MHA četrtek, 24. januar 2008 ob 14:04

Ta nit obravnava video: Video Renault 5
Toti je zmaga Hjooj S petko je vleka na breg prikolico ki je 4 krat večja kak avto Zid San bi skoron priša na breg, san ke či mu je crkna.

MILAN četrtek, 24. januar 2008 ob 14:23

Pisk
KA PA SE SPROVLA NA DOPUST NA BREG



Mislec Mislec Mislec Mislec

Jernej četrtek, 24. januar 2008 ob 23:26

Tau je prikolica nad 750kg skupne mase!
Tau pomeni ka nüca svojo bremso in ka je "tezka prikolica"
(nad 750kg skupne mase tü nücas izpit
E k B ,kombinacija do 7ton)
(prikolica max.3,5ton plus Avto max.3,5ton=7ton skupne mase)

in..prikolica more biti lesejsa kak vozilo ka prikolico vlece. Maximalno lejko isto vaga samo nesme preko 7ton in prek svoje tehnicno moznost teze.

Tü trpi sklopka in motor Hjooj

prlek1825 petek, 25. januar 2008 ob 20:09

prijatel sej majo tote vse prikolice bremzo, samo je problem ke je naletna zavora, to pa pomeni ke rikverc v gramo ne bremza! zakon glede izpita prikolice pa je zanimiv neje glih tak kak ti proviš: prvi pogoj je ke nesmi skupna teža skupine vozil presegati 3500kg, drugi pogoj pa je ke nesmi presegati največje dovoljene mase vozila (to lehko voziš z b), če pa kej od tega presega pa moreš meti e, tak kak si reko!

drugače pa je resen ne pametno z takšnim avtom voziti takšne prikolice, tota bremza pa je tudi nerodna!

en primer ki se je meni zgodjo:
pelo sem dvoosno traktorsko prikolico, ki ma naletno zavoro, pa sem prišo gor na štreko, ker pa sem prehitro dopelo sem se predaleč naprej dopelo in če bi slučajno šo proti meni cug nebi folgo priti prek, rikverc pa tudi ne ker bi mi bremzo zablukiralo (na prikolici), tak da izogiblite sem totim bremzan!

nove osovine, ki še majo toto bremzo majo baje že nekak toti problem rešeni, tak da na novih prikolicah ni nevarnosti!Veselko

Jernej petek, 25. januar 2008 ob 20:32

..ja ci skupna teza vozila (prikolica in avto) ne presega 3500kg lejko vozis z B Jaaa

Mas prav..! To ja

Samo najbogse bremse so tak sracne. Tak kak eni traktori pa tovornjaki majo.
Samo to ne pride postev pri tak mali prikolicah!
Meni se vidi ka na Traktorski prikolici ka ma naletno bremso lejko je najvecja dovoljena masa 8.ton
no...ci se ne motim!

prlek1825 petek, 25. januar 2008 ob 21:24

to za traktorsko prikolico ne vem ke mi momo tritonko tak da še je daleč do tote meje! na zrak pa sigurno ke so najbojše bremze pri traktorskih prikolicah pri avtomobilskih pa je problem ki nemreš meti, pa tudi lehko pelaš 2 toni al pa še več! mi momo prikolico za spotrte avte pa je nosilnost 2toni pa prikolica ma 500kil, pa naletna zavora, te pa če primerjaš z petko, ki vleče kemp prikolico pa si na istem al pa na slabšem! tak da nebi blo slabo če bi blo možno na avti meti kompresor pa isto na zrak (malo je smešno čuti ampak bi blo najbol varno!)!

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.