MHA nedelja, 23. december 2007 ob 13:31

Ljutomer dobi večnamensko dvorano

Z javno-zasebnim partnerstvom naj bi Ljutomer prihodnje leto dobil sodobni center, katerega investicijska vrednost znaša 4,7 milijona evrov

Na mestu sedanjega asfaltnega igrišča za dvorano TVD Partizan in ob Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru naj bi v prihodnjem letu stal Športno-izobraževalni center.

S podelitvijo stavbne pravice, kar je potrdil tudi ljutomerski občinski svet, je narejen velik korak k izgradnji Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) pri Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Ljutomersko občinsko vodstvo se je namreč odločilo preko javno-zasebnega partnerstva zgraditi več kot potrebno športno dvorano, predvsem za potrebe dijakov ljutomerske gimnazije.

Občine Ljutomer z omenjenim centrom ni v načrtih šolskega ministrstva vse do leta 2010, je povedal ljutomerski župan Franc Jurša, ki je po številnih razgovorih z uradniki na šolskem ministrstvu sprejel odločitev, da do večnamenske dvorane pride preko javno-zasebnega partnerstva, novodobne oblike izgradnje objektov v Sloveniji. "Športno-izobraževalni center se gradi za potrebe Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki nima ustreznih prostorov za izvajanje športne vzgoje in sedaj uporablja prostore TVD Partizan, prav tako pa bomo z novo športno dvorano zadostili potrebam vseh uporabnikov v popoldanskem času, saj kapacitete na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer ne zadostujejo," so v obrazložitvi zapisale občinske službe ter nazorno prikazale prostorske probleme, s katerimi se sooča okrog 700 dijakov ljutomerske gimnazije ter tudi drugi športniki in rekreativci.

Idejno zasnovo za izgradnjo ŠIC Ljutomer je izdelala Fakulteta za arhitekturo Ljubljana, center, ki bo med drugim imel več kot 1000 sedežev, pa bo obsegal kar 3850 kvadratnih metrov. Ocenjena vrednost celotnega objekta znaša okrog 4,7 milijona evrov, od tega se stavbna pravica dodeli za izgradnjo objekta (gradbena, obrtniška in inštalaterska dela), ki bi stala okrog tri milijone evrov. Športno opremo za center in zunanjo ureditev športnih površin bi financirali Ministrstvo za šolstvo in šport, Fundacija za šport in občina Ljutomer. V nadaljevanju predstavitve projekta je Janez Rožmarin, vodja oddelka za gospodarske javne službe, prostorsko planiranje, gospodarstvo in razvoj, povedal, da bo že v naslednjih dneh pripravljena vsa dokumentacija za javni razpis, na katerem bodo podelili stavbno pravico investitorju. "Teoretično bi bil objekt zaključen do konca leta 2008," optimistično pove Rožmarin, župan Jurša pa ob tem dodaja, da so se že pojavili prvi interesenti, tudi domači, ki bi želeli svoj denar vložiti v izgradnjo objekta.

Ljutomerski občinski svetniki so soglasno, vseh 18 je bilo namreč za, podprli podelitev stavbne pravice za obdobje 15 let, kar pomeni, da se le-ta podeli preko javnega razpisa z zbiranjem ponudb. Izhodiščna vrednost stavbne pravice znaša nekaj več kot 38 tisoč evrov in predstavlja nadomestilo za uporabo stavbne pravice za celotno 15-letno obdobje. V tem času bi Ministrstvo za šolstvo in šport, za potrebe gimnazije, in občina Ljutomer plačevala najemnino za uporabo prostorov, po preteku 15-letnega obdobja, pa bi stavbna pravica prenehala veljati in bi objekt postal last občine Ljutomer.


vir: večer


Super projekt, san dvomin ka de do 2008 fertik. Končno de Lotmerk doba nekšo sodobno dvorano. Aplavz

MILAN nedelja, 23. december 2007 ob 14:45

Šokiran
če nede zim ede fertig-ali pa do se opet nejšli kakši ka do metali polena pod noge.Zid

Almanah ponedeljek, 24. december 2007 ob 18:37

malo je tu samo to sumljivo, da nočejo povedati kdo je ali so ti zasebni investitorji...in pa malo lepša bi lahko bila, kot so jo prikazali na gradivu za sejo....drugače pa super...to bi moralo biti že prej.
Aplavz

MILAN ponedeljek, 24. december 2007 ob 21:56

Pomežik Kul Kul Kul Kul
VAŽNO JE KA NEŠČE SPLOH ČE DATI PENEZE.
DVORANE SI NEDE MOGA ODNESTI
ČE PA BI TAKOJ REKLI KERI BO SOFINANCERA
PA BI GA TAK DOJ ZAŠINFALI.
VAŽNO JE KA BO.

Aplavz Aplavz Aplavz Aplavz

MHA torek, 25. december 2007 ob 00:39

Kak pa bi te nej dvorana vün vidla? Mislec

MILAN torek, 25. december 2007 ob 10:29

Pisk
nej gor napopa keri o kakšno sliko od dvorane

Aplavz Aplavz

Zvončica sreda, 26. december 2007 ob 00:14

Venda de takša kak vsakša drüga....Pisk .....dugo so nücali ka so do tote faze prišli ka se guči ka nekaj bo...

Nela sreda, 26. december 2007 ob 00:37

To pa je super ideja res, fejn ka de se neke po coj naredlo.Gor Ja no cilj je narediti to do konca leta 2008, samo taksne stvari se rade zavlecejo, taka se pustmo presenetiti, pa mo vidli kak bo.Vuuhuu

MILAN sreda, 26. december 2007 ob 08:55

Pisk
TA ŠE BOMO LEHKO MI BOL STORI NOTRI MALO REKREIRALI
to bin fejn bilo za naše trde čunta

Aplavz Aplavz

Jernej sreda, 26. december 2007 ob 19:07

V Lotmerki se zagnje cajte ..dosta dela! Mislec

MHA sreda, 26. december 2007 ob 19:36

Pa te še lehko momo mi forumaši nekšo rekreacijo Aplavz

Nela sreda, 26. december 2007 ob 20:06

MHA je napisal/a:
Pa te še lehko momo mi forumaši nekšo rekreacijo Aplavz

Samo to pa neje slaba ideja........lehko bi kaksno odbojko vrgli Nasmeh Gor

MILAN sreda, 26. december 2007 ob 21:55

Vuuhuu
VIŠ TO MAN JAS RAD DERE SE TAK ŠTENDERA
Pomežik

MHA četrtek, 27. december 2007 ob 00:16

Pa na takšen način bi se še lehko več družili, ne pa enkrat na leto pri Beleci Pisk Tiho

MILAN četrtek, 27. december 2007 ob 08:29

Šokiran
ven pa bomo zej ustanovili društvo
"KÜNŠTNI PRLEKI"
te pa bote tak meli ovezno druženje
če ne s tistime ker emote radi
pa s tistimi kerih ne trpite.
Mislec Mislec

Dejan petek, 28. december 2007 ob 13:10

Ka nede s toto dvorano tak, kak je z glovnin trgon blo, ka so že pred petimi leti rekli kak bode do kunca leta nareto. Pa še do kunca totega leta nede.
Sicer so pa tan podrli MCP ka bi se nej te že začelo nekej tan delati pa še zej nič nega. Tak ka 5 let je že minilo.

MILAN petek, 28. december 2007 ob 18:15

Šokiran
zej pa gre zaresenJezik

Nela petek, 28. december 2007 ob 21:32

Samo si predstovlate, kak bi to vun vidlo, ka bi se vsaki teden dobili vsi vkup tan na aerobiki Jezik Jezik

MHA petek, 4. januar 2008 ob 15:16

So že začeli Aplavz


OBVEŠČAMO VAS....
....da je v Uradnem listu RS štev.: 122 z dne 28.12.2007, objavljeno javno zbiranje ponudb za ustanovitev stavbne pravice za gradnjo Športno- izobraževalnega centra pri Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Rok za oddajo ponudb je do 22. 01.2008 do 10. ure na naslov: Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer.


Franc JURŠA, župan


klik

MILAN petek, 4. januar 2008 ob 17:45

Vuuhuu
zej štenderan če bi se prjavili
KÜNŠTNI PRLEKI za toti projekt
Nandek bi bija nadzorni un je dugo
let dela v gradbeništvi.
Hjooj



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.