ups torek, 24. oktober 2006 ob 22:58

V Lotmerki nas čaka drugi krog volitev Župana Občine Ljutomer.

Osebno sem pričakoval v drugem krogu Maxa, vendar se je glede na obiskanost volišč izkazalo, da nam je malo mar za našo Prlekijo, kar je zelo žalostno, če že ne katastrofalno.



Ob izvolitvi Jurše za župana, bi dobili podžupanjo Gjerkeševo,ta gospa, ki se je pred dobrim letom baje odpovedala političnim aktivnostim v Občini Ljutomer bi vlekla vse niti in bi bila prava NADžupanja.
Svoje namere je gospa dokazala ko je po istem scenariju izpred štirih let s preferenčnim glasom prelisičila gospoda iz Desusa in mu spodnesla svetniški stolček. (kako so ljudje naivni)
Tisti,ki zadevo poznamo si ne želimo ponovitve podžupanovanja 1998-2002

Na kratko povedano: V KOLIKOR BOMO VOLILI JURŠO BOMO IZVOLILI GJERKEŠOVO.

TRENUTNO NAJMANJ ŠKODLJIVA OPCIJA ZA LJUTOMER JE IZVOLITEV DOSEDANJEGA ŽUPANA ŠPINDLERJA.Jok

Jernej petek, 27. oktober 2006 ob 20:14

kedeni minijo pa mesci i leta tudi ci de narod čeden bojo za 4let načik volili!Hm

Zvončica sobota, 28. oktober 2006 ob 01:44

Ke pa te piše ka de glih Gjerkešova mogla biti podžupanja??No, pa če bi glih bila nede nič narobe ka bole kak je tak ali tak nemre biti pa keri got ot totih dveh de glovni.

Dejan sobota, 28. oktober 2006 ob 06:03

Ja nekak tak je. Špindler se meni osebno zdi kak en japec. Či že drügo ne, je fsej Jürša dosti bojši govorec v javnosti in ne jecla tak kak Špindler dere more kej povedati. Se mi zdi dosti bolj odločen pa prepričljiv. Sen mnenja, ka slabše nemre biti kak je zej. Al mojega 'favorita' več nega v drügen krogi....
Upan pa ka nede dale, kak je blo...

MHA sobota, 28. oktober 2006 ob 12:43

San meje škode bo či de Špindler dale župan. Špindler še je tü pa tan ke nareda za Lotmerk, Jürša pa Stisk
Či de Jürša župan - pozobi na Lotmerk Jok

Res škoda ka je ne naš favorit zmaga, čitüdi sen bia ziher ka de zmoga...

ups sobota, 28. oktober 2006 ob 14:52

Zvončica je napisal/a:
[oquote]Ke pa te piše ka de glih Gjerkešova mogla biti nekd??No, pa če bi glih bila nede nič narobe ka bole kak je tak ali tak nemre biti pa keri got ot totih dveh de glovni.


Lej,Zvončica stvari so kristalno jasne.

Gospa Gjerkeš se je dala pisat na konec liste kandidatov, po istem principu kot pred štirimi leti se je poslužila zbiranja preferenčnega glasu. In tako na ne etičen način prišla v občinski svet, čeprav je pred dobrim letom izstopila iz koalicije in dala vedeti, da jo politika občinskega nivoja ne zanima.
Torej v tem grmu tiči zajec, v vsem skupaj gre za zakulisno igro Gjerkeševe, ki kot kandidatka za županjo ne bi bila nikoli izvoljena:
1. podpreti neodvisnega Juršo (ker ma za sabo veliko gasilcev in njihovih družinskih članov)
2.Za zameno za podporo ob izvolitvi dobiti podžupanstvo (za to so bile take sile za preferenčni glas)
3.Ker je predvidela, da bodo težave v drugem krogu, se je zmenila z (nekom) iz SD-ja, da si pridobi svetniško mesto z preferenčnim glasom.
4.Ta nekdo, ki je s preferenčnim glasom prišel v občinski svet, pa ima v bistvu nalogo preprečiti koalicijo z LDS, v kolikor pa mu to ne bi uspelo,bi verjetno imel nalogo razbijana koalicije.

V Občinskem svetu najštevilčnejši (LDS-ovci), so baje sklenili, da se bodo povezovali v smislu partnerstva za razvoj občine Ljutomer, torej individualno z svetniki, ne pa s strankami kot celoto.To mogoče ni tako slabo.
Je pa velika škoda da so se tudi v LRMV našli ljudje ki v ihti za preferenčni glas lahko naredijo listi veliko škodo.

Prav zaradi tega je se v Občinski svet ni uvrstil Maks,čeprav ga je bilo zelo realno pričakovati tudi v drugem krogu županskih volitev. Ubog

Draga Zvončica marsi komu je jasno, da bo z izvolitvijo Jurše v bistvu izvoljena Gjerkešova. - TEGA LJUTOMERU NE PRTIVOŠČIM!
NE PRIVOŠČIM mu tudi Špindlerja, vendar je vsekakor boljša ta opcija ,že zaradi sestave Občinskega sveta, in (normalnih), ljudi ki bi sestavljali koalicijo, ali po LDS-ovsko partnerstvoMislec

Torej, ker mojega kandidata več ne bo na volilnem lističu bom volil MANJ SLABEGA MED SLABIMI.

p.s.
Ne vem če smo samo v Ljutomeru taki
Slabo ne gremo na volitve, nam je vseeno......... nekdo nad mano je rekel, da se bo selil z Lotmerka, saj ma v bistvu prav , mladi izobraženi smo na borzi, na občinski upravi velja sistem roka roko , pa kaj bi še našteval, upam da se bodo občani čez štiri malce streznili .........Ideja

MILAN sobota, 28. oktober 2006 ob 21:24

Vuuhuu ja "UPS" ZEJ PA SI NAPISA KAK DA BI TI NAREKOVALI TA BRIHTNI IZ LDS. FINTA POSAMEZNIKI PA NE STRANKA ZA KOALICIJO JE ZGODBICA ZA LEHKO NOČ.Vsa energija se vlaga v to ka ostanejo na oblasti dosedanji ljudje ki delujejo v senci župana Jožka.Imajo kar velke sposobnosti voditi župana, žalostno pa da se tega on ne zaveda,morda pa je res tako naiven da verjame da je fse tak prav.
Preprosto vprašanje, kaj je res tako vrednega in pohvalnega v dosedanjem delu da se lahko na ves glos derejo kej so vse naredili ??????????????
Kej je tisto v kaj naj volilci verjamejo da bodo naredili in zadovoljili volilke in volilce ??????????????
Povem vam da sem zadnja 4 leta sedel v odboru za finance občine Ljutomer, bilo je veliko pobud, želja in sugestij-vendar ni bila izpolnjena niti ena,niti najmanjša.Večkrat sem povedal da je škoda mojega časa da sedim in poslušam tisto kar so sprejeli na koaliciji po direktivi vladajočih.
SEDAJ VERJETI SPET TEM ISTIM SICER MALO POMLAJENIM JE PREPROSTO ENAKO KOT VERJETI KA DODO VRANE PRINESLE NAZAJ ZRNJE KI SO GA POZOBALE.
Vsak ima previco povedati svoje mnenje, vem da je tokrat še več polivaja z gnojšnico kak ga je bilo,iz preprostega razloga imeti oblast pa čeprav se nas mora razvoj na veliko izogniti.
Imam še nekaj krepkih cvetk, a naj ostanejo za povolilno godilo.

RECEPTJezikREBIDITI TOTE MLADE ZASPANE GLAVE JIH SPRAVITI NA VOLIŠČE KER JE EDINA STVAR NA SVETI NA KERO LEHKO VPLIVAJO KA VOLIJO ZA SPREMEMBE.
Vi mladi bote nosili največje breme zaostanka.

ups sobota, 28. oktober 2006 ob 22:12

Milan strinjam se s tabo, glede tega da, je brez pomena sedeti v odborih, če vladajoči odločijo po svoje.
Prav imaš, da si sodbo pišemo mladi, ker nas gre premalo na volišča.
Menim pa da je v trenutni situaciji boljša opcija Špindler župan + kakšen sposoben podžupan
kot pa opcija Jurša župan + Gjerkeš podžupanja

V zgornjem primeru bi se po štirih letih dosti lažje ljudje pravilno odločili, saj bi se verjetno le našla skupina inteligentnih ljudi, ki bi pod okriljem sposobnega župana Ljutomer postavili na pravo mesto.
Kot sem napisal že prej,se moj župan se na žalost ni uvrstil v drugi krog

Glede tistih narekov brihtnih iz LDS-a, pa Milan prosim ne me hecat.....Haa

Pepek z brega sobota, 28. oktober 2006 ob 22:52

Mote veko srečo, ka ma Sveti Martin ogromnega dela, pa se ne ftegne zanimati za volitve lotmerškega župana.
Keko ga jas poznan, van od čemerof f celen župansken mandati nejč nebi šteja priti mošta krstiti, tak ka bi lepo štiri leta jofkali pod županon, kerega te si sami naložili na pleča, polek toga pa bi pili britki smrdlivi mošt, tak ka bi bilo fse v isten stili.Zid Jok Jok
Mi pa že momo župana! He, he...Jezik Jezik , vi pa še ne!

Zvončica sobota, 28. oktober 2006 ob 23:04

ČEN METI SPREMEMBO....tak sen si mislila že strašno strašno dugo...en cejt sen fantazirala ka bi cilo meli županjoPoljub pa ven ka de to prinas negda 2200 leta ke smo sto let za opicami ka se toga tiče....zato me ne moti Gjerkešova kak tista ke de prvega deda vrtela (če de se ji püsta)Je delala pod Bratušo pa neje bilo nič narobe(v groben povedano).Ve pa se je nafčila z deco delati pa de že lodala tote vole keri mislijo voz razrinoti.Tak si mislin.Mo vidli.Mo tak ali tak še en mandat capkali na mesti....pa siveli v bedi sivine pa povprečja.Mi, pa cela občina. Jok Jok Jok Zloba Zid

MHA sobota, 28. oktober 2006 ob 23:11

Ve smo fsi šteli meti spremebo, san ke či se je narod scoj sprava kak lačen srat Zid

Zej že je ke je Ubog



Jok

Dejan torek, 31. oktober 2006 ob 00:20

Čü ka se nete s toto politiko preveč pa predugo ukvarjali. Ka še se lehko kumi kej zgodi.
Jaz sen se že odločja. Na Martinekovo soboto se bon tak nopja, tak ka bon nedelo prespa vred z volitvami pa de fse vrede Vuuhuu

Pepek z brega torek, 31. oktober 2006 ob 01:46

To je provi guč!Aplavz Aplavz

Na Martinovo soboto gremo fsi zavedni Prleki v Lotmerk na glovni ploc na Martinovanje.

Van poven, to de po prova veselica, tak kak je bila loni. Samo ka de letos šotor še vekši, tak ka te lehko fsi notri prišli.

Se vidimo tan!!!Gor Gor Gor

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.