MHA torek, 17. julij 2007 ob 10:47

No, ka še te mi rečemo kej o našen letališči. Letališče Jožeta PučnikaVprašaj Mislec Huh Zakej? Kak? Što? No ja

Što je sploh toti človik bia? Jaz prvič za jega čüjen. Zake te zej moremo meti nekši dugi nazif za letališče, Letališče Brnik, je blo čist vredi. Ovi den sen glejo, ka je jegof sin, od totega Pučnika reka, ka jemi ne paše ka so letališče po ateki poimenüvali, glih tak se ateki nebi vidlo.

Zej si predstovlejte, ka grete na avion, pa vas kolega pita s kerega letališča grete; Ja, jaz pa gren iz Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana Zid Zid Zid

Nej bi püstili Letališče Brnik Turisti so tüdi navajeni na Letališče Brnik.

Či bi že šteli meti nekšo ime, te bi ga nej poimenüvali Letališče Janeza Janše Ljubljana (letališče JJ LJ) Jezik

Nela torek, 17. julij 2007 ob 14:38

Jaz pa sem vidla da delajo anketo na interneti za mariborsko letališče.Haa Haa Haa

Ali se strinjate s predlogom, naj se mariborsko letališče preimenuje v Letališče Janeza Pavla II.?

Skupaj odgovorov: 6019, od/do: 11.07.2007 - 12.07.2007

- za ne je 4643 lidi to je 77 %

-za da je glasuvalo 1085 lidi to je 18 %

-eni pa so glasuvali ne vem, me ne zanima totih je blo 291 to je 5 %

Nela torek, 17. julij 2007 ob 14:40

Bodoči predsedniški kandidat Marjan Beranič se zavzema za preimenovanje mariborskega letališča.

Mariborski podjetnik Marjan Beranič, ki je že napovedal svojo kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah, želi letališče preimenovati v Letališče Janeza Pavla II. Maribor. Preimenovanje naj bi, tako meni, prineslo gospodarski in turistični razvoj celotne mariborske regije. Letališče je po njegovih besedah prvi kraj, ki ga vidijo tujci, ko v državo pridejo z letalom.

Beranič je prepričan, da bi s preimenovanjem združili prijetno s koristnim, saj bi bilo mariborsko letališče tako prvo na svetu, ki bi se imenovalo po papežu, s tem pa bi se povečala tudi prepoznavnost Slovenije: "Pokojni papež je prvi priznal samostojno Slovenijo, s svojimi dejanji pa se je zapisal v večno zgodovino“. Beranič tudi ocenjuje, da bi bilo preimenovanje zelo poceni investicija in hkrati bogata naložba za vse večne čase.

Vlada je na začetku junija sprejela sklep o preimenovanju letališča Brnik v Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Letališče je vlada preimenovala na predlog družbe Aerodrom Ljubljana.

Zvončica torek, 17. julij 2007 ob 19:14

Ka se preimenovaja Brnika tiče mi je to strašno hempasto....püstili bi tak kak je bilo pa bi rejši kakšo ugledno ustanovo ali univerzo poimenüvali po Pučniki.Mislin ka bi to bole pasalo ke si je človik resen zaslüžja ka se ga zaponi, ka je bija brzčas edini pošten politik ke je dela za dobro Slo in ne za lastno slavo ali žepe....zato pa so se ga t¸udi hitro na prefinjen način rešili. Ka pa se MB letališča tiče pa itak nede palilo ka mojo že Poljaki letališče s popežovin imenonAplavz Fala bogiJezik Aplavz Jezik Aplavz

Dejan četrtek, 21. februar 2008 ob 13:17

Maribor bo dobil Letališče E. Rusjana

Po preimenovanju Brnika zdaj na vrsti še Maribor

Slovenija, pred 13 minutami
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vlada bo preimenovala Letališče Maribor. Po novem naj bi nosilo ime pionirja slovenskega letalstva Edvarda Rusjana.

Več podrobnosti bodo povedali po seji, so za MMC povedali v vladnem kabinetu. Časopis Dnevnik piše, da direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc o tem uradno sicer ne ve nič, a da je nad odločitvijo pozitivno presenečen. Tudi poimenovanje po Rusjanu se mu zdi veliko boljše kot poimenovanje po kakšnih političnih ali verskih osebnostih.

Poleti 2007 je namreč predsedniški kandidat in mariborski podjetnik Marjan Beranič predstavil pobudo za poimenovanje mariborskega letališča v Letališče Janeza Pavla II., saj bi se tako povečala prepoznavnost Slovenije.


KLIK

MHA četrtek, 21. februar 2008 ob 15:41

Pa to te buje Hjooj Či bi v Lublani v Lublanico skočili, te bi v Maribori v Drovo skočili Butl

Zvončica četrtek, 21. februar 2008 ob 22:29

Lehko bi mu dali ime EDA (tak je bilo ime Rusjanovega prvega aviona),pa še tujci ne bi imeli problema z gučon.

Dejan četrtek, 21. februar 2008 ob 22:37

Mah, kej sploh treba to spremijati. Rejši bi se čemi drügemi posvetili, ker fse ovači propada pa nega nič od tega. Ovi pa se z imenon ubadajo. Pa še Brnik, kakšo ime mo. To si nekši tujec jezik spotere. Pa še razpoznavno neje. Že itak nišče ne ve ge smo, te pa še se imena spremijajo. Zej do mislili ka do pristali v Rusiji, dere de keri reka Edward Rusian.

MHA četrtek, 21. februar 2008 ob 22:42

Seveda ka brezveze mijovlejo neke. Nej bi püstili aerodrom Lublana, pa letališče Maribor. Supermen Pa si nebi nišče jezika trja, pa nišče nebi misla ka je v Rusiji prista.

MHA sobota, 14. junij 2008 ob 16:06

No gnes pa so te tüdi letališče v MB preimenüvali v letališče Edvarda Rusjana MB. Supermen

fargo sobota, 14. junij 2008 ob 17:06

Lepo, da so ga poimenovali po pionirju slovenskega letalstva Rusjanu.
Bojim pa se da bo promet na tem letališču tudi v prihodnje slab,glede na zelo visoke cene letalskega gorivana tem letališču.
Vse to pa nekako sovpada z interesi drugih letališč tudi brniškega - oziroma kako se že zdaj po novem imenuje ??Butl

Sebatianos sobota, 21. junij 2008 ob 21:49

Dobro, toti dve fore nista lih novi, sta pa o letališči pr Ljuljbani...

Dragi potniki, zaradi megle je Pučnik zaprt!

Nacionalna sramota: na letališču Jožeta Pučnika močno piha in v zraku je ogromno vlage! Kaj res nobeden iz Brnika ne more it okne zapret ko je nevihta?

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.