Ivek petek, 4. maj 2012 ob 21:59

Zasebno zdravstvo ni za reveže.

Nova država Slovenija, kolikor vem ni zgradila še nobene javne bolnice, je pa ukinila del javnih zdravstvenih domov v katerih smo imeli enakopraven dostop do zdravstvene oskrbe. Dobili smo zasebne klinike, kjer nismo več enakopravni. Ta proces se nadaljuje. Ravno takrat, ko bi zaradi krize državljani potrebovali boljši servis države, ta postaja vedno bolj pomanjkljiv.

V novem Zdravstvenem svetu ni več predstavnikov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije , namesto njega je predstavnik zavarovalnice Vzajemna. Glavni upravitelj državnega zdravstvenega denarja je izključen, vključena je zavarovalnica, ki je je enkrat že hotela postati privatna in v katero moramo vsi vplačevati dodatno zavarovanje, če hočemo, da nas bo zdravnik bilj povohal. V zdravstveni svet je imenovan A. Žiberna, nekdanji državni sekretar Zofije Mazej Kukovič, ki ga omenjajo, da je kot vladni pogajalec dopustil nerazumno dviganje stroškov v zdravstvu. Vanj je imenovan tudi F. Cukjati, čigar stališče o javnem in zasebnem v zdravstvu je znano.

Iztekla so se javna pooblastila Zbornice zdravstvene in babiške nege. Postavlja se vprašanje kdo bo izdajal licence, ki jih je doslej izdajala zbornica, oziroma kdo bo izvajal nadzor nad javnim zdravstvom? V zdravstvenem svetu ni več predstavnice medicinskih sester.

Zdravstveni sistem in nas učenci Chikago Boys peljejo v Ameriko. Toda ne v Ameriko, ki jo vidimo na propagandnih filmih TVS, temveč v Ameriko ekstremno revnih in brezpravnih, Ameriko z največjim odstotkom zaprtih oseb, ker so tam tudi nekateri zapori privatni, in je to dober »kšeft«. Več šerif zapira, več lastnik zapora kasira. V "najboljšo" demokracijo, v kateri polek 1% ekstremno bogatih živi 10% takšnih, ki nimajo nič.

Opomba:
Ko srednji in višji medicinski kader, to je medicinske sestre in bratje stavkajo, jih zdravniki ne podprejo. Ni jim potrebno, saj brez njih nimajo kaj delati, plača pa teče.

Zelo verjetno bo zaradi zmanjševanja proračuna za javno zdravstvo ukinjena državna subvencija za letovanje otrok iz revnih družin. Zlasti bodo to občutili otroci v Pomurju.

pravični sobota, 5. maj 2012 ob 00:37

Kaj ni mogoče to propaganda starega partijskega klana in še tistega nekaj ostankov šefov, ki na račun javnega zdravstva zelo malo delajo in ful dobro živijo. Mislec

Na spletu so namreč podatki o plačah v JS in mimogrede je trenutni rekorder v Sloveniji direktor ZD Slovenj Gradec. In med TOP 10 je še nekaj njegovih kolegov. Šokiran Žalosten Hudi

V kolikor ne bo javnega zdravstva, taki šefi ne bodo več mogli biti šefi in ne bodo toliko zaslužili. Jaaa To ja

Naj se jih plača po delu in ne po urah, kot sedaj, ko si nabijajo ure in doma sedijo pred TV. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Da bo ironija še večja je bil pred časom v medijih omenjen kirurg, ki je imel 25 delovnih ur v enem dnevu. Hihihi Hihihi Hihihi Hjooj Hjooj Hahaha Hahaha Hahaha

Še vedno sem mnenja, kot je že dolgo nazaj povedal priznani ekonomist Dr. Mićo Mrkaić, da je potrebno celoten zdravstveni sistem v RS postaviti na povsem nove temelje. To ja

Sicer je pa to še pač eden izmed ostankov prejšnjega sistema. Mislec Hudi

Ja, ja, veliko vsega bo potrebno še urediti, da se rešimo raznih parazitov v JS. Jaaa

Med drugim je potrebno zarezati tudi v šolstvu, ampak je to že druga tema, ki pa vstrajno prazni državni proračun, kot zdravstveni sistem. Mislec Hjooj Hudi




gorgona sobota, 5. maj 2012 ob 13:35

pravičnil...v tem delu se strinjam z tebo da majo direktori raznih ustanov preveliko plačo...je pa tudi dejstvo da je preveč teh zd(zdravstven ih domov)po sloveniji...trebalo bi jih racionalizirati,kakor tudi občine itd...preveč je teh mali ZD-jev,vzemimo primer pomurja...vsako mesto ma svoj ZD ki k njemu pripada javna uprava...torej vsaki dom svojega direktorja...tajnico...pomočnika pa še ogromno stvari...po moje bi blo boljše da bi se racionalizacija naredila tak da bi vsako večje mesto(ms,mb,lj,ce,nm...)imelo en večji zdravstveni dom...ostali manjši kakor je naš lotmerške pa še itd ji je pa bi bile samo podružnice v eni regiji al pa večjem meste vseeno,te pa nebi vsaki direktor lehko bija direktor pa ne vsaki tejnica...ker te bi bila na regijo en direktor,ena tejnica,itd.v in ne v vsaki vasi vsakše direktor prikloplen na držovne jasle, podružnicah bi pa bili samo dipl.sestre kere bi ustvarjale urnik dela se srednji kader...

gorgona sobota, 5. maj 2012 ob 13:37

pravični privatizacija zdravstvenih domov v sloveniji ne pride poštev...ker ni takega visokega standarda...pogledni si primer avstrija večina domov in bolnic je privat sam se tan plačuvle mislin ka okrok 100-150eur mesečno...tega si v sloveniji človek nemre privoščite...si misliš ke bi ti v bolnici pa v zdrasvtenem nudili za 25eur?

TUNČEK nedelja, 6. maj 2012 ob 12:16

Najslapša pa je zobozdrafstvena slüžba, se so skoro fsi zobori privat, na jovnega čokaš neke let. Potli ti neke naprovi in itak dopločaš materjol, se tistega pretpisanega nema, da je venda zanič. Zake pa je potli pretpisani, če je zanič in ga ne nabovlajo ?

Sen za privat medicino, samo naj si dohtar küpi opremo naprovi prostore, zazove komisije, da mu odobrijo delo in začne delati popunoma privat bres koncesije, pa mo vidli keko privatnih dohtorof mo meli.

Koncesinori samo vlečejo peneze in plačüvlejo sramotno nisoke najemnine za prostore f kerih delajo z istoj sestroj kak pret in z istin jovnin materijolom, samo za močno vekše dohotke. Lidi pa ne dovlejo dosta v laboratorij se to košto - čeglih dobijo pločano za preiskove že v napre in peneze obdržijo. Če pa dežurajo pa račünajo po to do 100 € na vüro za največkrot - spaje 24 vür.

Zake so ne štrajkali doktore ? Če bi mi drügi meli po neke tovžt ploče tüdi nebi štrajkali, se je ne potrebno !
Šokiran Žalosten

gorgona nedelja, 6. maj 2012 ob 14:13

ne tunček se nemren strinjati z tebo...ker če de privat te de tak kak je gnews den zobozdravstvo kak pa je pa si som napisa

Zvončica nedelja, 6. maj 2012 ob 22:35

Privat, koncesionar ali javni....ve je vseeno...povsod čokaš kak bedok za ponavodi podpovprečno uslugo...dokič se nekaj v zdrovji drastično ne spremeni pa si v končni fazi diagnozo že pret som postoviš Zloba Te pa če moš srečo ka te betek trufi na starti leta moš še nekšo vüpaje ka "prideš dale" vačik pa se lehko priproviš na naročaje pa čokaje , pa prenaročaje...pa čokaje....ne vala toto zdravstvo več. Polek naročanja je kaos - sploh v našen ZD je čista anarhija ka se toga tiče....jaz sen že betežna če samo pomislin ka si moren iti po kakši recept...to je te bole tak kak na loteriji...je doktor-nega doktora....
Ka pa se plačil privatnih tiče- če te kaj oring zagrobi si toga navoden človik nemre nikak privoščiti...niti pod razno ne...ka o kakšnen bolnišničnen zdravleji ne gučimo (poglente si kak je to unterhund v Ameriki-je meja Moore oddajo na toto temo)....javno zdravstvo more ostati te pa kak got funkcionera...ploče pa politika pisti ka so takše (ve pa je ZD tudi javni zavod ne?)...definitivno so direktori preveč pločani...

TUNČEK ponedeljek, 7. maj 2012 ob 11:34

Derektori špitolof ali zdrafstvenih dumof vlečejo z dežurnimi vürami fküp tüdi po 10 tovžnt.
In resen je da si privatnike prvoščijo tiste ke mojo dosta penes, navodni srmaki pač ne. Jaaa Žalosten

pravični ponedeljek, 7. maj 2012 ob 23:23

Iz prakse vem, da je zadeva drugačna, kot pišete večina. Očitno poberete, kaj mediji natrosijo in propaganda za ohranitev javnega zdravstva.

Dejstva so taka, kot sem že zapisal.

Seveda ne gre, da bo vse postalo privat, ker enostavno ni možno in bodo bolnišnice, ki so itak sedaj v državni lasti še vedno del javnega zdravstva.

Tudi zdravstveni domovi bodo še vedno delovali, vsaj en čas.

Dejstvo pa je, ker večina ne pozna dejanskega stanja in ravno zato prihaja do tega, da imajo nekateri šefi in tudi ostali, enormne zaslužke, ker si jih "pridelajo" z urami in ne z delom.

Zato NOBEN privatnik ne more toliko zaslužiti, ker enostavno ne more pisati ur, kot jih v javnem zdravstvu.

Koncesionarji in tudi javno zdravstvo so omejeni s kvotami in plačili, ki jih določa ZZZS.

In ravno tukaj deluje lobi, ki zagovarja javno zdravstvo, da se lahko nekateri "šlepajo" na hrbtih drugih, si pišejo ure, imajo enormne zaslužke in še kaj.

Privatnik je plačan po delu in si ne more pisati ur, ki jih ni naredil.

Sam imam dobre izkušnje z zasebnim zobozdravnikom, ki ne dela v javni zgradbi, ampak ima svojo ordinacijo z zgradbi, ki je last zasebnika.

Vedno sem imel odlične stroitve za primerno ceno, oziroma , ker je koncesionar, tudi za ceno ZZZS.

In še primer prijatelja.

Redno plačuje prispevke za ZZZS od plače in še doddatno zavarovanje ima, kar je itak prvovrstna natega ( sam si ga nikoli nisem plačeval).

Ko je rabil specialistični pregled, so ga v bolnišnici MS naročili, da pride na vrsto čez 6 mesecev.

Ker mu je bilo predolgo čakati, ker je imel probleme z zdravjem ( saj drugače ne bi rabil specialista ), se je odločil iti k privatniku in si plačati pregled sam.

Poklical je privat ordinacijo in se s prijazno sestro dogovoril, da pride čez 1 TEDEN !

Najslednji teden je bil pri privatniku, ki ga je pregledal in uredil zadevo.

Plačal je 70 EUR !!!

Samo za dodatno zavarovanje pa letno odšteje 300 EUR, ki jih tako vrže vstran in bi komaj čez 6 mesecev bil na vrsti.

Kdo želi, naj verjame. Jaz verjamem, ker poznam primer.


Zato še enkrat.

Ne gre, ali bo vse javno, ali privatno.

Potrebno je narediti red, postaviti celotno zdravstvo na nove sveže temelje, razpustiti vse parazite, ki samo plačo vlečejo in bodo storitve več kot dobre.


Ivek torek, 8. maj 2012 ob 07:12

Norveška, Švedska, Finska, Nemčija, Kanada, Danska, Nizozemska, Francija, Avstrija, so države z razvito zasebno lastnino in obsežnim javnim sektorjem, ki zagotavlja vzdržljiv socialni status (med drugim dostop do zdravljenja) za vse državljane. Te države tudi ne občutijo krize tako intenzivno kot ostale. Da ne bo pomote, so visoko razvite kapitalistične države, vendar ne z roparskim kapitalizmom. Te države so lastnice, solastnice ali nadzorniki v tistih ključnih gospodarskih in javnih dejavnostih, preko katerih lahko zagotavljajo servis za vse državljane in preprečujejo socialne razlike, ki niso produkt dela, temveč izhajajo iz dobičkov, ki jih prinašajo ciklične tržne neusklajenosti.

Pravični, tri vprašanja. (ne prepisuj s spletnih strani koalicije)

1. Razloži kako bo šel državljan z majhnimi dohodki k temu zasebnemu specialistu?
2. Zakaj se je kriza "najbolj prijela" na Portugalskem, Španiji, Italiji, Grčiji?
3. Zakaj se vedno hitreje večajo socialne razlike v Sloveniji. ?

Ne vem, če si že bil v ZDA? Tam v višjih državnih ustanovah in vodilnih pisarnah velikih korporacij res vidiš veliko lepih zobal, če pa pogledaš med delavce in na podeželje, pa boš videl veliko škrbavih in bolanih zaradi uživanja slabe industrijsko izdelane hrane.

Priporočam ti, da se poskusno preseliš v ZDA, kjer boš imel vse privat. Celo srečo, če imaš denar.
PS. Preden se odločiš, razmisli! Kriza je prišla iz ZDA.

Kata Strofa torek, 8. maj 2012 ob 11:07

Ti bom jaz odgovoril, @Pravični pa me naj popravi ali dopolni:

1. Naj kandidira za predsednika države in zmaga ali pa si izbori penzijo v višini 7.000 € kot jo ima "brkati som". Potem bo šlo, lažje bo šel tudi v tujino k zasebnemu specialistu Zloba

2. V kratkem: Grčija, Portugalska in Španija so kupovale nemško blago s krediti, ki so jih najemale pri nemških bankah - ker so te banke imele boljše bonitetne ocene in so lažje prihajale do svežega denarja ECB. Ti krediti se morajo zdaj plačati. Da niti ne omenjam, da je v teh državah razširjeno neplačevanje davkov.

Italija ima drugačen problem - velike razvojne razlike med severom in jugom ter s tem veliki javnofinančni primankljaj zaradi transferjev na jug.

3. Preprosto - zato ker se spreminja metodologija merjenja revščine in vedno več ljudi spada med revne Zloba Ne, zato ker Slovenija ni pravna država, javna uprava je neučinkovita, "podjetniki" in "menedžerji" pa držijo zaposlene na minimalcu, ne plačujejo prispevkov, dobičke podjetij pa nakazujejo na bančne račune v tujih bankah ali davčnih oazah. Narekovaji so uporabljeni zato, da se to golazen loči od poštenih in pravičnih gospodarstvenikov in podjetnikov.


Norveška, Švedska, Finska, Nemčija, Kanada, Danska, Nizozemska, Francija, Avstrija so med drugim države, ki so v 90. in začetku 21. stoletja izvedle boleče reforme v javni upravi in javnih storitvah, podobne, ki jih je trenutna pozicija s sindikati TER ljudstvom zavrnila na lanskih referendumih Pomežik

TUNČEK torek, 8. maj 2012 ob 11:21

Obo mota v neki meri praf, ti Ivek malo več. Znono je da privat zdrafstvo uničüvle jovno zdrafstvo. Loni se je ena ženska prtožla is Lublane, da je pločala za pucanje zobnega kamna pr privatniki 300 € (jovna cena je pa 31 €) in pretsednik zobozdravniške zbornice ji je da otgovor, da nega omejitve cene navzgor. To se provi za 10 minot dela. Zake potli , če mojo tak dobro zdrafstvo Afstrici hodijo k Madžaron in Taljoni k nan ?
Zake so naša deca meli v Jugosloviji dobre zobe, zej pa mojo gnile ? Zake čokajo na ortodonta po dve leti ali več ? Zake cela Severna Primorska nema dermatologa - jovnega, privat je, samo je ne za iti k jemi, če nemaš dosta penez !?
Fse to so napravle koncesije in privatna praksa. Prinas mojo zobozdravniki palače in zlo droge afte.
Zake mojo v Ameriki 50 miljonof državlonof bres zdrafstvenega zavarovoja - zavolo privatnikof ke so drogi kak žafron. Mojo zlo vrhunsko zdrafstvo - samo za bogatoše. Operacije ke prinas koštojo 10 tovžnt evrof so tan 100 tovžnt.... Držovne bolnice pa mojo slapše kak mi.
Prinas še nekan gre, doklič nede več privatnikof oziroma koncesionorof. Guči se že tüdi, da bi bolnice odovali privatnikon - samo to je še treba! Lep primer je Italija, ge so bolnice večina katoliške ali privat in je pret leti mlodi čeh v Rimi teško poškodovoni mrja v šesti ali sedmi bolnici kon so ga prpelali - se je ne meja ustreznega zavarovoja.

Zdrafstvo je žakel bres podna, ke se tiče stroškof, zato nega ekonomije, da bi prenesla stroške, zato ga more držova regulerati. Dobro mojo fštimano to v Skandinoviji, indi je pa fsepofsodik problem. Do se pa zlo dosta zaslüžiti, zato bi fsi radi bili privatniki, ploča pa naj držova - samo s čen. Bole de se drobilo zdrafstvo, slapše bo, več do tüdi droge aparature stale neiskoriščene, pločali pa smo jih fsi in čes por let so zastarele pa za fkrej vrčti.

Taka jas mislin, da je treba kak držova znati iskoriščati za zdrafstvo pamet še bole kak peneze. Uvesti toki način, da se zmajša poroba zdravil, da lidje grejo meje k dohtari, da se dohtar več posveti pacienti in da se dela meje nepotrebni h preiskof, da se tote preiskove ne duplerajo ali triplerajo, da se dohtari navičijo diagnozo iskati, ne pa dati bolniki fse mogoče preiskove in diagnosticeranja, da ke najdejo, se je to sila drogo in tüdi mučno za pacienta.
In še neke se je treba zamisliti, zake je prinas v naši držovi fsepofsodik črno lidi po ambolantah, če greš pa v Afstrijo ali Italijo jih je tan dosta meje ? Mogoče je otgovor v ten, da mojo naši dohtari por minot na raspologo za pacienta, tan pa po pol vüre. Dostakrot človik nüca pogovor, ne pa šop receptof za vroštva ke ra itak grejo duma v večini v predol .

To ja

Ivek ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 05:39

EU je sklenila, da članice morajo zagotoviti prost pretok zdravstvenih storitev. To pomeni, da mora bolnik, ki ne pride na vrsto v svoji državi, ali v njej ni ustrezne zdravstvene storitve imeti možnost in pravico zdravljenja v tujini. To je seveda lepo in prav. Po do sedaj znanih razmišljanjih, pa bo imelo pri nas majhno napako. Ministrstvo za zdravstvo pripravlja rešitev, po kateri bo bolnik dobil napotnico za tuje zdravstvene ustanove, vendar bo moral zdravljenje najprej plačati sam. Po končanem zdravljenju mu bodo od zavarovalnice povrnjeni stroški v višini enakega zdravljenja v Sloveniji. Vsakemu je lahko jasno, da bodo državljani z malo denarja diskriminirani. Nekateri bodo morda najeli kredit, ki ga potem ne bodo mogli odplačati, ali pa ga bodo plačevali svojci, če bo bolnik prej umrl. Drugi se ne bodo zdravili. Zdravje bo postala dobrina bogatih.

Prav tako bodo tuji državljani prihajali v naše zdravstvene ustanove, na kar se nekatere že pripravljajo. To bo zopet dober posel, saj bodo zaračunavale "evropslke" cene. Skupaj z njimi se bodo pojavili tudi "strateški vlagatelji" v naše javne bolnice, ki bodo postale privatne, prav tako pa tudi zdravstveni domovi. nekateri nas bodo še vedno poskušali prepričevati, kakšen kvalitativni napredek je to. Seveda v tehničnem smislu je, samo ne za večino državljanov.

To, da slabo zdravstveno varstvo za velik del državljanov, povzroča veliko škodo gospodarstvu in družbenim odnosom na splošno, se bogatih ne tiče. Delavec je potrošna roba, tako kot ostali materijal, ali še bolj. O sociali in podobnih nepotrebnih in celo škodljivih zadevah liberalci ne razmišljajo. Tudi tisti liberalci, ki se imenujejo socialdemokrate na levi in desni. Če naš delavec več ne zmore, pač kapital preselijo v tujino. Z revnimi in brezposelnimi naj se ukvarja država, ki pa ji oni za te potrebe ne bodo plačevali davka od dobička. Eventuelno, lahko vložijo v proizvodnjo orožja in kemijo.


Toda svet je majhen. Tudi tujine bo enkrat zmanjkalo.

TUNČEK ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 10:40

Delan v zdrafstvi in reka bi samo to, da je penes fsoki den meje, da so nan ploče znižali, da za aparature nega sredstef, da je preveč koncesionorof, ke v glovnen dobro zaslüžijo, bolnike pa pošilajo vročit v bolnice, da so zdrafstvene šole za fsokin vogelon in skos meje dovlejo znanja in kunčno, če pridejo tujci k nan na zdrovleje do zadovolni, se so storitve prinas faleše, če mo pa mi šli rečmo samo po drügo mnenje f tujino, kajšele pa vročit, mo dosta pločali - tiste ke mojo peneze, drügi mo se pa vročili duma kak do zej....

Žalosten Hm

đoužek ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 19:41

Mislec
Ampak po uradnih podatkih se število zaposlenih v zdravstvu v zadnjih 5-ih letih povečuje, torej ni neke kadrovske krize v javnem sektorju.
Čisto logično pa je, da če se zaposli nekaj novih sester in zdravnikov, se plače ostalim nekaj znižajo, saj vreča je ista, le denar je treba na več delov razdeliti.
Doktor Nosila

Ivek ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 19:57

Doužek, to si ti joko ajnfoh razlogaš. Na to moš fso pravico, či pa moš praf, je to ne stvor pravice. Jas bi tak reka: najebali smo, či nemamo zadosti penez za vroštva pa doktore.

Zato, bote zdravi!

MHA ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 21:11

To ka se zdrafstvo vedno bol privatezera bi se moglo hejate. Tujci pa nan nej san nosijo peneze, že zej dosta Afstricov hodi v UKC MB.

Legionar torek, 2. oktober 2012 ob 17:47

đoužek je napisal/a:
Mislec
Ampak po uradnih podatkih se število zaposlenih v zdravstvu v zadnjih 5-ih letih povečuje, torej ni neke kadrovske krize v javnem sektorju.
Čisto logično pa je, da če se zaposli nekaj novih sester in zdravnikov, se plače ostalim nekaj znižajo, saj vreča je ista, le denar je treba na več delov razdeliti.
Doktor Nosila


Keko ven, marsike že fali doktorov, pa tüdi kej se ostalega osebja tiče, je ne dosti boljše...
Medicinske sestre pa tehniki pa baje masovno grejo prek meje, tisti keri majo pač
toto možnost. Je pa pač normalno, ka nešče gre preko meje za bojšo pločo.

đoužek torek, 2. oktober 2012 ob 17:59

Legionar je napisal/a:
đoužek je napisal/a:
Mislec
Ampak po uradnih podatkih se število zaposlenih v zdravstvu v zadnjih 5-ih letih povečuje, torej ni neke kadrovske krize v javnem sektorju.
Čisto logično pa je, da če se zaposli nekaj novih sester in zdravnikov, se plače ostalim nekaj znižajo, saj vreča je ista, le denar je treba na več delov razdeliti.
Doktor Nosila


Keko ven, marsike že fali doktorov, pa tüdi kej se ostalega osebja tiče, je ne dosti boljše...
Medicinske sestre pa tehniki pa baje masovno grejo prek meje, tisti keri majo pač
toto možnost. Je pa pač normalno, ka nešče gre preko meje za bojšo pločo.


Heoa
Saj se deloma strinjam s tabo Legionar, a kolikor poznam zadevo (v sorodstvu imam medicinsko sestro=, je glede varčevalnih ukrepov v javnem sektorju delovna klima v zdravstvu zelo slaba.
Po pripovedovanju, si ne morejo privoščiti navbave nujnopotrebnih aparatur za infuzije, pa zdravila so draga, vse se preko javnih naročil naroča (kar pomeni dolge in drage postopke, potem pa dobijo najcenejše delovne pripomočke, ki se pogosto hitro kvarijo).

Saj je že Tunček nekaj o temu govoril, on verjetno te stvari še bolj pozna.

pravični torek, 2. oktober 2012 ob 19:40

Preberite si moj prispevek, ki sem ga napisal 7. maja 2012 in je malo višje viden.

Samo bistvo bom ponovil.

Celoten zdravstveni sistem je potrebno postaviti na povsem nove temelje.

Denarja je dovolj, ampak ni razporejen, kot bi bilo treba.

Enostavno je treba narediti red.

Glede dileme privat ali javno, to sploh ni noben problem.

Del bo vedno javen in bolnišnice, vsaj te večje bodo še vedno javne, ker so v lasti države.

Določen del pa bodo privatniki in koncesionarji, kar pa tudi ni problem.

Velik problem tiči tudi v ZZZS in v dodatnih zavarovanjih.

Nobena oblast se do sedaj še ni lotila tega.

Le zakaj?

Dalje ne bom, ker je predolga zgodba.




Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.