Ivek torek, 6. november 2012 ob 20:57

Poplave v začetku novembra nas nebi smele presenetiti, ne nas, ne Avstrijcev. Nenaden veliki pretok posebej Drave je posledica nepravočasnega načrtovanja zaščitnih ukrepov in ravnanja avstrijskih organov, ki upravljajo s pretokom rek. Naša vlada in posebej obrambni minister sta takaj pohitela z izjavo, da je Avstrija ravnala v skladu s protokoli. To je tehnično res, postopkovno pa je avstrijsko ravnanje vprašljivo. Visoki uradnik Zaščite in reševanja je pojasnil, da bi sosedje lahko prej ustavili turbine in sprostili večji pretok, ter preprečili hitro naraščanje vode v zadržalnikih. Tako so proizvajali elektriko do skrajnih meja in povzročili hitro naraščanje količine vode v zadrževalnikih in posledično enormen pretok, ki je povzročil v Sloveniji veliko škodo. Ne vem kakšne bodo posledice za odkritosrčnega uradnika , vem pa da bi naša vlada morala zahtevati prenovo protokolov o uravnavanju pretoka Drave ob izrednih meteo pogojih.

MHA torek, 6. november 2012 ob 21:18

Pa točno tak je tüdi blo. Nej bi že takoj začeli pomali spüščati vodo doj, ne pa so v rukerih pošilali. Ze pa momo to ke momo.

TUNČEK sreda, 7. november 2012 ob 08:30

Držove bi mogle biti bole usklajene, ne pa fsoka gleja za sebe. Jaaa

MHA sreda, 7. november 2012 ob 12:41

Stanovalci so fčera rekli, ka je garaža pod blokon, v 10 min bila puna vode, tak hitro je voda prišla. Žalosten

TUNČEK sreda, 7. november 2012 ob 19:53

Če je ne to svinjarija. Gasilci so se cele noči in dneve mučili in pomogali, zej so pa povableni v Lublano, da se bojo ž jimi pogučala vloda o znižanji ploč. Kak lehko totin požrtvovalnin liden pogleda vloda v oči ?!!! Šokiran

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.