Ivek petek, 27. april 2012 ob 08:21

Z željo, da se spomnite na vse upore, ki so jih Slovenci bojevali in jih bomo verjetno še morali bojevati, vam želim lep dan 27. april.

Smrt zatiranju - svoboda narodu!

TUNČEK petek, 27. april 2012 ob 13:12

Okupatorof je skos več! Misla sen na okupatore düše, ke nan ne dojo živeti, ke zategovlejo šijake tisten, ke že itak teško "dihajo", ovin drügin pa pistijo da delajo kak čejo in živijo v nebesah na zemli. Mislin da de priša den, da se liden ftrga in do se uprli se tak nemre iti dugo. To je gnešji den.

Ka se pa tiče zgodovine, bi eni radi zatajile dogodke in čejo rečti za ta bele in drügo golozen, ke je sodelovola z okupatoron, da so se borili za domovino - kero neki !?
Zato mislin, da je treba že enkrat rasčistiti tote "nejasnosti" in rečti bobi bob. Zlo lehko je : tisti ke se je uprja ali pa je potpira upor - neglede na politično opredeleje, je bija domoljub, drügi ke so pa bili hlopci okupatorof ali pa se borili ž jimi so bili IZDAJOLCI. To ve cela Evropa, ke tüdi priznova naš upor, naši kvizlingi in jihovi potomci pa se sten nemrejo sprijozniti.
Naj že rečejo, da so jihovi starši bli izdajolci in drügi mo jin to oprostili, se so pretekla že leta in mo zaživeli napre bres rasprtij. Cirkef, ke je bila tüdi na jihovi stroni, se je že na neki način opravičila - misla sen na pokojnega popeža, se naši cirkve nede še dugo padnilo to na pamet.

Tüdi jas fsen želin lep den, neglede na to kak jemlete gnešji svetek !
Jaaa Nasmeh

karantanija petek, 27. april 2012 ob 21:07

Le gučmo pa veselmo se še letos, lehko se zgodi, ka de tota oblost parolo "smrt fašizmu, svoboda narodu" prepovedala. S ten, kak so sodelüvali na glovne proslave na Kongresnen trge v Loblane, vse pove, kakšno mišleje mojo o naše polpretekle zgodovine, o našen narode, kere je z živlejon ploča toto svobodo, na kero so "strašansko" ponosne. Zgodovina nas je nafčila, ka so zmagovalce II. svetovne vojne bili zaveznike na našen prostore v sodelovanje s PARTIZANI. Eni pa še skos mislijo, ka še vojna neje kunčana oz. ka so jo dobele sodelafce okupatora - bela ga........


SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODUPionir

misekovi petek, 27. april 2012 ob 21:46

Mislim ka mamo zej tudi agresora v držovi pa še sami smo ga sen vlekli , kaj nam je rebalo tote unije, nemci zej na lep način čejo podjarmiti evropo.

Jernej sobota, 27. april 2013 ob 17:44

Jernej je napisal/a:
..moreš biti pripravleni za vsak sločaj! Mislec



Lep svetek vam želim!

Ivek nedelja, 28. april 2013 ob 02:49

Ne samo 27. april. Danes ni okupator dobro vidna sovražna vojska s tanki in letali.

Okupator je nevidni finančni kolonializem.

Ne en dan, vsak dan bi moral biti Dan upora proti finančnim mešetarjem, borzam in bonitetnim agencijam.

TUNČEK sreda, 1. maj 2013 ob 10:10

Či je ne že prepozno. Globalizacija je dosta škode že naredla in jo še dela, doklič nas nede komplet zasužnila, te mo pa napre hlopci, kak smo skoro bili skos.

Ocene so nan fčera po znižali na "drek" in smo resen že globoko v dreki.
Ne ven kak bi mogli fstaniti in vzeti stvari v svoje kmečke pa delafske roke - doklič de še ke kmetof pa delafcof.

Gnes je 1. maj, zato se poveselmo in ke spijmo, se ne vemo kak de napre.

Želin van lep sunčen in prjozen 1. maj , gekoli že bote ! To ja Ploskač Slovenija

Ivek petek, 25. april 2014 ob 07:10

Samo en DAN UPORA ni dovolj!

Leta 2005 je dan spomina na ustanovitev OF preimenovan v Dan upora. Proglasitev državnega praznika Dan upora je smiselna, ker simbolizira, upore, boje, zmage in stoletne želje Slovencev, ki naj bi se uresničile v samostojni državi.

Ob dnevu upora se v novejši zgodovini spominjamo zlasti dveh dogodkov, ustanovitev Osvobodilne fronte 1941 in razglasitev Majniške deklaracije 1989, ki jima je skupen upor zoper položaj naroda v času njunega nastanka. Prvi je končal z okrnjeno samostojnostjo, drugi z osamosvojitvijo.

Navzlic temu, da sta nastala v različnih zgodovinskih okoljih in času, ju povezujeta skupna temeljna cilja, suverenost in obljuba o odločanju naroda.

Dogodkoma je sledil podoben razvoj slovenske družbe. Ta je le delno uresničil cilje, za katere so se zavzemali pobudniki upora in v katere je verjel narod.

Po prvem je samostojnost končala v Beogradu in pod zaščito JLA. Demokratični standardi so končali v enopartijskem sistemu.

Po drugem je suverenost končala pri bruseljskih birokratih in pod zaščito NATO. Demokratični standardi so končali v prijemu strank, ki delujejo po manirah enopartijskega sistema.

V obeh primerih ljudje niso imeli in nimajo vpliva na delovanje izvoljenih predstavnikov.

DO URESNIČENJA zahtev OF in Majniške deklaracije, naj bo VSAK DAN
DAN UPORA.

Več v blogu.

TUNČEK torek, 29. april 2014 ob 09:18

Fse ke si reka drži. Upreti bi se mogli tüdi zej, samo so razmere toke, da je to skoro nemogoče, se te takoj proglasijo za terorista. To ja



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.