Nela četrtek, 15. februar 2007 ob 22:15

Haa Haa Haa

Moda je terjala novo žrtev. Zaradi stradanja je tokrat odpovedalo srce 18-letni urugvajski manekenki.

Zaradi anoreksije je odpovedalo srce 18-letni manekenki Eliani Ramos iz Urugvaja. Eliano so našli mrtvo v hiši njenih starih staršev, najstnica pa je podlegla motnjam hranjenja le pol leta po tem, ko je zaradi stradanja umrla njena takrat 22-letna sestra Luisel. Njena smrt je bila še toliko bolj tragična, saj se je onesvetila sredi modne revije v urugvajski prestolnici Montevideo.
Prijatelji umrle manekenke trdijo, da ne ona ne njena sestra nista imeli motenj prehranjevanja. Kljub temu pa je tudi njuna smrt pokazala prst na modno industrijo, ki pritiska na dekleta, naj ostanejo suha.



Nekatere manekenke so tako suhe, da se njihovih kosti drži le še koža Eliana pa je že šesta manekenka iz Latinske Amerike, ki je zaradi drastičnih shujševalnih metod umrla v zadnjih šestih mesecih. Poleg sester Ramos je zaradi hujšanja odpovedalo srce tudi brazilski manekenki Ani Carolini Reston.
Smrt Restonove je sprožila številne debate o presuhih manekenkah, takrat so organizatorji madridskega in milanskega tedna mode prepovedali sodelovanje manekenkam s prenizko telesno maso. Njihovemu zgledu pa ni sledil teden mode v Londonu, čeprav so se držali pravila, da lahko nastopijo le manekenke zdravega videza.
So pa modni oblikovalci Latinske Amerike sprejeli sklep, po katerem je nastop na pistah prepovedan dekletom, mlajšim od 16 let, tiste, za katere se izkaže, da imajo motnje hranjenja, pa morajo poiskati strokovno pomoč.

O pritiskih modne industrije je pred kratkim spregovorila tudi aktualna miss Velike Britanije Eleanor Glynn, ki je mladenke, željne kariere v modni industriji pozvala, naj se ne izstradajo. 20-letno lepotico je zavrnilo kar nekaj manekenskih agencij, ker zanje ni bila dovolj suha. A kot poudarja sama, lahko v svetu mode uspeš tudi, če nisi suh kot trla.


No kaj provite nato? Mislec Mislec Mislec

Nela četrtek, 15. februar 2007 ob 22:17



In se van to vidi? Je to res tak lepo? Vse me groza ko takšne slike vidim........ Haa Haa Haa

Nela četrtek, 15. februar 2007 ob 22:24

Sem že glejala po tv, ka manekenke kere so presuhe sploh več nesmijo na modno pisto, sploh jin dela ne dojo več, ker so presuhe..........edino pametno! Aplavz ker te venda po začnejo malo jesti...

Bred kak jih najamejo jih derek vogajo če majo premalo kil so odpisane, ker je že blo kar več primerov ka so dikline hmrle samo zaradi tega ker so stradale Haa stradale pač do smrti.... Haa Haa Haa

Dejan sobota, 17. februar 2007 ob 01:19

Ja dere je človik tak sühi, te res več ne ven kakšo vezo ma to z modo. Pa še tak jih te gor naštimajo, ka me močno zanimle keri te kej takšega sploh gda nosi... To je fse biznis...

Zvončica sobota, 17. februar 2007 ob 01:21

Bi kar rekla ka majo tote revice precik (v glovah) betežne starše....toti betek ne pride z enega dneva na drügega...Hud

MHA sobota, 17. februar 2007 ob 11:20

Ki je pa te zej Hanžek, ka bi to vida?! Ne pa se pše tan ki mu ne treba.



Glovno ka so Prleške dikline nejlepše!

Zvončica nedelja, 18. februar 2007 ob 00:31

No,to pa si resen lepo napisa....Aplavz Aplavz

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.