MHA sobota, 30. december 2006 ob 11:32

Sadama Huseina usmrtili
Iraška televizija že pokazala posnetek obešenja

Svet, 30. december 2006 07:46, zadnji poseg ob 09:57
Bagad - RTV SLO

Nekdanjega iraškega predsednika Sadama Huseina so danes zjutraj na neznani lokaciji usmrtili zaradi zločinov proti človečnosti.

Iraška televizija je sporočila, da so usmrtitev izvedli okoli 6. ure zjutraj po bagdadskem času oz. 4 ure po srednjeevropskem času. Pri usmrtitvi so bili prisotni predstavnik premierja in sunitski kleriki. Po navedbah prič ob usmrtitvi Sadam Husein ni dovolil, da bi mu nadeli kapuco, njegova zadnje besede pa so bile: "Bog je velik."

Husein se je poslovil s Koranom v roki
Eden izmed predstavnikov iraških oblasti, ki je bil prisoten pri usmrtitvi, je dejal, da je imel nekdanji iraški voditelj pri sebi muslimansko sveto knjigo Koran, da je bil popolnoma miren in da je, preden so mu okoli vratu nadeli zanko, zmolil krajšo molitev. Usmrtitev naj bi potekala zelo hitro, očividci so poročali, da je Husein takoj umrl.

Posnetki že obkrožili svet
Iraška televizija je že pokazala posnetek Huseinovega obešenja. Pokazali so, kako so ga privedli do kraja obešenja in kako so mu nadeli zanko, niso pa pokazali dejanske smrti ali Huseinovega trupla. Posnetek naj bi bil dokaz, da je bil nekdanji voditelj Iraka resnično usmrčen.

Usmrčen le Husein
BBC poroča, da vodje Huseinovega revolucionarnega sodišča Avada Ahmeda al Bandarja in Huseinovega polbrata Barzana al Tikrita še niso usmrtili. Iraške oblasti so sporočile, da bodo to storili po prazniku žrtvovanja eid al adha (kurban bajram), ki sledi muslimanskemu svetemu romanju v Meko. Iraški svetovalec za varnost Muvafak Al Rubaje je povedal, da so želeli, da bi bil Sadam Husein usmrčen na "poseben dan".

Vse tri obtožence so 5. novembra po enoletnem sodnem procesu zaradi pokola 148 šiitov leta 1982 v vasi Dudžail obsodili na smrt. Husein je na razpravi 1. marca priznal, da je v 80. letih prejšnjega stoletja ukazal sojenje šiitom iz Dudžaila, ki so jih nato usmrtili, in da je ukazal zaplembo njihove zemlje, pri tem pa vztrajal, da to ni bil zločin. Dejal je tudi, da bi morali soobtožene izpustiti, saj so le izvrševali njegove ukaze. Husein je med sojenjem tudi večkrat ponovil, da želi, da ga v primeru smrtne kazni ustrelijo, in ne obesijo kot navadnega zločinca.

MHA sobota, 30. december 2006 ob 12:51

Posnetek, ki prikazuje del Huseinove usmrtitve

http://24ur.com/naslovnica/novice/svet/20061230_3086879_16156941.php

D. Nema veze sobota, 30. december 2006 ob 14:21

Ja vprašanje če je toti posnetek prepričljiv, mene glih neje prepriča! Mislin ka Sadam zej negi leži pod palmo pa pije koktaijl z Bushon starejšin!

Haha Haha Haha Haha Haha Haha Haha

erof sobota, 30. december 2006 ob 15:01

Priklon mene glih tudi ni prepričal posnetek ker je mel dsti dvojnikov......če so amerikanci pravega izročili...??????
je pa še nekaj Bin ladna bi že x-krat lehko strelili ker so ga meli ostrostrelci na nišani pa je bila derektiva da ga nesmijo.....iščejo pa še ga skozi (komu na čast se pitam če ga itak ne pistijo streliti.........takak je reka moj predhodnik že neki se sunčita pa delata načrte za kej novega......

Aplavz

Zvončica nedelja, 31. december 2006 ob 00:02

Prvo na kaj sen pomislila ob toti objavi je bilo"pa glih zaj ke celi svet praznÜvle"...čeglih je bija prasec na kubik pa se mi ne vidi toto vešanje...ve se ve gdo mo je omogočja ka je lehko tiranijo zgaja (amerika), gda pa jih je več ne boga pa so ga šli napadat...polek tega pa še mojo tan v Meki veko romaje za muslimanski verski praznik...zgleja vse sküp kak ena veka provokacija ka bi po negi bušekovi lehko kakši zgovor dobili ka malo orožja potrošijo....v glovnen se mi to vse nič ne dopodne. Haa Mislec

Dejan nedelja, 31. december 2006 ob 14:04

Bojše bi blo, ka bi ga dali do smrti v zapor. Zej pa de to ka so ga usmrtili sprožilo še večjo nasilje. Nemreš narediti mira z nasiljon, tak kak američoni vedno delajo... Pa še usmrtili so ga z vešejon, ki v arabsken sveti pomeni sramotno smrt. Pa še obesili so ga na den, dere se začne nekši veki muslimanski praznik... Še teko bolj so s ten izzivali. Zaradi tega pa v Iraki nede nič bojše, nasilje bode še hüše. To sen prepričani.

Tü pa še si lehko poglednete celo vešeje posneto z mobitelon:
http://www.liveleak.com/view?i=863ce7d4a3

MHA nedelja, 31. december 2006 ob 14:28

Jaz bi ga tüdi rejšo do smrti zapra, kak pa obesa. Fse jegove privržence bi trebalo spozapreti v eno lükjo, pa se nej vragovje med sobon spokolejo.

Zvončica nedelja, 31. december 2006 ob 21:03

Moški predstavniki moje družine so ne mogli ka nebi totega sranja poglednili....ne ven kaj bi na to rekla.nasilna smrt je nasilna smrt, pa je vseeno če je glih od vseh možnih zakonov požegnana. Pa to je ne za snemati še meje pa za glejati.KON SMO TOTI SVET SPRAVILI?????

Dejan četrtek, 18. januar 2007 ob 20:39

Saddam Hussein pa Donald Rumsfeld kak se lepo roküvleta pa tračkata:

http://www.liveleak.com/view?i=8d2b31faf3

MHA petek, 19. januar 2007 ob 11:17

Takak nejvečji kolegi. Čüdno ka so mu amerikanci hrbet obrnili. Buš že ve ke dela Spim

Zvončica petek, 19. januar 2007 ob 22:27

Sadam je ne več boga direktiv od amijov....pa naftni curek jin je malo priškrna...te pa je doba po piskri (čeglih bi ga glede na svijarije ki jih je dela lehko že dovno s položaja spravili, pa tak ka nebi trebalo orožje tan testirati)Zloba

MHA sobota, 20. januar 2007 ob 15:03

Kapa Sadamove pejdoše so že obesili?

Zvončica sobota, 20. januar 2007 ob 23:19

Dvo so se mi vidi prejšji tjeden obesili (jegovega polbrata pa še enega), one male ribe pa so tak venda sproti posprovlali....

kobreti nedelja, 21. januar 2007 ob 19:28

Zvončica je napisal/a:
Dvo so se mi vidi prejšji tjeden obesili (jegovega polbrata pa še enega), one male ribe pa so tak venda sproti posprovlali....

levega pa desnega razbojnika?Mislec

Jernej sreda, 24. januar 2007 ob 19:59

Bushi rejdno probleme delajo demokrati v Parlamenti! Zaradi njegove strategije!

Clitonova zena hoce kandiderati za drzavno Predcednico ZDA-ja!Aplavz

Zvončica nedelja, 28. januar 2007 ob 00:54

Jaz navijan za joAplavz Če že v Lotmerki nesmo meli županske kandidatke......Pa cejt je ka se v Ameriki začnejo normalizirati vačik do betežno panični grotali polek tote politike.

MHA nedelja, 28. januar 2007 ob 15:41

Nej bo kerikoli, san nej totega Buša doj sprovijo.

Jernej ponedeljek, 29. januar 2007 ob 10:56

Bush je Republikanec ...eden Demokrat kak Clinton ali eden Kenedy bi mogo predcednik ZDA-ja gratati!Aplavz

Zvončica nedelja, 4. februar 2007 ob 01:33

Clintonova de že O.K da je jeni ded bija joko dober,,,pa še priimek ma fčistark prleški pomenHaha

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.