erof sreda, 15. avgust 2007 ob 08:04

Virus, ki uničuje mp3 datoteke

Ameriško podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo anti-virusnih programov, je odkrilo novega internetnega črva, katerega ime je w32.Deletemusic. Kot že samo ime pove, ta črv prodre v računalnik, kjer nato zbriše vse mp3 datoteke, ki so shranjene na lokalnem ali USB disku.

Najnovejši virus najprej skenira disk in nato zbriše vse najdene mp3 datoteke. Virus se razmeroma lahko ustali na trdih diskih, dovolj je samo priključena strojna oprema, da se virus ražširi in "začne delati svoje delo".

"Pozivam vse uporabnike, da dobro preverijo svoje spominske kartice in diske preden jih priključijo na računalnik. Virus lahko uniči vse glasbene datoteke. To je še en dokaz, da ni dovolj shranjevanje glasbe na trdem disku. Potrebno je narediti tako imenovani "back up" na CD, vendar bi priporočal DVD zaradi večje kapacitete", je povedal antivirusni strokovnjak Ian Yarlott.

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.