Mp3 torek, 23. maj 2006 ob 21:03

Še malo pa bo umeščen prvi murskosobški škof, dr. Marjan Turnšek. Kak kaj mislite o novi škofiji, saj bo tudi del prlekije v njej?

Dejan torek, 23. maj 2006 ob 21:42

Jaz o ten bolj malo ven pa niti ne ven glih kakšen je namen škofije?! No ja
Keko pa ven, ka nekak obsega Pomurje, pa ka je del Prlekije v Murskosoboški škofiji, del pa v Mariborski. Že po so nas razdelili... Hmm

Pepek z brega torek, 23. maj 2006 ob 23:06

Me tak daleč ne zanimle. Je pa zanimivo, zakej si je cerkef zmislila nove škofije.
Venda v zejšjih škofijah več ne lodajo posla okoli bogostva, kerega jin je držova nazoj dola.

MILAN sreda, 24. maj 2006 ob 08:52

Ja venda je tota resnica ka je poveda Pepek najbliže.Leži bodo posredovali pri kakšnih čudnih poslih, kak je presvetli g.Rode za tiste Italjone, keri so nas že tak zadosti napetnajstili. Če pa je to del dela škofije pa se nan nede glih fejn godilo.(ljudski, v revnih farah so najlepše cerkve...)

MHA sreda, 24. maj 2006 ob 17:46

Drügega dela vendar neso meli, pa so si zmislili nove škofije Huh Jaz od toga nen nič fkre doba Stisk

Pepek z brega sreda, 24. maj 2006 ob 18:52

Teko glejej, ka ne denok še kej fkrej DA zavolo toga.

MHA petek, 26. maj 2006 ob 12:29

Nos Prleke so zej te razdelili v 2 škofiji???

Dejan petek, 26. maj 2006 ob 16:23

Murskosoboška škofija, v kateri je poleg dveh prekmurskih dekanij tudi ljutomerska, združuje ljudi ob reki Muri in prebivalce gričevnatega Goričkega na prekmurski strani ter obrobja Slovenskih goric na prleški strani, tako da v bistvu obsega statistično regijo Pomurje. Veselje ob ustanovitvi nove škofije je na prleški strani Mure morda malo skaljeno, saj Prlekija spet ni zaokrožena po svojih etnoloških mejah, temveč je del ostal v mariborski škofiji, kar pa je posledica tega, da Prleki pač živimo med Muro in Dravo in je tako zaokrožitev težka. Občutljivost Prlekov na koncentracijo državnih služb v Murski Soboti in bojazni pred lokalno centralizacijo, ki se dejansko dogaja, pa so stalnica že iz druge polovice prejšnjega stoletja, ko je Ljutomer izgubil status okrajnega središča.
Naj zaželim murskosoboškemu škofu dr. Turnšku prisrčno dobrodošlico med Prleki in Prekmurci; naj bo tisti povezovalni člen med nami, kot je stoletja bila in je reka Mura.

To je poveda Dani Smodiš iz Lotmerka, nekši župnik al ke je. Niman pojma...

Zvončica petek, 26. maj 2006 ob 23:24

keko ven je toti nekaj podobnega kak "župnik" samo ka je jegov drugi popež v Lublani...ka pa se škofij tiče pa nen nič rekla. Vse se lepo pomalen nazaj zloga,več kak jasno je ka cerkev dobivle nazaj svojo moč,še por let pa mo mogli opet paziti kaj ki gučimo....

Pepek z brega sobota, 27. maj 2006 ob 02:04

Jas pa bi reka, ka cerkef dobivle moč samo v naši lübi Sloveniji, fseposodik indi pa se ji čiduže bole majojo tla pod nogami.
Dosti pove podatek iz Popisa prebivalstva leta 2002:
- po keren v Sloveniji živi 1.964.036 lidi,
- od toga se jih je za katolike izjasnilo 1.135.626, ali 57,8%
- to pa je dosti meje, kak trdi katoliška cerkef, ki provi, ka v Sloveniji živi 80% katolikof;

V Sloveniji cerkef pridobivle samo zavolo trenutne politike, ki je pač v cerkveno smer vudrena.

GDO SO ŽE VOLITVE?

MHA sobota, 27. maj 2006 ob 15:10

Tak daleč do šli, ka do še resen cerkveni davek uvedli, pa mo te vidli keko de katolikof!

Pepek z brega nedelja, 28. maj 2006 ob 00:15

Zej glih sen na teleteksti preštija, ka je novopečeni celski škof v nekši komisiji, ali kej že je, pri jihovi škofofski konferenci. ota komisija pa mo v imeni katoliške cerkve neke proti igralnican v Sloveniji in se zavzemlejo zato, ka se več nebi širile.

Jas neman nič z igralnicami in tüdi ne hodin tan okoli. Fseeno pša se mi vidi joko čüdno, ka se cerkef ftiče v to, kej je sploh ne briga. Či de šlo tak dale, te bomo pomalen za fse, kej de keri šteja delati, gučati, ali pa pisati, meti potrdilo od gospoda župnika, v keren de pisalo. ka ti cerkef to dovoli.

Dejan nedelja, 28. maj 2006 ob 00:51

Ja RKC je mnenja ka de igralništvo v obliki osebnih tragedij, organiziranega kriminala, prostitucije, drog pa drügih takših in drugačnih pojavov ustvarilo več družbene škode kak gospodarskega dobička. Ja cerkef se po vedno bol v vse tiče. Pomalen mo še res meli cerkveni davek.

MHA nedelja, 28. maj 2006 ob 01:31

Pa se cerkef nekda neje tak silila v držovo. Uni so bli za sebe, pa držova je bila za sebe. Od ke je toti pleško Janša na oblosti, od te gre fse narobe

Pepek z brega ponedeljek, 29. maj 2006 ob 01:10

KDO SO ŽE PO VOLITVE?
- CANKAR JE REKA "NAROD SI BO PISAL SODBO SAM!" - PA SI JO JE RESEN NAPISA.

Kej pa te rekli na to, ka črni pa beli f parlamenti delajo na ten, ka bi naši izseljenci (tisti keri so po vojski nejpret fküper z okupatoron bežali v Avstrijo, te pa dale v Argentino pa tak dale) dobili (se mi vid)
štiri poslanska mesta?

MHA torek, 30. maj 2006 ob 17:49

Koga???
Marš!!! Banda lopofska, zej bi še radi v parlamenti bli!!!

San resno, kdej so volitve? Za predsednika držove so drügo leto ne?

Zvončica torek, 30. maj 2006 ob 18:36

Bomo se že fčakali volitev.....lepo bi bilo če bi lidje enkrat s pametjo šli pa volili, ne pa samo zato ka se nekaj obkroži...te pa onegi z nami delajo kak svija z mehon....Me zanimle ka pametnega de se scimilo iz občinskih volitev? Je prinas kakši pameten kandidatHaa

Pepek z brega sreda, 31. maj 2006 ob 01:32

Resen je veko pitaje, či bomo meli na volitvah (lokalnih, pa tüdi držovnih) kakšo pametno izbiro.

Meni se vidi, ka je bor dozde bil tak, ka so lidje ne meli dosti kej prebirati, da so na listah bili sami čüdni kalibri. Te pa so se pač odločili za stranko, ne glede na to, kakši je jeni program. Važno je či je naša, ali jihova.

MHA sreda, 31. maj 2006 ob 14:41

Či boš obkroža totega ali ovega, je vseeno, da so tak fsi vglihni.

Jernej sreda, 12. julij 2006 ob 19:33

Aha to pomeni ka de Mursko soboto so te cerkveni davek ci ga dobimo! Priso de cerkveni davek tak de prisel kak €vro pa 136 oklepnikov ...itd.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.