Nela torek, 20. februar 2007 ob 17:25

Amillia Taylor je ob rojstvu tehtala manj kot 300 gramov in preživela. Zdravniki pravijo, da je deklici pomagal čudež.


Amilliino preživetje je dokaz, da je medicina v zadnjih letih znatno napredovala Amillia Taylor, ki je pri rojstvu tehtala le 284 gramov, je pripravljena za odhod domov. Dojenčica, ki se je rodila 24. oktobra na Floridi, je v maternici preživeli le 22 tednov, zato strokovnjaki pravijo, da je deklica pravi čudež. Doslej namreč še ni preživel noben tako majhen nedonošenček, pravijo raziskovalci univerze v Iowi, ki beležijo rojstva nedonošenčkov po celem svetu.

Zdravniki še dodajajo, da otroci, ki tehtajo manj kot 400 gramov, praktično nimajo možnosti za preživetje.

Amillia Taylor odhaja domov Amillia je bila ob rojstvu velika le 24 centimetrov. Zdravniki so jo skoraj štiri mesece opazovali 24 ur na dan. "Nismo verjeli, da bo preživela. Dokazala nam je, da smo se zmotili," je povedal dr. William Smalling. Amillia, njeno ime v latinščini pomeni bojevnica, je imela velike težave z dihanjem in s prebavo. Zdravniki so poleg tega v njenih možganih odkrili manjšo krvavitev. Kljub slabim diagnozam se je v pičlih šestih tednih dekličino zdravstveno stanje znatno izboljšalo.

"Nismo si mogli predstavljati, da bo prišla tako daleč. Počasi postaja podobna dojenčku. Čeprav je težka le 1,8 kilograma, je zame videti kot pravi debelušček. Amillie nisem smela pestovati šest tednov. To je bilo zame najhuje," je povedala Amilliina mati, Sonja Taylor.

Zdravniki so sicer še sporočili, da je treba zdravje dojenčice še vedno budno nadzorovati. Amillia bo morala biti še kar lep čas 'priklenjena' na kisikovo bombo in jemati zdravila proti astmi.



Bravo mala deklica.....Priklon

Jernej sreda, 21. februar 2007 ob 19:04

Bu nej za verjeti uh Šokiran

Jernej četrtek, 22. februar 2007 ob 21:21

Upam ka de vse vredik ditetom! Mislec

bukvica petek, 23. februar 2007 ob 15:22

...to je pa res mali čudež, vida sem to po tv oviden....res je neverjetno... Gor

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.