fargo četrtek, 19. junij 2008 ob 21:41

Ja, malo počakajmo, pa bomo dobili direktivo iz Bruslja o deset dnevni vinjeti za 5,9EUR.
Haaaaa

prlek1825 petek, 20. junij 2008 ob 00:14

meni se nejbole dopadne ke so se hrvati začeli malo razburjati nad nami pa ke so ogotovli ke nemrejo nomstop srati po nos ke se jim bomo začeli kontra staviti!Slovenija Skakec

optix petek, 20. junij 2008 ob 11:14

ne vem keko si ti informiran, ampak najbolj se razburjajo avstrijci, cehi, nemci.

Tut tut

Tunč petek, 20. junij 2008 ob 11:56

Mislim da strošek za vinjeto Avstrijcem in Nemcem ne bi smeja predstavljazi večjega problema. Čehi pa so še hujši kak Hrvati vse bi radi meli zastonj. Njim bi deset dnevna bila tudi predraga.Neee

MHA petek, 20. junij 2008 ob 14:30

Ovi do tak dugo sitnarili, ka de resen prišla direktiva z Brusla. Te pa sfalilo penes za kredit.

Tunč petek, 20. junij 2008 ob 15:20

Jezik Samo te do toti, ki so si to zamislili že v opoziciji. Naj se nova vlada s tem zajebavle in vrača kredit, ki so ga oni vzeli.

fargo petek, 20. junij 2008 ob 18:07

Men osebno se vinjete zdijo smiselne in dobra rešitev,do uvedbe sistema sat.(plačaš-koliko prevoziš) ni pa fer,da bi res nekateri plačali za npr.nekaj kilometrov t.i. avtoceste minimalno 35 evrov, in tu imajo naši južni in severni sosedi prav. To bi lahko povzročalo resne zastoje na lokalnih cestah in mestnih vpadnicah,če bi bil jaz na njihovem mestu za enkratni tranzit tudi nebi kupil polletne že iz principa...No saj bodo kmalu prišle desetdnevne ..... in bo vse ok.
No mogoče bodo pa veseli lokalni gostinci, bodo zaradi gneče malo povečali promet, z južnimi gosti, tisti severni se bodo itak ustavili samo tam kjer bo brezplačen "sekret".


Na vetrobransko šipo sem nalimal toto našo ZELENO vinjeto, za katero sem najprej pustil plac pod vzvratnim ogledalom, ampak zelenko je dovoljeno nalimati zgolj skrajno zgoraj na voznikovi strani, tu se je pojavil problem, ker mam tam še jodlarsko pa parking uro in še zdaj našo zelenico so me tam na lendavskem koncu vsi začeli lepo glejati. ..... venda so mislili ka sem ...

Zvončica sobota, 21. junij 2008 ob 00:22

.....ka si kakšo veko mudo....No, meni se vinjete zdijo fčistar OK, pa čeglih se malo vozin po AC. Samo bi bilo joko lepo če bi kej od totega keša namenili za varovanje okolja ipd. Nasploh pa roko na srce je toti Žerjav joko dober minister....škoda bib bila če ga nedo naslednji več ponÜcaliSladoled

Tunč sobota, 21. junij 2008 ob 17:18

Satelitsko cestninjenje predrago za našo državo. Najboljše bi bilo nadgraditi ABC sistem, pa bi ravno tako prišli do rezultat kolko prevoziš tolko plačaš.

fargo sobota, 21. junij 2008 ob 17:48

Zvončica je napisal/a:
Nasploh pa roko na srce je toti Žerjav joko dober minister....škoda bib bila če ga nedo naslednji več ponÜcaliSladoled
Ja Žerjav je pameten človek,to ni kaj, samo nevem kako se tako inteligenten in sposoben človek počuti v druščinii,katero kljub kredibilnemu predsedniku še vedno obvladujejo razni Podobniki, Jorasi...

Če JJ nebo uspelo SLS-a dokonca zlopatati in ta prestopi magični prag parlamenta bo zagotovo v koaliciji, ceste in vse z njimi povezano sls obvladuje že od začetka demokratične ureditve naše države, tako da jim je zagotovo velik interes koalicija, pa naj bo leva ali desna, vsaka je za njih donosna.

MHA sobota, 28. junij 2008 ob 11:44

"Naši prijatelji Slovenci so se z vinjetami nekoliko prenaglili," je spremembo plačevanja cestnine v Sloveniji pospremil hrvaški predsednik Stipe Mesiæ. Dejal je, da bi morali v Sloveniji razumeti, da če bo imela Hrvaška več gostov poleti, bo več zaslužila in bo tako imela Slovenija več smučarjev s Hrvaške pozimi.

Max Stich iz nemškega avtomobilističnega kluba je za ekonomski portal Bloomberg izjavil, da gre za nesorazmerno obremenitev voznikov, ki dosega stopnjo diskriminacije. Zato nemški in avstrijski avtoklubi pritiskajo na Evropsko komisijo, saj smatrajo, da Slovenija 490 milijonom ljudi krši svobodo gibanja.


Tudi ostali evropski avtoklubi na svojih straneh voznikom svetujejo uporabo alternativnih poti, za katere ne potrebujejo vinjete. Naša država naj bi se Evropi najbolj zamerila s tem, ker v svetu, kjer cene goriv vrtoglavo rastejo, ni predvidela vinjet za krajši rok.


vir:24vür

Kak de precedüvaji EU-ji kunec, tak de te prišla direktiva iz EU-ja za uvedbo por dnevnih vinjet. Hrvaško ministrstvo, ki je vün dalo napotke, kak se izogniti AC, je dola eno izmed možnih poti tüdi skos Lotmerk. Radgona - Lotmerk - Gibina.

Dejan sobota, 28. junij 2008 ob 12:00

Hrvoti bodo zgleja diplomirali iz totih poti, kak se izogniti avtocesti. Nej že naredijo toto 10 dnevno vinjeto pa amen. Ne ven zake se vedno more komplicirati pa nekej zajebovati pa eden ovega podjebovati. Nej se naredi tak, ka de čim meje komplikacij pa ka do fsi zadovolni.

MHA sobota, 28. junij 2008 ob 12:11

Vinjete so glih zato naredli ka bi na turistih nejbol slüžili. Či do naredli vinjeto za por dni, te do tak fsi turisti pa por Slovencov küpilo toto vinjeto, to pa te pomeni preci meje penes za odplačüvaje kreditof. Glih tak zavolo tega ne naredijo vinjete za tovorjoke, sej zej tovorjok ploča iz Z Slovenije do Maðarske skoron 50€.

MHA sobota, 28. junij 2008 ob 23:37

Hrvoton naše vinjete redno grejo v nos. Jihovi mediji pišejo, kak se izognoti AC in s ten prišparati 35€. V gnešjih novicah pa sen šteja, citeran: Naši južni sosedje pri tem mirno zamolčijo dejstvo, da so njihove avtoceste drage kak žafran: Od Zagreba do Šestanovca je v eno smer treba odšteti 23,2€, v obe torej 46,4€, kar je seveda krepko več od slovenske polletne nalepke!

MHA torek, 1. julij 2008 ob 00:00

Za dobro vüro začnejo vinjete valati. Mo vidli či do turisti küpili vinjeto, ali do se vozili po hrvaških napotkih Mislec

MHA torek, 1. julij 2008 ob 18:06

Po radji pa že celi den gučijo, kontrola vinjet je tü pa tü. Neke so jih že pre tüdi dobili ka so bli bres vinjete.Na zadnje urejal: MHA, dne: torek, 1. julij 2008 ob 19:42

MHA torek, 8. julij 2008 ob 20:46

Hrvaški strokovnjaki so hrvaški vladi predlagali, ka bi uni tüdi uvedli vinjete. Meli bi nej 10-dnevno polletno pa letno. Letna bi nej koštala 139€. Hrvaški prometni minister pa je reka, ka zaenkrat nedo spremenili način cestninjenja.

kobreti sreda, 9. julij 2008 ob 09:37

MHA je napisal/a:
Po radji pa že celi den gučijo, kontrola vinjet je tü pa tü. Neke so jih že pre tüdi dobili ka so bli bres vinjete.<br><br>Na zadnje urejal: MHA, dne: torek, 1. julij 2008 ob 19:42

ja kontrole vinjet so resen vseposod, tak ak zaj že malo s strohoh glejaš ka neš ki gor na malo meje lukjasto cesto zapela, jaz še je nemam, pa je nen meja dokič je nen nuca,tečas pa bon do Marproga še po stori cesti vreza!

MHA sreda, 9. julij 2008 ob 16:00

Jas bon si jo kumej oktobra küpa, ko bon v šolo ša v MB, pret pa je tak nen nüca.

Nela ponedeljek, 14. julij 2008 ob 21:43



Hihihi



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.