MHA sobota, 19. januar 2008 ob 13:08

Či pa mo mura pre prometa dosta, fse gre za izvoz, kozalo je mantl za 600€, delafka pa mo 380€ ploče. Vendar te en mantl odojo na 2 mesca, ka si te dve delafki ploči na pol tolata Zid

optix sobota, 19. januar 2008 ob 13:15

nekda ven ka so za Hugo Boss šivali neke kreacije, zdaj pa mislin ka tudi za njih več ne šivajo.

zaj kolko ma mura prometa, to pa noben tu od nas verjetno ne bo vedel.

dobro pa bi blo kakšno tujo revizijsko hišo poslati , pa malo papire preglejati Nasmeh ker tan smrdi v toti muri že 16 let...

MHA sobota, 19. januar 2008 ob 13:17

Meni se vidi ka je od smrada iz tistih papirof, humos že grota Šokiran Tiho

Zvončica petek, 25. januar 2008 ob 00:28

Meni pa se bole zanimivo zdi ka vse dobre firme v našen konci močvirniki vničijo (s posredniki seveda), poberejo tehnologijo te pa so oni z istin kšefton carji....tak mi je nekan blesavo gda se spotin kakše dobre firme smo meli, zej pa so samo senca toga ali pa jih že dugo nega....ka se zej samo s Palomo godi....banda lopovskaZloba Zloba Zloba Zloba

MHA nedelja, 16. marec 2008 ob 01:04

Slovenske plače nižje za skoraj tisoč evrov
Mencinger: Primerjava z evropskimi plačami ni alarmantna

Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenske plače so daleč od evropskih. L. 2006 je na primer povprečna izplačana plača v EU-ju znašala 1.600, pri nas pa 750 evrov.

Jože Mencinger iz Ekonomskega inštituta Pravne fakultete meni, da bomo, če bomo želeli imeti višje plače, morali imeti več sektorja z visoko dodano vrednostjo. To pomeni "več bank, zavarovalnic in manj tistih panog, v katerih tekmujemo z državami oz. delavci, ki so pripravljeni delati za bistveno manj denarja, kot pa so pripravljeni delati delavci pri nas".

Mencinger dodaja, da imajo v nekaterih državah delavci boljše plače, da pa morajo posebej plačevati za zdravstvene in šolske storitve. Te so tam veliko bolj tržno naravnane kot pri nas, zato primerjava z evropskimi plačami po njegovih besedah ni tako alarmantna, kot bi lahko sodili glede na številke.

Minimalna plača v letu 2007 znašala 380 evrov neto
V letu 2007 je slovenska minimalna plača znašala 520 evrov bruto (okoli 380 evrov neto). To je po mnenju sindikatov v primerjavi z zahodnoevropskimi državami daleč premalo, saj so življenjski stroški vse višji. Prav zato zahtevajo dvig minimalne plače za 50 evrov bruto.

Največ minimalnih plač sicer izplačujejo v gradbeništvu, predelovalnih panogah in v trgovini. Še januarja lani je minimalno plačo prejelo okoli 16 tisoč zaposlenih, septembra lani pa že nekaj manj kot 23 tisoč.






Zej se vidi kak smo Slovenci nisoko. Škoda ka so še ne polek dali graf za cene živil.

Zvončica nedelja, 16. marec 2008 ob 01:29

Zanimivo bi bilo še tak penzije primerjati....Žalosten



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.