MHA sobota, 29. marec 2008 ob 22:53

Septembra so parlamentarne volitve. Predvolilne kampanije so se že začele. Po javnomnenskih raziskavah nejbojše kože Pahori (SD) pa Janši (SDS). Že vete koga te volili? Mislec

Pahor je na predvolilnem shodu poudaril, da so v SD pripravljeni storiti vse, da ne razočarajo ljudi, ki si želijo sprememb.

Socialni demokrati so danes v Kranju pripravili prvega od šestih velikih predvolilnih shodov, ki bodo v prihodnje pol leta potekali po vsej državi. Okrog 500 zbranih privržencev je nagovoril predsednik SD Borut Pahor, ki je poudaril, da so pripravljeni storiti vse za to, da pričakovanj ljudi, ki si želijo sprememb, ne bodo razočarali.


Začetek Pahorjeve turneje na Gorenjskem

Tudi LDS se podaja v predvolilni boj. V programu za naslednja štiri leta poudarek dajejo investicijam, plačam in pravosodju.

Predsednica LDS Katarina Kresal je po današnji programski razpravi stranke povedala, da so se pogovarjali o tem, kako pripeljati v Slovenijo čimveč tujih investicij, kako rešiti problem najnižjih plač in kako vrniti zaupanje v pravosodje. Najpomembnejše pri razlikovanju strank, se ji zdi sposobnost najti konkretne probleme in nanje podati konkretne rešitve.


Začetek volilne kampanje NSi in LDS

Nela sobota, 29. marec 2008 ob 22:56

Sej se do semtembra je cejt za stenderaje. Mislec Tepa mo vidli, kak bo! Haa

optix nedelja, 30. marec 2008 ob 01:37

še si lehko dva krat premisliš Sladoled

MHA nedelja, 30. marec 2008 ob 14:16

Ve nimaš ke dosta premišlovati. Či češ meti isto politiko kak zej, te boš pač glasüva za JJ, či pa čes spremembo v politiki, te pa tak nejbojše za Pahora (SD), ostale stranke pa mojo tak (pre)nisko podporo.


Politbarometer (februar 2008):
SD 20 %
SDS 17 %
Zares 7 %
LDS 7 %
SLS 3 %
SNS 6 %
NSi 2 %
DeSUS 3 %

Raziskavo Politbarometer je Center za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij opravil med 11. in 13. februarjem na vzorcu 955 anketirancev.

Zanimivo mi je to, ka vlado JJ ne podpira 57% anketiranih, za JJ pa bi glasüvalo kar 17%.

Dejan nedelja, 30. marec 2008 ob 21:22



Vprašaj

Zvončica ponedeljek, 31. marec 2008 ob 23:39

Kul Hahaha Vuuhuu Hjooj

MHA sobota, 5. april 2008 ob 13:11

Gnes je po priša JJ cejtng Tednik. Po so Pahora obdelali pa neke naklodali za volitve. Te pa še piše, ka SDS pre za predvoililne igrice nima cejta pa ne energije, zato ki pre precedüvaji dovlejo prednost Heoa

Nejbol zanimivo mi je to blo, ko sen prebra naslof, ki se je ministrstvo za obrambo odpovedali nabavi oklepnikof, in tote evre rejši dalo za inkubatore. Čüdno mi je blo, ka bi JJ hfolja Erjafca v toten cejtnigi. Te pa le pod naslovon piše, ka je vloda odvzela tote peneze ministrstvi za obrambo, in namenila za inkubatore pa CT aparate Hahaha Keko jas ven se je Erjovec son odpoveda totin penezon in namenja ministrstvi za zdravje.

Zid

MHA četrtek, 12. junij 2008 ob 18:13

JJ in jegovi kompanjoni so poslali domu nekše zloženke SLO fčera, gnes pa zütra. V zloženki se san neke vün mečejo pa napihovlejo. Butl Kozlam

"Sama hvala, nič napak"

Vlada je na domove državljanov, ki so seveda tudi volivci, poslala zloženko, v kateri se hvali. Vse na račun davkoplačevalcev.

Zloženke Slovenija včeraj, danes, jutri, ki so v sredo prispele v nabiralnike gospodinjstev po Sloveniji, so po mnenju predstavnikov Mlade liberalne demokracije (MLD) propaganda vlade in vladne stranke SDS, ki je narejena na stroške davkoplačevalcev. Kot navajajo v podmladku LDS, je bilo po podatkih službe za razvoj iz proračuna za izdajo zloženke porabljenih več kot 100.000 evrov, prejelo pa jih je 731.000 gospodinjstev.

"Prepričani smo, da ni naključje, da se celotna publikacija ujema s celostno grafično podobo SDS. Verjetno tudi ni naključje, da se je ta zloženka pojavila v širšem predvolilnem času in promovira uspehe vlade Janeza Janše," še menijo v Mladi liberalni demokraciji.

Pri tem se jim zdi problematično, ker zloženka predstavlja le zgodbo uspešne Slovenije, izpušča pa težave, s katerimi se soočajo številni slovenski državljani in državljanke. "Zloženka izpušča dejstvo, da številni ljudje živijo v nevzdržnih socialnih razmerah, da se povečuje razslojenost prebivalstva, da so cene stanovanj v tem mandatu narasle za 50 odstotkov, da se je institucionalizirala in legitimizirala nestrpnost, pozablja pa tudi povedati, da je preko 500 novinarjev podpisalo Peticijo zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje,'' je v izjavi za javnost zapisal predsednik MLD Aleš Bučar.

V MLD menijo, da bi vlada lahko rezultate svojega dela predstavila javnosti na osrednjem javnem dogodku, kjer bi ljudje lahko razpravljali, novinarji pa poročali o vladni uspešnosti. "Ker bi slednji verjetno opozorili tudi na vse ostale, manj lepe zgodbe Slovenije, se je vlada pač odločila za enosmerni tok propagande," še menijo v podmladku LDS in poudarjajo, da s tem ne želijo SDS kratiti pravice do obveščanja javnosti o svojem delu, "vendar naj to storijo na svoj račun in za svoj denar, davkoplačevalski denar pa naj raje porabijo za reševanje socialnih problemov v državi".


vir:24vür

erof petek, 13. junij 2008 ob 11:04

Propaganda stranke na stroške davkoplačevalcev?

Pri Zaresu in mladih liberalnih demokratih so prepričani, da ni naključje, da se publikacija ujema s celostno grafično podobo SDS

www.slovenijadanes.si

- Zloženke Slovenija včeraj, danes, jutri, ki so v sredo prispele v nabiralnike gospodinjstev po Sloveniji, in v katerih služba vlade za razvoj predstavlja rezultate iz leta 2005 sprejete strategije razvoja Slovenije ter gospodarskih in socialnih reform, so po mnenju predstavnikov Mlade liberalne demokracije propaganda vlade in SDS, narejena na stroške davkoplačevalcev. Za izdajo zloženke je bilo po podatkih službe za razvoj iz proračuna porabljenih malo več kot 100.000 evrov. Tako služba za razvoj kakor tudi Slovenska demokratska mladina pa vse očitano ostro zanikajo.

»Prepričani smo, da ni naključje, da se publikacija ujema s celostno grafično podobo SDS kot tudi ne, da se je zloženka pojavila v širšem predvolilnem času in promovira uspehe vlade Janeza Janše,« je sporočil predsednik mladih Aleš Bučar, ki se mu zdi problematično, da zloženka v 731.000 izvodih predstavlja le zgodbo uspešne Slovenije, namerno pa izpušča težave, s katerimi se srečujejo številni slovenski državljani in izpušča dejstvo, da številni živijo v nevzdržnih razmerah. V stranki Zares pa menijo, da »uporaba slogana, barv in drugih elementov ter dejstvo, da se Janez Janša v brošuri ni podpisal kot predsednik vlade, kažejo na utemeljen sum, da gre za nenamensko porabo davkoplačevalskega denarja za volilne namene stranke, ki sicer razglaša, da volilne kampanje ne vodi«. Zato napovedujejo, da bodo proučili možnost prijave tega primera računskemu sodišču.

V Slovenski demokratski stranki so se na kritike včeraj odzvali. »Razumemo, da Mlado liberalno demokracijo skrbijo uspešni dosežki te koalicije, ki jih vlada predstavlja v zloženki, saj takih projektov vlada pod vodstvom LDS ni nikoli dosegla, kaj šele, da bi jih lahko predstavila širši javnosti,« meni Simon Šuler. Tudi v vladni službi za razvoj vse očitke zavračajo. »Rezultati so dobri, in to je dobro za Slovenijo. Opozicija očitno misli, da to ni dobro zanjo. Tako gledanje je kratkovidno,« so nam sporočili iz službe za razvoj in dodali: »Obreganje ob rumeno in modro barvo, ki nista samo barvi SDS, ampak tudi barvi EU, poskuša vnašati razdor med vladne stranke, ki imajo vse zasluge za uspehe. Deloma so za uspeh zaslužne tudi opozicijske stranke, ki so sodelovale v odboru za reforme in to jim v brošuri tudi priznamo. Nikjer v brošuri ne omenjamo pa prav nobene stranke, ne vladne ne opozicijske.« Glede celostne grafične podobe še poudarjajo, da so vse njihove publikacije tovrstno oblikovane. »Barve službe za razvoj so od prvega dne enake, modra in rumena sta barvi čisto vseh dokumentov, ki smo jih izdali,« so sporočili.

www.slovenijadanes.siNa zadnje urejal: erof, dne: petek, 13. junij 2008 ob 10:08

Pepek z brega petek, 13. junij 2008 ob 11:31

Mislin ka do mogli toto brošuro kaknejpret ponatisnoti in še o ednok liden zmetati f prifkasle.

Dosti je takših lidi, med jimi sen tüdi jas, keri smo se ne zavedali kakši dragoceni dokument nan je naša vloda poslala. Tak smo v svoji nevednosti brošuro vrgli derektno is prifkasla vrgli f kontejner, zej pa ne znomo, kak nan je lepo.
Žalosten Žalosten Žalosten

Lepo prosimo, še ednok nan pošlite toti paper

erof petek, 13. junij 2008 ob 13:28


Na zadnje urejal: Dejan, dne: petek, 13. junij 2008 ob 13:42

Zvončica sobota, 14. junij 2008 ob 01:58

Sreča božja ka cifer ne razberen.....Angel

Jernej sobota, 14. junij 2008 ob 02:58

Zvončica je napisal/a:
Sreča božja ka cifer ne razberen.....Angel

...saj...
samo monarhiji, diktaturi in ostalih politicni sistemaj so tüdi eni ka velke place vlecejo.

Bole me moti ka se guci po medijah
ka je naj mensa placa Sloveniji okrok 500€
Vej obstajajo lidje ka se za menje delajo Sloveniji.. spoj Pomurji!Pipko

fargo sreda, 30. julij 2008 ob 20:48

Objavljena "lista nadrea..... "

Pop TV:

Na volitvah bo imel DeSUS več kandidatk, kot je to predvideno z zakonom. Najmlajša med njimi, Tea Konrad iz Postojne, ima 27 let, in "je tudi prava lepotica", je med drugim dejal Erjavec in dodal, da je prepričan, da bo stranki prinesla lepo število glasov. Sicer pa za prihodnji mandat računajo, da bodo imeli dve poslanki.

Med za širšo javnost bolj znanimi kandidati je Erjavec omenil župana Slovenj Gradca in Kamnika, Matjaža Zanoškarja in Toneta Smolnikarja, pa župana občine Miren - Kostanjevica Zlatka Marušiča. Za stranko bodo kandidirali tudi sindikalista Doro Hvalica in Dušan Rebolj, nekdanji veleposlanik Drago Mirošič, nekdanji urednik Dela in novinar Mitja Meršol, svetovalec uprave Darsa Jože Zimšek ter Dušan Krajnik, znan z zadnjih županskih volitev v Škofji Loki, pa nekdanja generalna sekretarka LDS Marjeta Vesel Valentinčič.

Priklon


Karli je objavil listo kandidatov za DESET rezerviranih poslanskih mest v Državnem zboru.
Ni kaj, zelo ambiciozno glede na to da ,so se prav danes oglasili upokojenci,ljudje ki so garali do zaslužene pojnine, v večini pa namesto nje prejemajo miloščino..

Karlija bolj zanimajo oklepniki, bojne ladje in seveda lepe postavne kandidatke za poslanke, katere sodijo k lepemu in postavnemu predsedniku.
HahahaNa zadnje urejal: fargo, dne: sreda, 30. julij 2008 ob 19:50

fargo sreda, 30. julij 2008 ob 20:57

.

MHA sreda, 30. julij 2008 ob 21:02

Hehe, toti prispevek sen gleja po poročilih, kakše izjave je meja Karli Hjooj Za tisto "mlodo lepotico" kakše je guča Hahaha Pa na kunci je reka na fprašanje, keri se mu bol dopodne JJ ali Pahor, ka se un ne zanima za moške. Butl

MHA sreda, 30. julij 2008 ob 21:16

Evo video prispevek Karlija. Je reka ka se na privlačnega precednika lepijo privlačna dekleta Hahaha

klik

Dejan sreda, 30. julij 2008 ob 21:17

Karli je ðek Hahaha

Pa zakej je tak mloda, 27 let pa pri DeSUS-i? Tota bi mogla biti pri SMS Nasmeh

MHA sreda, 30. julij 2008 ob 21:30

Dejan je napisal/a:
Pa zakej je tak mloda, 27 let pa pri DeSUS-i? Tota bi mogla biti pri SMS Nasmeh

Zake? Zato ka se na privlačnega precednika lepijo samo privlačna dekleta Hahaha

fargo sreda, 30. julij 2008 ob 21:32

Dejan je napisal/a:
Karli je ðek Hahaha

Pa zakej je tak mloda, 27 let pa pri DeSUS-i? Tota bi mogla biti pri SMS Nasmeh


Točno tak,

Samo kaj pa vemo, mogoče želi mlada dama postati več-generacijska funkcionarka pri desusu, to pomeni mlada v desus, v srednjih letih ostane desus, ko pa bo prišla v penzijo,bo postala vsesplošno politično aktivna in nad-sposobna, da bo obvladovala vsaj kako lokalno politično sceno.
Naskoči



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.