skupaj. Z novim morebitnim županom, ki ima glavno podporo pri Desusu, bomo dobili vladavino upokojencev, ki si bodo zgradili še eno pokopališče, tri vežice in pet domov za upokojence. In mladi bodo zelo veseli, verjamem, kar nazaj iz LJ in MB bodo po študiju hodili...

Dajte si vsi skupaj že 1x dopovedati, da se pravljice o novih delovnih mestih samo še pravljice! Novih delovnih mest ne bo več kaj veliko, ne na občinski in ne na državni ravni. Te obljube so samo še predvolilne bombice! In kdor v to verjame, nima stika z realnim svetom. Zakaj? Prvič zato, ker imamo kapitalizem. Kapitalizmu pa ni v interesu zmanjševanje brezposelnosti, kajti če nimaš armade brezposelnih, potem ne moreš s tem izsiljevati tistih, ki imajo službe in ki delajo za 400 ali 500 eurov, češ, "če ti kaj ne paše, jih 100 čaka v vrsti za tvoje delovno mesto." To je globalno tako naravnano, kapitalizem brez brezposelnih propade! Drugič, delo se čedalje bolj avtomatizira in robotizira. Pred 50 leti je za neko delo bilo potrebnih 50 ljudi, sedaj to delo z upravljanjem robota ali stroja lahko dela 1 človek. In tretjič, delovna mesta je lahko zapraviti tako da spraviš fabriko na kant, malo težje pa je to spet postaviti na noge, še posebej zato, ker se proizvodnja seli v države z res poceni delovno silo. Vsi obljubljajo delovna mesta, nihče pa ne pove, da se bodo delovna mesta odpirala le v primeru, če bomo primorani delati za 100 evrov mesečno, tako kot Vietnamci! In zato so obljube o novih delovnim mestih samo pravljice! Je že res, da se tu pa tam odpre kakšna možnost za nekaj novih delovnih mest, ampak s 50 ali 100 novimi delovnimi mesti situacije ne spremeniš!

In za konec še o rezultatih včerajšnjih volitev: povprečen slovenski volilec je pač 'ziheraš'. Raje voli človeka, osumljenega vseh mogočih kaznivih dejanj, kot pa kakšen nov obraz. To se je lepo pokazalo na primeru Ljubljane, Kopra in tudi Maribora. To sicer ne leti na go. Karba, da ne bo kakšnega nesporazuma, mišljeno je bolj na splošno. Dejstvo je pač, da imajo aktualni župani prednost v predvolilnem času, kajti v tem času lahko podpišejo kakšne pogodbe, ki potem dodatno doprinesejo k boljšemu rezultatu itd... Braco pač te možnosti ni imel, Olga je zaenkrat še premočna. Mene osebno se ne eno ne drugo ne bi preveč dotaknilo in se me ni. Rekel bi le, da tisti, ki so na veliko jamrali o tem, kako se z županjo ne da nič rihtati, nič dogovoriti in kako je nesprejemljiva za razne predloge in prošnje, potem pa šli na volišča in ji kljub vsemu dali svoj glas (ziheraši pač, jebiga), naj več ne jamrajo, ko bodo od nje spet prišli z dolgimi nosovi! Konec.

tota ponedeljek, 6. oktober 2014 ob 08:41

Moje mnenje: če bi delala tako slabo, ne bi bila tako prepričljivo izvoljena. Mogoče ga je protikandidat malo ukenjal, ko je okoli sebe zbral napačne ljudi, beri: stare obraze in staro politiko, ko nas je v zadnjih 23 letih pripeljala na rob revščine. Mogoče bi bilo drugače, če bi tega ne bil naredil.

Poleg tega pa so tudi t.i. "novi " obrazi lahko samo trojanski konji, poglej na nivo državne politike - Janša in njegova stranka, pa zdaj Cerarjeva. Zmagala sta, čez čas pa se pokaže, da to vendarle ni to. Slovenceljni smo očitno obsojeni na oportuniste in marionete v rokah stare politike. Kdor se tem upira, pa je označen kot neprilagojen in ga z vsemi možnimi sredstvi onemogočajo in diskreditirajo. To so pač naši omejeni umi.....



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.