kokot torek, 25. maj 2010 ob 09:06

to je po janšovo maslo toti razpis referenduma

zaprovlajo peneze zaj de dobrih 3mil EUR šlo za toto bedarijo namesto ka so totoe peneze dali za socialo pa podobno

tote politike bi z električnin bičon tuka po hrbti fsakši den za dobro jutro, banda ena lopovska

MHA petek, 29. oktober 2010 ob 14:04

Referendum o RTV Slovenija predvidoma 12. decembra

Ljubljana - MMC RTV SLO

Odbor DZ-ja je izglasoval 12. december, predlagatelji referenduma pa so želeli referendumski dan 17. aprila 2011 "v paketu" z drugimi mogočimi referendumi.

Na parlamentarnem odboru za kulturo, šolstvo, šport in mladino so kot datum za izvedbo naknadnega zakonodajnega referenduma o Radioteleviziji Slovenija z dvotretjinsko večino devetih glasov za in štirih proti določili 12. december 2011. Volilna opravila se začnejo 4. novembra, predlog pa mora potrditi še državni zbor na torkovi izredni seji, ko je še lahko potrjen z navadno večino. Če bo minilo več kot 45 dni, bo namreč potrebna dvotretjinska večina poslancev.


predlagatelji (poslanski skupini SNS-a in SDS-a ter nepovezani poslanec Andrej Magajna) pa so želeli referendum med sredinama marca in aprila prihodnje leto. Kot je pojasnil prvopodpisani predlagatelj Jože Tanko iz SDS-a, so v postopku še drugi mogoči referendumi - malo delo in pokojninska refoma, pa tudi druge potencialne pobude -, zato je kot referendumski dan predlagal 17. april, ko naj bi se breme stoškov porazdelilo med pobude.

vir: klik

Po referendum. Hjooj Da bi te bor naredli, takak so predlogali predlagateli, ka bi meli referendumski den, ne pa mo ze trojne različne referendume meli, pa trojne stroške.

Lenny petek, 29. oktober 2010 ob 18:17

Jao jao, budaletine.

Samo ka do lehko žvekali, ka je z referendumi trošijo peneze. Se jih resen trošijo. So pločani pa izvoljeni, ka bi nej v našen imeni odločali, samo so nesposobni oz. si ne zaslužijo ploč. Trebalo bi resen narediti možnost referendumskega dneva in zbrati vse referendume ki so zreli za raspis, pa te idemo pa odločimo, tudi udeležba bi bila večja, pa penez bi se prišparalo. Pa tudi bonus/malius za poslonce.
Vsaki referendum, odbitek pri ploči tisti mesec 20%, ker so ne naredli svojega posla ka bi se zmenili. Či je kriva vlada, ka pride do referenduma, pa ministron pa direktoron direktoratof, uradof..itd (totih evrožderof je preeeeeeveeeeč)

Nejbol žalostno pa je, kda zapravijo peneze za neki referendum, te pa ga ne upoštevlejo, pa ustavno sodišče reče ka ga morejo, pa še vedno hvatajo krivine....
Glovno ka se troši ponepotrebnem.
Izgovor pa stalno vglihen...mloda držova, mloda demokracija...blablabla, GAMAD FRDAMANA PARAZITSKA.

Klejen Klejen Klejen Klejen

TUNČEK petek, 29. oktober 2010 ob 19:52

Enkrat sen v enih cajtingah prešteja, da košta en referendon skoro 300 000 €.
Se so toti poslonci nori, da dovlejo teko stvari na referendon, pa še dostakrot je samo posvetovalni, ke se jin je izida niti ne treba držati . Bok pomogaj pa toka oblost. Pa toti referendon 12. dec. je niti ne fse, spomlodi do napravli še enega - za pokojninski zokon in bokve, če do te nede podnila še kakša nova tema.

In tak nan bokpomogaj, bi rekli stori lidje. Šokiran Hjooj



Zvončica petek, 29. oktober 2010 ob 23:27

Meni se toti o RTV vidi brezvezen....itak nemajo nič dosti pametnega na programi...bole do aktualni ovi o malen deli pa pokojninski - samo kej če se toto mnenje nede upoštevalo....ke toti v vlodi ( s pomurskim poslanci vred) so glih tak kak so negda v onen heci za časa Yuge jugoviči nos brukali...ke so rejsnegle vsen poslancon na stole nastavili pa so si jih z vseh republik bek zmetali pa kleli polek....samo Slovenec si ga je nazej v rit zapičja ke si je misla ka tak more biti....zej pa isto delajo samo nan oni v Bruslji (bankiri pa kapitalisti) virtijo....srom jih nej bo...nej dojo univerzalni dodatek pa nede referendumov pa teko nepotrebnih uradnikov pa birokracije....

MILAN sobota, 30. oktober 2010 ob 07:52

Vuuhuu za RTVje pač tak fsi bi radi meli veke ploče pa malo delali zato pa si morejo nekej zmisliti ka se vidi kak so pomembni. Poslanci pa ka potrjüvlejo tote referendume pa samo pakožejo ka so ne sposobni nareti naloge za kero so zvoljeni. Vuuhuu

lotmerzanec sobota, 30. oktober 2010 ob 17:03

Toti referendumi so brez veze. Poleg tega so to samo posvetovalni, keko jaz ven in državni zbor potli tega sploh ne treba upoštevati, kak se je že enkrat zgodilo. Ne ven več pri keren referendumi. Samo smo to vrgli peneze. Bolj kak toti referendum bi bilja , če že, bole potreben o spremembi volilnega sistema. To smo nekda pred 15 leti nekaj glasuvali, pa je nišče ne pojma meja za kej se gre. Zej pa ki smo se že malo izobrazili v demokraciji, pa vidimo, ka je to ne to! Bor v manjših krajih bi moga biti drugačen. Ljidje bi se mogli voliti ne pa stranke!

MHA četrtek, 9. december 2010 ob 22:53

Mi zno što razložiti, o čen de se šlo v nedelo na referendumi?

Dejan četrtek, 9. december 2010 ob 22:59

Jas se v to sploh nesen poglobla, ker na toti referendum nen ša. Se mi zdi blesavo na takše referendume hoditi. Upan, ka de udeležba 3,2 %.

MHA četrtek, 9. december 2010 ob 23:01

Referendum je resen brez vezen, udeležba de itaki minimalna pa politiki do na kunci itaki po sfojen odločili. S proračüna pa de po 600 000€ penes to vrženih.

MHA ponedeljek, 14. marec 2011 ob 17:42

Zdaj tudi uradno: referendum o pokojninski reformi bo

Ljubljana - MMC RTV SLO

Ustavni sodniki so soglasno odločili, da zavrnejo zahtevo državnega zbora po ustavni presoji referenduma o zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

Več o ten -> klik


Zej je te tüdi uradno, ka mo (opet) meli referendum. Brezveze, itaki de referendum padna.

Prleški Machete ponedeljek, 14. marec 2011 ob 17:55

Hahaha Hahaha Hahaha


Jebe se njim za reformo, njihove penzije bodo poslanske, enim celo predsednishke, mi obichen narod bomo jedli DREK.


2 Miljonski narod je premajhen da bi imel svojo drzhavo v kateri bi vse normalno funkcioniralo.
Po osamosvojitvi je trebalo ukiniti vojsko, ne pa da se plachujejo toliki dinarji
za bedarije, kupuje se orozje, patrije, nepotrebno visoko shtevilo vojakov kateri prejemajo visoke potne stroshke razne dodatke za misije od katerih Slovenija nima nich razen Amerika.
Ves ta denar je bilo potrebno usmeriti v pokojninski in zdravstveni prorachun.

MHA ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:07

Vojsko moremo meti, strinjan pa se s ten ka se brezveze penezi to mečejo za raznorazne misije v Iraki pa tan doli, pa za tote potne stroške. Gorenski vojoki se vozijo v štajerske vojašnice, Štajerci pa hodijo na Gorensko. Hjooj

Pa ze za toti referendum de se tüdi brezveze penes to vrga, udeležba nede pretirana, pa še toti do verjetno zavrnili.

Prleški Machete ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:23

MHA je napisal/a:
Vojsko moremo meti, strinjan pa se s ten ka se brezveze penezi to mečejo za raznorazne misije v Iraki pa tan doli, pa za tote potne stroške. Gorenski vojoki se vozijo v štajerske vojašnice, Štajerci pa hodijo na Gorensko. Hjooj

Pa ze za toti referendum de se tüdi brezveze penes to vrga, udeležba nede pretirana, pa še toti do verjetno zavrnili.


MHA nobene vojske ne rabimo.
Kdo bo pa nas napadel ?
Imamo policijo.
Vojska je totalna zguba za drzhavni prorachun....
In kakshen je nash interes v Iraku ? Mar mi imamo kakshne koristi od tega ?
Imamo kakshni interes v Afganistanu ?

Amerika , Velika Britanija , njihov imperialistichen pohod na Afganistan, Irak, zdaj mogoche tudi na Libijo.

Kakshen je interes v Iraku ?
Da "chuvajo" naftna polja v katerih chrpajo nafto Texaco in British Petroleum.

Kaksen je interes v Afganistanu ?
Da se chuvajo polja opijuma iz katerega se prideluje heroin.


Referendum je navadna zguba, spet bo udelezhba 11% kot je bilo za RTV SLO.
Pahoru je jasno da che bo forsiral reformo brez referunduma bo she bolj kadil na naslednjih volitvah

TUNČEK ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:40

Referendum o penzijski reformi bo, tüdi lidje do proti, ka je normalno, se nigi na sveti nebi glasovali sebi v škodo. Samo niše jin ne pove naravnost, da mo čes kakšo leto dve mogli sprejeti reformo, da de se šlo f penzjon pri 67. letih (Nemčija, Španija), da če nede letos reforme, morejo vzdigniti DDV, zmanjšati penzije, ke so že itak za večino lidi prenisoke in sprejeti še določene fiskalne reforme, če ne de šlo fse f zugrund.

Če človik samo malo matematično pogledne, nemre 750 000 zaposlenih preživlati okoli 550 000 penzjonistof, pa šolare, študente ( ke študerajo 10 let in jih pride do diplome natančno 27 %), 130 000 nezaposlenih in malo deco.

Do reforme more priti, če pride pret, de bole bloga. Tota reforma garantera 80% penzjon glede na pločo, po storen pa marsigdo že dobivle 73 % glede na pločo.

Fse drügo ka se tiče upravne slüžbe in birokracijo pa bi bilo treba močno oklestiti, ploče menedžeron močno znižati, znižati tüdi ploče fsen tistin, ke jih mojo prek 3000 evrof. Nujno bi bilo treba raziskati tajkune, pa drüge lopove, ke jih v naši držovi mrgoli in jin fse pobrati ( tüdi jihovi rodbini v drügo koleno - kak so to že napravili v določenih primerih Hrvoti )

Jas bi vojsko pa policijo püsta, se jo fsoka držova nüca.

Toko stanje kak je nede moglo dugo trojati, če se nede nič spremenilo, ne ven če norod vzdrži. Ke mo po mogli vzeti v roke krajcoke, pa vile in drügo oro (žje) dje in iti nat lopove ?

MHA torek, 15. marec 2011 ob 03:23

Pret sen gleja ponovitef poročil. Pa je blo povedano ka bi nej skupina poslancef predlogala referendum o smotrnosti izgradnje šestega bloka v TEŠ.

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 06:53

Malo bi mogli tote referendume zajeziti, če ne mo meli na kunci referendume, če lehko gre sosidof Franček, ke je ožejeni k moji ženi spot ! Haha

MILAN torek, 15. marec 2011 ob 07:11

Mislec Tunček titi referendom je že bija pa so bili fsi za

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 07:50

Milan, mon premalo nadzora in mi je podotek vujša, ka je že bija toti referendum.
Hehe

erof torek, 15. marec 2011 ob 08:09

http://www.vlada.si/si/



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.