MHA sreda, 29. november 2006 ob 12:41

Je gleja fčera što odajo Piramida na TVS SLO?
Kak si je Jelinčič Strojanove privoščja.
Po odaji pa so si Strojanovi Jelinčiča privoščili, taka je Jelinčič plove pozva.




Ponovitef je 02.12. ob 14:10





Haha

Nela sreda, 29. november 2006 ob 18:31

Jezik Jezik Jezik

Piramida je potrdila najbolj mračne strahove, da RTVS načrtno spodbuja nestrpnost, menijo člani programskega sveta.


Skupina petih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) zahteva sklic izredne seje programskega sveta zaradi torkove oddaje Piramida, v kateri so nastopili poslanec Zmago Jelinčič, novomeški romski svetnik Zoran Grm in estradnica Tina Gorenjak. "Mislimo, da je torkov eksces dokazal, da sedanje vodstvo RTVS ni kompetentno za opravljanje svojih nalog in je nastopil čas, da ga javnost pokliče na odgovornost," so v zahtevi med drugim zapisali Spomenka Hribar, Vlado Miheljak, Jernej Pikalo, Tatjana Pirc in Tanja Lesničar-Pučko.

Predsednika programskega sveta Staneta Grando pozivajo, naj v skladu s poslovnikom nemudoma skliče izredno sejo programskega sveta, na kateri bodo obravnavali "izredno perečo problematiko nestrpnega govora v informativnih oddajah in še posebej v oddaji Piramida".

Kot so zapisali, je prav torkova oddaja Piramida potrdila vse dosedanje očitke in tudi kritične pomisleke, ki jih je članstvo programskega sveta izrazilo prav na torkovi seji, oddaja pa se zdi naravnost v posmeh programskim standardom, ki jih je programski svet sprejel istega dne.

"Oddaja je potrdila najbolj mračne strahove, da nacionalna televizija načrtno spodbuja nestrpnost, rasizem, sovražni govor, hujskaštvo in najnižje politične strasti proti predstavnikom drugih narodnosti. In to prav v času, ko je zaradi razgretih strasti in neučinkovite države ulica že spregovorila, tekla pa je tudi že kri," menijo podpisniki pobude za izredno sejo programskega sveta.


Vuuhuu Vuuhuu

Oddaja se je zaradi nespoštovanja pravil enega od trojice gostov, ki je zlorabil gostovanje v živi oddaji, v delu vsebine razvijala v nedopustno smer, kar je napaka, ki jo obžalujemo. Ob tem seveda Zmago Jelinčič, kot poslanec državnega zbora in javna osebnost, sam nosi odgovornost za svoje izjave.

Po razglasitvi rezultatov smo se zaradi Jelinčičevega obnašanja odločili, da čestitke v obliki napeva ne izvedemo ter, da del prihodka telefonskega glasovanja namenimo šolanju romskih otrok. TV Slovenija zaradi včerajšnjega dogajanja resno razmišlja o možnosti nesodelovanja gospoda Jelinčiča v naslednjem krogu Piramide.
Izjava vodstva Televizije Slovenija glede nastopa Zmaga Jelinčiča v oddaji Piramida.

Zaradi nestrpnih Jelinčičevih izjav Televizija ne bo predvajala ponovitve oddaje, ampak bo v predvidenem terminu na sporedu Omizje, ki bo govorilo o soočanju z nestrpnostjo in problemu delovanja pravne države.


Jezik Jezik Jezik

Jernej sreda, 29. november 2006 ob 20:10

Vsakoj drzavi obstajajo politicari ka so nacionalisti....ot Haider pa Strache do Jelincica do Jacques Chirac pa Georg Bush...itd.

Patrijotisem je se vredi SAMO BREZ ka bi drüge ka so nacik po nacinaliteti, rasi ali religiji (vera) se norca z jih delo!

Ne gledaj te samo Slovenijo pogledajte probleme vseh drzave.
Eni sploh za Slovenijo nevejo. Pitaj Angleza,Americana,Sveda,Nizozemca itd. za Slovenijo? Eni sploh nevejo kje ta drzave naj bi bila.Eni pa vejo!

Spim da mi eni razlagajo vice ot prekmurce pa prleke se morem stalno smejati Jezik

Eni tü Avstriji kje jaz zivem sploh nevejo razliko met Slovenijov pa ostalami Republike bjuse Jugoslavije.

Ci je rez ta ideja za zdruzeno Evropo bode se se dosti spremenilo...samo mi smo se kamenoj dobi ka se idejo "zdruzene drzave Evrope" tice. Prvo moremo vsi ka so majnsine svojoj drzavi priznati pa nej razliko delati.

Ges san taksnega mlenja ker sam tujini zivem in san sam tujini gor raso. Ges man vsaki den stike z lidami ka so razlicname nacinalitete,rase pa religije pa vsaki svojov zgodbov kak je se prisel ..taka mi je to normalno!

Mogoce bode enega dneva tak ka bojo vec turki kak nemci v nemciji.

..ali tüdi ka bojo vec slovencov tujini po evropi pa ostalem sveti raztroseni vec kak so Sloveniji.

..ali pa vec romov Rumuniji kak ostali Rumuni (pavli "bejli"Pomežik ka zivejo Rumuniji itd.Mislec

Jernej sreda, 29. november 2006 ob 20:11

Mislec cüdno casa Jugoslavije je kelko narodov skupaj enoj drzavi zivelo pa je nej taksni problem bijo kak zdaj!

Ka je tomi krivo se zdaj vse bole po medijah cüje???
Ali pa ka vsaki lehko govori ka hoce gnes den???
Ali je to trenutno moda po sveti nacionalisem???

Jernej sreda, 29. november 2006 ob 21:37

Dobrodosli...Willkommen...

http://video.google.de/videoplay?docid=-5908873802808214511&q=slovenija

Aplavz

Nela četrtek, 30. november 2006 ob 14:39

Pozdrav

Med oddajo je Jelinčič grobo žalil Rome v Sloveniji in to kljub večkratnim opozorilom voditeljice oddaje, ki mu je med oddajo prebirala člene iz slovenske ustave o prepovedi spodbujanja in razpihovanja narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

Jelinčič je ob koncu telefonskega glasovanja dobil veliko večino glasov, po oddaji pa se je v prostorih javnega zavoda zapletel v konflikt z enim od gledalcev, ki so Piramido spremljali v tv studiu, zaradi česar je posredovala tudi policijska patrulja.

"Policisti zbirajo obvestila in bodo ob koncu preiskave državnemu tožilstvu podali ustrezen akt, bodisi poročilo ali pa kazensko ovadbo," je povedal tiskovni predstavnik PU Ljubljana. Kriminalisti si bodo med drugim ogledali tudi posnetek omenjene oddaje, ki ga bodo pridobili od RTV.

Na Vrhovnem državnem tožilstvu uradno še niso potrdili uvedbe preiskave, kljub navedbam nekaterih medijev, da naj bi generalna državna tožilka Barbara Brezigar preverila, ali je šlo pri enem od gostov v oddaji Piramida za kaznivo dejanje.


Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu

Dejan petek, 1. december 2006 ob 01:34

Kak pa bon te zej ponovitef gleja, či je nede? Žalosten

kobreti petek, 1. december 2006 ob 11:17

Zanimivo keko lidi ga je potprlo z glasovojonGor.Naglos pa nišče neče nič rečiHuh

MHA petek, 1. december 2006 ob 13:00

Škoda ka nede ponovitve Žalosten Pa zej ki si je odajo poglednolo že pol Sovencof, te bi si še lehko drüga polovica Slovencof.

Dejan sobota, 2. december 2006 ob 00:15

kobreti je napisal/a:
Zanimivo keko lidi ga je potprlo z glasovojonGor.Naglos pa nišče neče nič rečiHuh

Jah sej toti, ke so zej proti jemi so ga glih tak podprli, samo se fsi nori zej delajo, pa nedužni Dol To tak je pri nas.

Zvončica sobota, 2. december 2006 ob 00:18

Sen glejalaSlabo Ve so znali koga vküp sprovlajo ka to nemre biti dobro.Samo lehko bi oddajo enostavno prekinili pa potli rekli kakšo na toti račün.Jelinčič je navoden kreten ki se mo za nekšega joko pametnega človeka....samo nobena pamet ne pomoga če nemaš nekše kulture pa spoštovoja do drgačnih.Prova sramota je bija, ka je potli teko glosov dobja pa nede držalo.Lidje so glasüvali ka bi gvinili peneze,te pa je pač on bija najbole papasti pa so znali ka de dobja.Mogli bi "žrebati"peneze neglede na glasovanega.Te bi bila slika čistar drüga.Pa prbližno iste jezične pa pametne bi mogli v oddaji vküper sprovlati.Pomežik

Dejan sobota, 2. december 2006 ob 02:48

Ja Jelinčič je provi provokator, pa nasprotüvle fsemi kej se ki naredi, fsen zakonon, ... samo ka se lehko štüka pa ka se te pametnega dela.

MHA sobota, 2. december 2006 ob 11:42

Po eni stroni mo pa praf. Či se moremo ostali državloni zokona držati, te se še nej tüdi drügi, pa strpnost gor ali pa dol.

Zvončica sobota, 2. december 2006 ob 23:22

To ka je on dela nema veze z vezo...presegalo je vse okvire ....pa to tak ka sen se soma počütila prizadeto gda sen ga poslüšala...te pa takši v parlamenti sedi...Ka pa se zakonov ne držijo pa se ve gdo ma tü škorje pa plotno pa bič...toti bi mogli nareti svoje pa bi bija mir.Če pa z mirnimi pa prilagodljivimi znojo zbrneti že za narobe obrjeni prdecBebast

Dejan ponedeljek, 4. december 2006 ob 13:18

Tak, pa sen si potegna oddajo iz interneta pa sen jo pogledna. Pa niti ne ven kej bi si misla. Nekej majo eni praf, nekej drügi... Blo pa je zanimivo glejati Haha

MHA ponedeljek, 4. december 2006 ob 13:24

Mi lehko kak pošleš, da sen jaz san kunec vida?

Dejan ponedeljek, 4. december 2006 ob 13:31

http://piramida.741.com/ - tü maš celo oddajo gori v 6 falatih. Lehko pa si jo tüdi dol potegneš. Spodej na stroni maš link do torrenta pa do mule pa dol cukneš! Aplavz

MHA ponedeljek, 4. december 2006 ob 13:43

ok Gor

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.