dušan1 nedelja, 9. december 2007 ob 11:23

Ja, res je, Imgrad je bija verjetno največji požar, kjer smo gasilci gasili na našem območju. Foto dokumentacija obstaja, je se pa gasilo 2 dni, pa gasilci z fsek kuncof so nan pomogale. Še celo gasilci z Maribora so bili prisotne.Bilo pa je meseca September, leta 1971.


No, gorelo je tüde enkrat, samo hvalaboge neje bilo nič hüdega, ka smo hitro pogosele, gorela pa je lakirnica.



lp

dušan

MHA nedelja, 9. december 2007 ob 13:07

Dušan, je ki možno viditi toto foto dokumentacijo? Mislec

erof nedelja, 9. december 2007 ob 13:10

Požigalec je za zapahi........ :vir Večer : Datum: četrtek, 6. december 2007

Šest požarov na območju Male Nedelje naj bi zanetil 35-letni Jože Černjavič iz Radoslavcev

Ogenj je bil med drugim 27. junija letos podtaknjen tudi v Bučkovcih na območju krajevne skupnosti Mala Nedelja. Takrat je zgorela stanovanjska hiša z gospodarskim poslopjem 77-letne Alojzije Slekovec.

Na območju Krajevne skupnosti Mala Nedelja v ljutomerski občini so bili v preteklosti številni požari, o katerih smo obširneje poročali tudi v Večeru. Zaradi interesa preiskave nam policisti in kriminalisti o dogodkih niso hoteli izdati podrobnosti, domneva pa je bila, da so bili podtaknjeni. Od minulega petka dvomov ni več. Kot so včeraj sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so bili požari podtaknjeni, saj so murskosoboški kriminalisti in ljutomerski policisti s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli osumljenca, ki naj bi podtaknil šest požarov, kar naj bi v preiskavi tudi priznal. Preiskovalni sodnik je zoper osumljenega odredil pripor.

Iz soboške policijske uprave so še sporočili, da je šestih požigov, v katerih je nastala premoženjska škoda v višini 142.000 evrov, utemeljeno osumljen 35-letni moški, ki stalno biva na območju Upravne enote Ljutomer. Ob zbiranju obvestil smo neuradno izvedeli, da gre za Jožeta Černjaviča, ki je prebival v Radoslavcih v Krajevni skupnosti Mala Nedelja, znanci pa naj bi ga klicali Pepek. Zoper osumljenca je podana kazenska ovadba za sum storitve petih kaznivih dejanj požiga po 226. členu kazenskega zakonika in ena kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari po 224. členu kazenskega zakonika. Po prvem odstavku 226. člena se požigalca hiše kaznuje z zaporom od enega do osmih let, po 224. členu zakonika pa je prav tako zagrožena zaporna kazen do petih let.

Miha Šoštarič .



http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id=2007120605273339

vinko nedelja, 9. december 2007 ob 15:29

toti pepeki so zgleja vsi kuštjoki!Haha

MILAN nedelja, 9. december 2007 ob 20:33

Vuuhuu
paj dobro je skrbja za delo gasilcof
provi KÜNŠTNI Jožek(pepek)
kej de te dela v resti?????

Mislec Mislec

Nela ponedeljek, 10. december 2007 ob 01:05

Dusan pa zakej se je te hejalo tuliti, ko je ki gorelo? Ce so se lidje zaceli buniti ali kej? Samo se spotin, ko je tulilo 3x, vsi smo znali za kej se gre, tepa takoj lidje vun na okna, na cesto.....glejali smo vsi. Tepa ce je v bloki zivija kaksni gasilec, joj kak je bejzo........nejbole se spotin ovega Vucka starejsega, ka je prek po jivi ( te je bila se tu kak je zej Mercator) bejzo kak san satan.

Jaz verjen, da je ne blo fejn to poslusati, se posebej ce zivis poleg, samo meni je tudi blo bojse dere je sirena tulila.

Meni je nejbole ostola v spomini(sirena) te, ko je bila vojna, ko je tak drgace tulilo, ka smo tak bezali v kleti dol, nevem ce sem se kda v zivleji taksni stroh obcutila kak te. Tepa so ze letala letala, nad nasim Lotmerkon Khmm Blo je grozno....

Ven ka neje tema Vojna ali ke podobnega, ali vseeno sem to napisala Hmm da ze o sireni gucimo Mislec



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.