Jernej sreda, 1. november 2006 ob 16:58

Helloween! Poznam ene lidi ka so proti toj tradicijo ker je ZDA-ja sem prisla.

Eni strogi katoliki so tüdi proti. Ker je noc cerovnic!

Samo uni sploh nevejo ka smo mi kristjani ot drüge kulture vzeli... bozicno jelko pa adventni vencek itd.

In recimo za pust ka kurenti zimske duhove tirajo to je tüdi tradicija ka mamo ot nasega pred kristjanskega casa!

Po mojem nej tej ka to izjavijo nej premislijo ka je katoliscna cerkev se vse naredla. Obsodili za carovnijo krizevne vojne ...itd.Mislec

Pepek z brega sreda, 1. november 2006 ob 17:36

Jas sen tüdi proti temi, čiglih neman frej nič opraviti s cerkvijoj.
V Sloveniji bi lehko bila noč čarovnic edino na "Kresno noč" - (prvi poletni den), da so se po naših šegah v noči pred totin dnevon čarovnice zbirale, kühale razne jihove žüpe, pa okoli po sveti z metlami letale.

Polek toga se mi vidi joko žalostno, pa nečloveško, ka na račün tisočih nesrečnih žensk, kere je dola cerkef pa oblost v sredjen veki zverinsko mučiti, nazodjo pa sküriti, ali kak drgačik bujti, zej neše peneze slüži, priprovla nekša sojenja in grmade in se v bistvi narod zabava namesto, ka bi se spotja na nesrečnice.

To je skoro glih tak, kak da bi si neše zmisla "Noč koncetracijskih taborišč", pa bi tan jetnike stirovali okoli pa jih kürili f krematorijih. - Mogoče je primerjava slaba, samo je pa v bistvi to eno pa isto. -ZABAVA NA RAČÜN NESREČE NEDUŽNIH LIDI.

Preštinderejte o ten!Mislec

Dejan petek, 3. november 2006 ob 00:20

Sej praznik Helloween so prvi meli Kelti v Veliki Britaniji te pa so angleži to v ZDA prinesli, tan pa se je to tak skomercializiralo tak kak se fsakši drügi praznik. Tak kak božič, valentinovo, itd... Samo ka se slüži na tote praznike. Pa pri nas je zej že tüdi tak fse...
To ka pa si Pepek poveda, pa je res. Či malo pomislimo kej se je dogajalo to v zgodovini, ka so ženske kürili. Te pa se s tega norca delamo.

Zvončica sobota, 4. november 2006 ob 21:58

Meni pa se zdi najbole butasto ka so toto noč čarovnic tak posvojili v vrtecih pa šolah ipd. Tan bi mogli malo bole pametni biti ne pa ka že deco od malega vičijo k bedarijan ameriškihVuuhuu Da o zgodovini najč ne mislim...tak kak je Pepek reka.Vuuhuu Haa

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.