pravični ponedeljek, 20. februar 2012 ob 21:47

Ne vem sicer za kakšne računalnike gre.

Ampak jaz ne bi želel imeti tako slabega, kot so si ga naročili poslanci. Hjooj

Oni imajo navedeno i5 in 14" zaslon. Hihihi

Jaz bi vzel i7 in 15". To ja

Sicer pa sem preračunal podatke in stane 1102 EUR za kos. Jaaa

Jaz sem za mojega plačal 1200 EUR. Seveda tudi z licenčnimi okni. Jaaa

Očitno novinarji nimajo drugega dela, kot objavljati take stvari. Šokiran

Že kakšen naslov so dali. Hjooj

Potem na RTV verjetno delajo s kakimi prastarimi jajci. Hihihi Hahaha

Če bi se malo pozanimali in podvizali bi hitro ugotovili, kakšne hude stroje si nabavljajo po občinah in drugih pisarnah, ko ga referentke ne uporabljajo za drugo, kot za pisalni stroj. Šokiran Žalosten Mislec

Raje ne bom objavil zneska, ki je v občinskem proračunu namenjen računalniški opremi, ker bodo eni in drugi skakali v luft. Šokiran Hihihi



Dejan ponedeljek, 20. februar 2012 ob 22:24

In zakej poslanec nüca takšen računalnik? Trobijo kak treba šparati, te pa prvo kej vlada naredi, zaprovi 170 jürjof za laptope, ki jih verjetno niti 3/4 poslancov ne ve uporablati. Odpreti pasjanse pa internet explorera ne spada sen Hjooj Venda še do zej trebali meti dodatno izobraževanje za 500 jürjof, ka do sploh znali to uprovlati...

Ivek ponedeljek, 20. februar 2012 ob 23:04

Invalidi nücajo berglco, poslanci pa elektronskega pametjakoviča, na keren do dobili befele svojih šefof.

MILAN torek, 21. februar 2012 ob 06:55

toti računalniki bodo rešili Slovenijo.

TUNČEK torek, 21. februar 2012 ob 09:30

Dejan moš praf, itak jih ne nücajo, indi bojo pa šparali, gda do nižali ploče, pa otpüščali delafce in se šli rešitele.
Fsi so glih, ali rdeči ali beli ali sredinski - kopaja mo pač privlačnost. Jaaa

pravični torek, 21. februar 2012 ob 15:24

Joj, kak ste vsi pametni.

No, saj vas razumem.

Problem pa je v tem, da sploh poslanci in tudi vsi ostali, ki so zaposleni v DZ, ki jih je kar precej in vam jih mediji nikoli ne pokažejo, NE odločajo o tem kaj se bo nabavilo in kaj ne.

Za to so pristojne določene službe, ki zadeve nabavljajo.

Dejstvo je in to že zelooooooo dolgo, da pač ima vsak poslanec svoj računalnik in vedno, ko se prične nov mandat se nabavijo novi.

Sicer, če se kdo kaj razume na računovodstvo bo vedel, koliko je amortizacijska stopnja računalnikov in bo vedel, da se v tem času amortizirajo in odpišejo.

Hudo je tudi, ker so se mediji spravili na te računalnike, ker rabijo neko zgodbo, raja pa takoj vse pobere, kot vroče žemlje.

Če bi kdo vsaj malo poznal financiranje javne uprave bi mu bilo jasno, da gre za kapljico v morje.

Da bi se mediji podobno vprašali tudi za razne druge nabave.

Tudi na lokalnih nivojih se porabi desetine in stotine tisočakov za nakupe raznih stvari.

Ne bi rad sedaj navajal stvari iz občinskega proračuna, ker se bo potem vnela še drugačna debata.

Sicer si ga vsak lahko pogleda, si vzame čas in se malo "sprehodi" po postavkah.

Ampak ne priporočam, ker bo bolela glava.

Glede razpisov pa je že itak stalnica v Sloveniji, da so pisani za določene ljudi, čeprav nekateri tega ne bodo nikoli priznali.

Tudi na lokalnem nivoju so razpisi, ki so bili narerjeni za točno določeno podjetje.

Ne bom dalje, ker večina bo že to težko nosila (razumela).

V glavnem se strinjam, da je potrebno varčevati.

Ampak na vse ostalo je to kapljica v morje.

P.S. Mimogrede je približno taka vsota, kot so ti računalniki za DZ namenjena za zimsko službo naše občine.

Pa vsi vemo, kako je bilo očiščeno.

Tak malo za približno orientacijo s kakšnimi številkami se operira v javnih službah.

MHA torek, 21. februar 2012 ob 16:41

Ke pametni fsi, či pa je tak. Ke jin treba ze nove računalnike, tan pa se tak vün mečejo kak do šparali. Takak je Dejan reka, pol jih tega nede znalo nücati, drüga polovica pa de pasjanso pa internet terala.

Dejan torek, 21. februar 2012 ob 17:33

Ja pravični, dere se mi v hiši odločimo, ka bomo varčevali, je prvo kej bon ša nareda, celi familiji küpa nove leptope Nasmeh Nima veze, kdo odloča o ten, poslanci, uradi, določene slüžbe, ... gre se venda za držovo, davkoplačevalske peneze.

Pa kapla v morje tü pa tan, pa celo morje vküp nakapla. Meni osebno je to pač totalno mimo. Ampak sej mi je v bistvi vseeno, samo omenja sen pač. Smo resen drüga Švica, penez keko češ, samo ne za tiste, ki bi jih nücali...

Ivek torek, 21. februar 2012 ob 18:10

Jas razmin, ka se novin poslancon küpi pametjakovič. Ne razmin pa, ka je trebalo küpiti več pametjakovičof, kak je poslancof.
Bija bi veseli, či bi meni küpili dober mašin, te pa bi si ga lehko po štireh letih skoron zapstoj odnesa domu, zato gi je otpisani. Kda glejan poslance f DZ, jih joko malo mo pret sobon pametjakoviča. Morti jih posodijo deci!
.
Ne ven, kda je DZ ftegna tak hitro napraviti javni raspis? Ne treba pozobiti, ka sorodniki enih že dugo odovlejo računalnike držovi.

Fse se mi vidi , ka so toti kšefti ne pravični!

zobl torek, 21. februar 2012 ob 18:58

Dejan je napisal/a:
Ja pravični, dere se mi v hiši odločimo, ka bomo varčevali, je prvo kej bon ša nareda, celi familiji küpa nove leptope Nasmeh Nima veze, kdo odloča o ten, poslanci, uradi, določene slüžbe, ... gre se venda za držovo, davkoplačevalske peneze.

Pa kapla v morje tü pa tan, pa celo morje vküp nakapla. Meni osebno je to pač totalno mimo. Ampak sej mi je v bistvi vseeno, samo omenja sen pač. Smo resen drüga Švica, penez keko češ, samo ne za tiste, ki bi jih nücali...



Zaprovla se nepotrebno fseposedi, na občinskih svetih, v državnih zborih, negi manj, negi več.
Na novo se zmišlovlejo razni uradi, zaposluvlejo po politični liniji razne sekretarje in ostale pomočnike, od kerih nobene koristi pa dodatne vrednosti ampak sama zguba.

Bog pomogaj slovensken gospodarstvi, či je minister za gospodarstvo človik keri je konča kemijski faks in z gospodarstvon ma teko kak krava s kozmetiko, poleg teko raznih menadžerov pa sposobnih lidi, žerjav de vodija gospodarstvo.
Takših žerjavof keri pojma o ničem nimajo je v politiki preveč, bilo kon pogledneš vidiš "žerjava".


Peterle je 91 leta šampanjec odpira pa razloga kak de Slovenija zaj gda več nede v Jugoslaviji, nova Švica čez 5 let, sicer res je ka enin v politiki se je zgodila Švica, večini pa je nažalost ne Žalosten


Kej se tiče laptopov, te zadeve so totalno nepotrebne in so dobesedno preseravanje tak kak je Štihec rekel ka bodo meli soboški svetniki iPad-e in bodo prišparali na papirih Nasmeh))

Zamislite si Franceka Juršo - poslanca ka kak kura "kluva" po tipkovnici od "leptopa", človik je generacija lidi keri računalnika niso uporablali pa tudi ga ne želi uporabljati ker mu je nepotreben za jegovo veleumno delo v parlamentu, roko v parlamenti zdigovle tak kak mu Kohl reče al pa što od botrof.

za totih 150.000 eur bi lehko bojšo naložbo država naredla kak pa peneze zaprovlala, in dobro bi blo ka se sloveniji zgodi grčija pa ka narod gre na ulice pred parlament, zakuri por poslanskih avtov, potere kakšnemi poslanci glovo, pa tak dale, kak v grčiji delajo, pa te mogoče do se začeli drugače obnošati do penez.




Dejan torek, 21. februar 2012 ob 19:12

Mi smo že dugo Švica No.2, samo ne za narod. Ovi tan gori se lehko zadevlejo z davkoplačevalskimi penezi pa si kipüvlejo nekše igračke, ki jih niti približno ne nücajo... Sej ne gre z jihovega žepa.

http://24ur.com/novice/slovenija/za-poslance-dobro-le-najboljse.html

Najbolj v oči zbode SSD disk, ki je v primerjavi z običajnim petkrat dražji, a je hiter in primeren za vse, ki morajo iz računalnika iztisniti več kot povprečen smrtnik. Kot poudarjajo računalniški poznavalci, bi tovrstna oprema ustrezala grafičnim oblikovalcem, naprednejšim uporabnikom, ki se ukvarjajo z multimedijsko montažo ali programerjem, za običajno pisarniško delo pa bi zadoščal tudi šibkejši prenosni računalnik.

Lehko bi meli leptope za 300€, či jih že nücajo. Razpis za to pa je bija 7. novembra loni.

Pa či si že omenja soboške iPade Nasmeh Pred 10 minutami je bilo toto sporočilo za javnost poslono glede tega od soboškega SDS-a.

Zgleja se po občinah tüdi obmetovlejo s penezi pa nemajo z jimi kon, lotmerški bi tüdi lehko meli kakše Apple Hahaha

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na svoji zadnji seji obravnaval in sprejel občinski proračun, ki je zaradi napovedanega zmanjšanja finančnih stroškov priprave in distribucije gradiva za seje mestnega sveta med drugim zajemal tudi nakup tabličnih računalnikov znake iPad. Omenjena tematika pa je bila v ponedeljek, 20. februarja 2012 obravnavana tudi v okviru 6. točke dnevnega reda 35. redne seje Mestnega odbora SDS Murska Sobota. Na omenjeni seji so člani IO sprejeli pobudo, da mestni svetniki z vrst SDS županu in ostalim svetniškim skupinam predlagajo umik o nameri nakupa tabličnega računalnika znamke iPad ter podajo pobudo o nakupu cenejših tabličnih računalnikov ali celo pozovejo svetnike, da za potrebe dela v okviru mestnega sveta uporabljalo osebne prenosne računalnike. Mestni odbor SDS Murska Sobota se namreč sprašuje, zakaj bi kupovali iPad, če pa se lahko stroški za pripravo in distribucijo gradiva za seje znižajo tudi z nakupom tabličnih računalnikov nižjega cenovnega razreda ali celo z uporabo osebnih prenosnih računalnikov.

V Mestnem odboru SDS Murska Sobota tako menimo, da je v času gospodarske krize, ki jo vsi čutimo tako na državni kot tudi na lokalni ravni, omenjena naložba nesmiselna in popolnoma nepotrebna, saj vse to in še več, kar ponuja iPad, omogočajo tudi polovico cenejši tablični računalniki druge zanamke. V Mestnem odboru SDS Murska Sobota tako predlagamo, da se predviden znesek naložbe nameni v druge bolj smiselne in potrebne investicije v Mestni občini Murska Sobota. Mestni svet pa naj bo zgled racionalne in transparentne porabe sredstev, ne pa sinonim za nepotrebne naložbe in krepitev statusnega simbola. V času, ki zaostruje socialni položaj občanov Mestne občine Murska Sobota, je potrebno razmišljati o naložbah, ki bodo težile k krepitvi boljšega socialnega položaja občanov, ne pa o posodobitvi mestnih svetnikov z računalniško opremo prestižne blagovne znamke.

Legionar torek, 21. februar 2012 ob 19:37

No, in kej zej naredimo s ten ka gremo na volitve? Zvolimo samo drüge lopove, keri glih
tak ne naredijo nič za navoden folk. In kak te što lehko reče, ka moremo iti na volitve zato
ka kej spremenimo, či pa so itak vsi isti??? Mislec

karantanija torek, 21. februar 2012 ob 19:42

Če se vloda gre šparaje, te mislen, ka bi še mogle tote store Hjooj Hjooj avte spozamejate, sej nove sigurno meje trošejo - to je šparaje. Kak de se te lehko kahlica voza f popnücanen avte Hihihi

Pa nema veze, če narod mo za jeste ali ne, glovno, ka vlada lepo živi. Dol

TUNČEK torek, 21. februar 2012 ob 19:55

Špara se lehko tüdi pri molih stvareh oziroma malih penezih v primerjovi z vekimi izdotki. In če smo dosledni se skos prišpara več pr molih stvareh kak pr vekih, se se vekih küpüvle sorazmerno malo.

Samo problem je indi, špara se nej fsepofsodik in šparajo nej tisti ke mojo kej za prišparati, ne pa do gučali to malin liden.

Goreh pr koriti že nede niše špara, se je ša to za zaslüžit, ne pa šparat !

Ka se pa tiče račonalnikof, nebi reka, da so gli potrebni fsokemi poslonci, se jih na sejah dosta dremle, eni pa čitajo cejtinge, drügih pa dostakrot itak nega na sejah....

Praf fsi mote v določeni meri praf, samo mi nemo nič spremenli, se kogakoli voliš se tan v Lublani hitro pokvari. To ja Vuuhuu

MHA torek, 21. februar 2012 ob 20:43

Či se tak joko fest gremo šparaja, pa nej držova fsakšeme punoletnemi državloni küpi toblični računalnik, pa mo od ze napre referendume, ki jih je čiduže več, pa ki moremo o fsakši stvori mi odločati, bomo to fse prek tobličnih računalnikof rešili. Pa de se prišparalo pri komisijah pa papiri. Pa več nede trebalo fsakši drügi mesec 5 miljonof € to vršti. Hjooj

Ivek torek, 21. februar 2012 ob 22:22

Švica smo ne grotali, bomo pa čiduže bole švicali.

TUNČEK sreda, 22. februar 2012 ob 08:02

Ne sekeraj se, neke pa momo švicarskega, bor mo švicali. Pomežik

Ivek sreda, 22. februar 2012 ob 14:10

Momo še neke bojšega! Lotmerški ementaler, ki mo bojše no vekše lükje, kak švicarski sir.

Dejan petek, 2. marec 2012 ob 22:17

zobl je napisal/a:
mikstone se samo naj zajebovle z Majera, kda mu on pride na oblast, do ga zaprli v rest al pa v kakšno psihijatrično bolnišnico Jaaa

Gnes so ga na Wordpressi vgasnili.

http://www.zurnal24.si/ugasnili-nekdanjega-specialca-clanek-150033

iTux petek, 2. marec 2012 ob 23:02

Dejan je napisal/a:
zobl je napisal/a:
mikstone se samo naj zajebovle z Majera, kda mu on pride na oblast, do ga zaprli v rest al pa v kakšno psihijatrično bolnišnico Jaaa

Gnes so ga na Wordpressi vgasnili.

http://www.zurnal24.si/ugasnili-nekdanjega-specialca-clanek-150033


zglej ka de dale aktiven na spodjen linke
http://mikstone1.blogspot.com/2012/03/war.html?m=1

zgleja ka se kunstelj ne da Nasmeh



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.