Dejan ponedeljek, 23. maj 2011 ob 19:17

Legionar je napisal/a:
Za butle, ke tüdi smo! Hihihi Sapa nas že 20 let vlečejo za nos pa mojo za bedoke, pa samo glejamo kak se eni bogatijo totih 20 let, drügi pa ostajüvlejo brez slüžb pa tak dale, pa nihče nič ne naredi. Dokič mo dopüščali razne Hilde, pa Zidare, pa to ka do si eni brez kakšnih koli posledic punili žepe na naš račün, tečas smo ne drügega kak bedoki.

Kej pa mi navodni smrtniki lehko naredimo? Lehko smo samo tiho pa davke na fsakšnen vogli plačüvlemo, či slučejno ne pločaš ob proven cejti do te že rubili pa še kakšo kazen si naložiš... Hjooj Zej bi še zdignoli nekše davke, samo kej bi to pomogalo ka ne bi Slovenija bila tak zadužena? Nič. Tistih por lüdi, ki se bogatijo na račün malih lidi, bi še blo bol bogatih, Slovenija pa bi še bole zadužena bila. V naši držovi bi mogli začeti na novo, od temelov gor, samo opet nikše garancije nega, ka bi kej drgači bilo, ker bi se nejšli novi tajkuni & co...

TUNČEK ponedeljek, 23. maj 2011 ob 19:21

Ga skoro nega načina, da bi prekinili toti perpetuum mobile. Žalosten Jaaa

Legionar ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:27

Dejan je napisal/a:
Legionar je napisal/a:
Za butle, ke tüdi smo! Hihihi Sapa nas že 20 let vlečejo za nos pa mojo za bedoke, pa samo glejamo kak se eni bogatijo totih 20 let, drügi pa ostajüvlejo brez slüžb pa tak dale, pa nihče nič ne naredi. Dokič mo dopüščali razne Hilde, pa Zidare, pa to ka do si eni brez kakšnih koli posledic punili žepe na naš račün, tečas smo ne drügega kak bedoki.

Kej pa mi navodni smrtniki lehko naredimo? Lehko smo samo tiho pa davke na fsakšnen vogli plačüvlemo, či slučejno ne pločaš ob proven cejti do te že rubili pa še kakšo kazen si naložiš... Hjooj Zej bi še zdignoli nekše davke, samo kej bi to pomogalo ka ne bi Slovenija bila tak zadužena? Nič. Tistih por lüdi, ki se bogatijo na račün malih lidi, bi še blo bol bogatih, Slovenija pa bi še bole zadužena bila. V naši držovi bi mogli začeti na novo, od temelov gor, samo opet nikše garancije nega, ka bi kej drgači bilo, ker bi se nejšli novi tajkuni & co...

Lehko bi naredli to, ka bi začeli bojkoterati tote jihove glupe referendume pa volitve pa vse v zvezi s ten. Tak pa jin celo gremo na roko pa jih izvolimo, ka te lehko por let pi*darije delajo pa si žepe punijo.

Dejan ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:44

Ja, ampak to jih morejo te fsi bojkoterati, ka de melo hasek. Ker tisti, keri majo korist od referenduma do šli na jega in si tisto izglasovali. Ker dokič de tak, ka de 5% udeležba pa referendum vala, se nede nič spremenilo...

TUNČEK ponedeljek, 23. maj 2011 ob 21:01

Najpret bi mogli z zokonon določiti kaj lehko gre na referendom, potli bi mogli en den v leti rezerverati za referendome. Za ten bi mogli določiti, gda de kej referendomskega velalo, na primer 50% udeležba za meje pomembne stvari, 75 % udeležba za pomembneše stvari. Če neke nebi bilo zglasovono čes 50 % nebi smelo velati. Fse tisto, ge nebi bila zadostna udeležba, pa bi se potli aftomatsko obravnovalo in odločalo f parlamenti bres možnosti za novi referendom. Na toti način bi lidje mogoče šli v zadostnen števili na referendom, se bi znali, da če ne grejo, de se pač zadeva odločala in sprejemala f parlamenti.
Na toki način bi šlo meje stvari na referendom in več lidi bi šlo glasüvat. Tak zvone poisvetovalne referendome pa bi mogli ukiniti, se nič ne hasnijo - naprimer ovi, ke je bija o nedelsken otpiranji štacün.

In še neke : za iti neke na referendom bi se moglo zbirati dosta potpisof tan okoli
100 000, se bi na toki način več stvari aftomatski obravnovali f parlamenti.

Tüdi potpise posloncof za neko stvor dati na referendom, bi bilo potrebno ukiniti, se če je dosta posloncof za neke poslati na referendom, naj tisto obravnovlejo f parlamenti.

Poslonce smo volili zato, da naj neke delajo in sprejemlejo f parlamenti, ne pa dremlejo.

Jaaa Mislec Pomežik

Dejan ponedeljek, 23. maj 2011 ob 21:08

Nejbojša rešitev pa je, ka se v parlamenti malo premeknejo pa nekej sprejmejo, ka ne gre vsakša drüga stvor na referendum. Sej so zato tan. Pa ka seveda tak glasüvlejo, ka ne spijo poleg pa narobe knofof prtiskovlejo Hjooj

bafomet2011 ponedeljek, 23. maj 2011 ob 22:43

so ostre, toda kaj so ,,oni,,naredli z naše države je še hujše Zloba kak se je samo tota gospoda obogatila totih 20let,dosti njih pa še 15-20 zraven ko so še bli v bivšem sistemi glovni.nikdar nič delalisamo živeli na tuj račun.predlagam,da ne volimo več nikoga, ki je v bilo kakši stranki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To ja carpe diem

Pepek z brega ponedeljek, 23. maj 2011 ob 22:52

Mislec Mislec Mislec
Legionar.... preštinderej malo.... kej bi prnesa bojkot volitef pa referendumof?
Fčistar nič.... bi pač sami sebe zvolili f patrlament.... Pri referndumi pa je glih tak.... bi pač valalo tak kak bi oni rekli...tüdi, či bi se zmešali polek tistih knofof...

Mogoče bi kej pomogao edino to, či bi narod na volitvah podprja tiste, keri so zej nigi ne polek.... čigih bi se skoro gvišno tüdi toti hitro "prilagodili" razmeran in začeli v isti rogel trobiti.... Žalosten Žalosten Žalosten

TUNČEK ponedeljek, 23. maj 2011 ob 23:29

Pepek moš zlo praf, kopaja je izredno prvlačna in nemogoče je ot je ottrgati tistega, ke se je pririna do je. Hihihi

zobl torek, 24. maj 2011 ob 08:09

Legionar z bojkotom volitev ne dobiš nič.

Recimo pri parlamentarnih volitvah je problem ka je naš volilni sistem zasnovan na D'hontovi matematični metodi, in avtomatsko so po toti računici favoriti velike stranke.
(V španiji so zodjič med drugim tudi protestirali glede volilnega sistema keri jin tudi temelji na D'hontovi metodi izračuna in potem takem nikoli možgani oziroma stručjaki nemrejo priti v politiko kak neodivno ka bi kaj naredli ampak je vedno samo tak ka je nešče na videz neodvisen v resnici pa je član nekše partije keraga podpre in na toti račun dobi glasove.)

Pri nas večina tistih keri grejo na volitve nikoli ne razmišlja s svojo glovo ampak so inštruirani od strank za kero naj volijo.
Na konci narod ne voli posameznike za kerega misli ka je sposoben pa pameten ampak se samo gleja kera je stranka.
Ven ka je iluzija pričakovati nekaj novega ampak bi bija čas ka enkrat na oblast za predsednika vlade pride nešče keri ni FDV-jovec ali obramboslovec, )ker toti so do zdaj vodili 20 let državo pa nič pametnega niso bli sposobni naretii,samo teoretično blebečejo f prozno in narodi pihajo na dušo, čas bi bil da nešče z resnim ekonomskih znanjem prevzame zadeve in začne zmanjševati stroške državnega aparata keri je preogromen.

Kej se tiče referundoma, njih bi ukina, ki to je brezvezno metaje penes fkrej, po drugi strani pa naj tisti keri so pločani 3000 pa več evrov na mesec v parlamenti bojo odgovorni za nekaj. Ker če nešče tan sedi pa za nič neje odgovoren ampak potli breme odgovornosti dovle na navodne lidi, pa te mi ne nucamo poslancof.





Ivek torek, 24. maj 2011 ob 08:11

Referendumi no demokracija.

Juga se je razletela, jeni restli so malo sami, malo pa pot mus fküper s Evropo prek morja uvozili najbojšo demokracijo, zaj pa fsen po vrsti preveč ne paše.

Provijo, ka je referendum špica demokracije. Kda premišlovlen o toti špici mi pride na pamet dosti reči, gi mi nekak ne pašejo fküp.
Po II. sv so Ameri no Rusi v Evropo izvozili svoje demokracije, prvi potšprajcano s penezi, drügi s panceri no bajoneti. V Jugi smo en cajt meli demokracijo s panceri, te pa smo pomalen napravili nekšo svojo, ki je bila SOCIALNI KOMUNIZEN. Evropa je tüdik na začetki mela uvoženo demokracijo, te pa je naprovila SOIALNI KAPITALIZEN. Na kunci so penezi bili glovni, komunizen ja padna, začela je veka fešta rasprodaje jegovih restlof. Tü je bila najjačiša ameriška demokracija, gi se ji reče NEOLIBERALNI KAPITALIZEN, gi je ne več meja sovražnika, pa se je demokratično razmoha po celi Evropi no dale, pa zaj pomalen vničovle socialni kapitalizen.

Narodi Juge no EU so veselo grotali demokrati. Po dvajsti letih so gor prišli, ka jin tota demokracija ne dovle tistega, ka so vervali ka bo. Bor ne jin, morti kumi drügemi. Polek tega vidijo, ka tüdi izvoznikon demokracija nekak ne gre ot rok, ve namesto penez izvožajo krizo, či pa je keri neče küpiti jo špenderajo na pancerih no raketah. Zgleja, ka so zato gi nega več komunizma vküper djali slabe peneze no pancere s raketami.

Či poglednemo demokracijo po Evropi so Taljoni mejali vlode hitreje kak gate, izredne volitve so tüdi meli, pa zato gi so f II. sv. provi cajt prebekslali na drügo stron, jin je demokratično ne trebalo delati pokore zavolo fašizma. Pa Österajhari so tüdi joko demokratični makar so častili Hitlera. (eni ga še zaj potihen). Francozi so zamejali dve republike, pa se še sploh bunijo. Revolucije mlodih 1968 so zatukli. Na Portugalsken no f Španiji sta do do osendestih let rengerala dvo najbole demokratična diktatora. Belgijci nemrejo napraviti vlode. Evropske držove socialnega kapitalizma so uvozile nove vrednosti, kakti meše socialne pravice, selitef fabrik to ge so fol delafci, otpüščaje svojih delafcov, jačišo policijo no NATO vojsko, gi je ne več za obrambo, pač pa za vohtaje konvojof s demokratično naropano robo. Padna je berlinski zid, delajo se novi. Či fse to skontamo, vidimo ka Stori Evropi ženitev s joko demokratičnin ženinon prek morja ne preveč hasnila.

F Sloveniji čemo polek sile referndumof meti še izredne volitve. F Črni Gori so jih že meli, Hrvatska bode jih raspisala, kda de kunec pregovrof s EU, f Srbiji Nikolič štrajka lačen zato, gi če meti volitve vün reda, Makedonci so jih raspisali, Bosanci pa najč nemajo vlode. Vsi čejo izredno! Neke je s toto demokracijo narobe, narod je ziher ne. Al pač?

Jas neman nič sproti referendumon no volitvan, samo se spitovlen, pa nekak ne najden provega odgovora ka je narobe. Bija bi veseli, či mi pomogate najti odgovor:

1. Je demokracija izvozna roba, al si mora vsakši narod najti svojo po svoji podobi?
2. Je demokracija pravica jakšega ka požere slapšega, či glih je ne lačen?
3. Bode prinas po referendumih no izrednih volitvah grotala demokracija?
4. Bi trebalo raspisati plebiscit, ki bi direkt naložja politikon, ka morajo hejati z degmajon, pa do kdo pripraviti funduše za izredne volitve f DZ na kerih stranke nebi v napre mogle določiti, kdo de grota poslanec. !!!!

zobl torek, 24. maj 2011 ob 08:56

Ivica lepo si to napisa To ja

+1 ugled od mene

Pepek z brega torek, 24. maj 2011 ob 09:37

Mislec Mislec Mislec
Ivek... žmetna pitaja si nan naloža... Šokiran Šokiran Šokiran
Skoro ne vervlen, ka bomo znali na je odgovoriti. Fsi znomo, ka nekej ne vala, pa ka bi nekej trebalo preobrnoti no začeti drgačik delati, samo je pitaje, kej je to, še bole pa, kak to napraviti.

Toti, keri so nejvekši demokrati, ker jin seveda to nejveč navrže, se nedo glih tak zlehkega odpovedali svojin "demokratičnin pravican" in bodo se z fsemi štiremi proti stavili, ka bi jin keri v zelje hoda....

MILAN torek, 24. maj 2011 ob 10:51

Vuuhuu ga nega modrijana keri bi zna kak je nejbojše. To pa ka fsakši keri mo korist premza pa de ostalo. Morti pa de se nan lepo sejalo pa de grota srečen kunec kak v pravlici??? Vuuhuu

zack69si torek, 24. maj 2011 ob 13:16

Jas pa mislin, ka bi moglo biti tan polek, ki so imena za obkrožite, tan bi moglo biti še eno prozno mesto - črta , na kerega bi fsi , keri se nečejo odločiti za predlaganega kandidata, tan bi te napisali za kerega uni mislijo ka bi bija dober za toto funkcijo..... tepa bi mogla volilna komislija tote predloge tüdi obdelati , pa jih predstaviti javnosti .... pa te v primeri či predlogani kandidat nebi meja zadosti glosof, te bi na funkcijo dali tistega, ki bi meja nejveč takšnih " ljudskih " glosof..... Ve ven, ka bi se toti naši političari tüdi te ke takšnega spotili, ka bi uni gvinili, samo nekak bi dobili nekšno predstavo, kej si ljudstvo misli ......
btw: ka sen že o volilni komisiji guča....keko pa toti penes kaserajo ???? ke si te ja nor....
lp

MHA torek, 24. maj 2011 ob 14:02

zack69si je napisal/a:

btw: ka sen že o volilni komisiji guča....keko pa toti penes kaserajo ???? ke si te ja nor....
lp


Ja to pa, za tistih por vür teko dobijo, kak jas moren dve celi nedeli delati f slüzbi.

MHA torek, 24. maj 2011 ob 20:52

Vlada "prihaja" s tretjim predreferendumskim posnetkom z Urško Čepin

"Res je, tretji posnetek te vrste obstaja, a ga ni mogoče dobiti. Ta posnetek hranimo za objavo, do konca kampanje pa je še več kot deset dni," je na MMC-jevo vprašanje o možnosti objave morebitnega posnetka odgovoril vodja vladnega urada za komuniciranje Darijan Košir.


klik

Ci je ne zadosti eden skode nareda? Hjooj

Legionar torek, 24. maj 2011 ob 21:53

Demokracija je ne skoz dobra. Lehko bi rekli, ka preveč pomembnih stvari dovlejo narodi v odločitev. Lidje so večkrot ne dobro seznanjeni s stvarmi, o kerih odločajo na referendumin. Gren stavit, ka 95% lidi ne ve točno, o čen do odločali na referendumi o pokojninski reformi. Čüjejo samo puhlice, kere jin trosijo opozicijske stranke pa podobni, in toti vejo, na kero struno je treba zabrenkati pr preprosten človeki. To je v toten primeri to, ka mo delali še duže , za male ploče, pa potlan še za meše penzijhe, nešče pa ka de si na toti račün punja žepe. In seveda de toti referendum padna, to je 100%!

Rad bi reka to, ka či so lidje ne dobro ali pa vsej površno seznanjeni o pomembni stvori, za kero grejo glasuvat na referendum, ka je to slabo. Zakej? Zato ka se jih dosti morti narobe odloča in kak nešče nej odloča o za vse pomembni stvori, či nima pojma o čen sploh odloča??? Lidje bi nej odločali o kakšnih splošnih stvareh, kak je recimo bija arbitražni sporazum s Hrvaško, ge je bilo kristalno jasno vsakemi, o čen odloča; ka se pač vprašanje meje reši enkrat za skoz, v izogib nadaljnin nesporazumon itd...To sen naveja kak primer samo. Kda pa lidje morejo odločati o delikatnih temah kak so razni zakoni a-la Zakon o RTV pa podobne stvari, te pa je to nekej drugega. Večina se jih ne poglobi v tote zakone, pa tudi tak je, ka so zakoni za pravnike; toti jih vejo pravilno šteti pa tolmačiti pa nejti v jih morebitne pasti, napake pa tak dale. Ne pa en preprosti prebivalec držove. Isto je zej s pokojninskin zakonon: Pahor provi tak, Janša tak, eden tretji tak, štrti pa po drgačik. In kak zej nej lidje vejo, što ma prav, pa komi vervati? Mislec Preveč zakomplicerano je to za lidi, van poven. Jaaa Preveč je vsega, na kunci je človik čist zmešani, pa zato reče "ko yebe vse vkup", pa sploh ne gre na referendum. In takšnemi čist nič na zamerin, ga čist razmin!

Pa še to bi vas pita, tiste keri tak zagovorjate odhode na volitve; nan je v totih 20 letih šlo kej na bojše, glede na to ka smo na vsake teko hodili na volitve, na parlamentarne recimo vsake 4 leta? Mislec Smo kej dosegnili s svojimi glasovi? Mislin ka nič, samo na slabše nan gre, draginja je vse večja, delovnih mest vse meje, brezposelnih čiduže več, vzgojili smo enih por tajkunov keri so se na račun tega dobro obogatili in to je vse...Ke smo te naredli s totimi odhodi na volitve? Nič, bi reka! Zakej bi te še naprej hoda na volišče? Dovat glose za to, ka de se nešče negi opet obogatja ali pa sprejeja zakone, keri do enin posvečenin to omogočali? Mislec Tak razmišlja čiduže več lidi, pa prav jin don, treba malo razmiti tudi lidi, ki so po totih 20 letih fest razočarani pa zrevoltirani!

bafomet2011 torek, 24. maj 2011 ob 22:36

kaj se tiče pok.reforme je lehko vsakemu še tako ,,zabitemu,,jasno da vse gre na mlin države.duže boš dela meje časa boš v penziji,čist enostavno.te pa či še pogledneš ka boš bol zdelani boš na srečo države ali pok.blagajne pred vmrja.hahaha!!!!!!kdo tu pridobi se vprašam?nihče nima nič proti delu za pošteno plačo!!ka pa je prinas??država SP-jev.......ne ,ne ,ne samostojnih podjetnikov ampak soc.problemov.PA ŠE TO JIM MORAMO PO SMRTI VRAČATI!!!!!!!!!! Zloba

TUNČEK sreda, 25. maj 2011 ob 09:18

Gda človik prešteje, ke ste fse napisali pametnega, pa tüdi prišli do zlo pametnih idej, pa to lidje, ke ste ne v politiki, pa posebe šolani zato, se pitan, kak do tokih idej ne pridejo ovi gor, ke se mojo za zlo pametne in demokrote in poštene lidi ?
Lehko mogoče celo pridejo do tokih idej, samo jih nečejo izvesti, zato ke bi jin pobrale stolčke fsoka štiri leta in jin zaprle pipe, ge jin tečejo penezi v žepe.

Ne ven pa kej naj f toki situaciji naprovi bogi norod, ali trpi napre ali pa vzeme v roke krajcoke, kose in podobno, pa navoli na Lublano.

To ja



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.