MILAN sreda, 16. januar 2008 ob 20:35

Vuuhuu Vuuhuu
je priša BAJUK
so deca cekli BAHUK
Pisk Pisk

Pepek z brega sreda, 16. januar 2008 ob 20:45

Zid Zid Zid
Lehko bi mu rekli tüdi-
ARGENTINSKI VUK!Hjooj Hjooj

MILAN četrtek, 17. januar 2008 ob 08:35

Vuuhuu
naši so ne nikšni
ovi prišleki pa so tak doj zanič..

Aplavz

Zvončica sobota, 19. januar 2008 ob 01:20

Zej man novo taktiko za šoping fasinge....peški pa z eno samo vrečkoKul ....se obnese keko teko....ka dosti ne küpin ka bi te mogla preveč domu vločitiNo ja Pa ziher kakših 10€ pršparan....živela moja domovina kak mi lepo gre.....Slabo

Pepek z brega sobota, 19. januar 2008 ob 08:47

Aplavz Aplavz Aplavz
Pa še bencin prišparaš!!!

Takše nücamo!Rožica Khmm

Nela ponedeljek, 21. januar 2008 ob 13:17

TO ZEJ KROZI PO INTERNETI:


!!!! UPOR KUPCEV !!!!!!

ZAZNAMKI:

ODDANO: 17.01.2008 || 09:58:51



UPOR KUPCEV



ZAROTA



1

Ob začetku vladavine sedanje koalicije je bilo govora o dvigu DDVja zaradi primankljaja v državnem proračunu. To bi vrglo slabo luč na vlado. Zato so naredili načrt. Umazan. Zahrbten.



2

Pred uvedbo € je vlada hinavsko pozivala trgovce naj ne dvigujejo cen, da je skrila svoje namere.



3

Nekaj mesecev po tem so trgovci dobili zeleno luč za dvig cen. S tem se je jasno povečal dotok DDVja v državno blagajno v taki meri, da je državni proračun v treh, štirih mesecih izplaval iz rdečih številk. Z dvigom DDVja tega ne bi mogli doseči. Po drugi strani pa so vladarji ohranili »čist« obraz pred publiko. Mal inflacije – pakajpol.



4

Ljudje so vsak dan v večji stiski, katero lahko sedaj vlada »blaži z ukrepi« - z drobižem. Hinavsko. Dela se fino. Kot se bogataš dela dobrega, ko beraču da deset centov.



5

Po drugi strani je pa vse, kar bi morala država urediti v totalni riti – od zdravstva naprej. Vse.



6

Z lažnimi hinavskimi »priporočili« država namerno ustvarja kaos. Nemogoče je namreč kruh v akciji kupovati v Šparu, poceni mleko v Tušu in meso v akciji v Mercatorju. Vladarji to vedo. V sodelovanju s trgovci, ki ponudijo eni poceni mleko, drugi kruh, pa spet prvi drago mleko in drugi drag kruh - nebrzdano in brez vsake kontrole ropajo. Državljane. "Zveza potrošnikov Slovenije" je lutkovno gledališče za 3 letne otroke.







UPOR



1

Prišel je čas, ko se moramo zavedati, da je državni aparat, aparat prisile naš sovražnik in ne prijatelj. Prijatelj nam je država toliko, kolikor je bogataš prijatelj brezdomcu. Ne glede na to katera opcija je na oblasti.



2

Zato se je treba upreti z vsem kar imamo na razpolago. Ne z orožjem. S pametjo. Organizirano.



3

Pozivam vse državljane Slovenije h sistematičnemu bojkotu trgovcev.



4

Potrošniki jim lahko vrnemo s hudim udarcem, tako da izkoristimo to, česar do sedaj nismo. Konkurenco. Internet. Le tako jih bomo spravili na kolena in prisilili, da spustijo cene osnovnih življenjskih potrebščin za 30%.



5

Zavedajmo se, da nam država ne bo stala ob strani. Država bo z aparatom prisile in laganjem poskusila zatreti to akcijo. Ker hoče veliiiko DDV-denarja.





SISTEM



1

Za obveščanje in organizacijo izkoristimo internet in ne množičnih zborovanj v stilu sindikalnih veselic. Tiho. Nevidno. Sindikalne veselice – štrajki so neuspešni. Sindikalni vodje nesposobni. Pogajajo se o drobižu, ki ne pomeni za nikogar človeka dostojno življenje.



2

Bojkot trgovcev je potrebno izvajati sistemsko. V začetku majhen pritisk potem pa vedno večji. Na velike trgovce. Recimo:



2.1

Od 01. 02. do 08.02. 2008 se vsi izogibamo kakršnih koli nakupov v Spar-ovih trgovinah. En teden je kot opozorilo dovolj. Misliti je treba na zaposlene v Sparu.



2.2

Po tem je na vrsti Tuš. Pa Mercator. L'Eclerc …



2.3

Če ne bodo dojeli sporočila s 01.03. 2008 spet zavrtimo kolo bojkota – tokrat za vsakega po 14 dni.



3

Link za tole sporočilo razširite po internetu. Vsem, katerim lahko. Naj se razve, da se s prvim februarjem začne opozorilni bojkot Sparovih trgovin z zahtevo po znižanju vseh cen za osnovne življenjske potrebščine za 30 %.



4

Dodatne izvedljive ideje sporočite v komentarjih in vpisal jih bom tule.



5

Važna je resnost. Prosim, da se izognete nesmiselnim komentarjem.



Sedaj pa v akcijo – TAKOJ. Razpošljite link in obvestite vse, da prvi petek v februarju začnemo eno-tedenski bojkot Sparovih trgovin.



Mislec Mislec Mislec

Nela sreda, 23. januar 2008 ob 16:22

To je link: http://www.rtvslo.si/blog/odpisan/upor-kupcev/5799

MHA četrtek, 24. januar 2008 ob 14:00

Zej pa so trgofci sami sebe vün izdali, ka so uni krivi za podražitve.

Zej mojo raznorazne akcije. Ovi den je prišlo iz ene trgovine en küp kuponof. 10 kuponof si lehko vün zbereš, in z jimi določen izdelek kipüvleš skoron 4 mesce tüdi do 50% ceneje.

Zej se vidi, či bi resen zdignoli cene dobaviteli, te fest dvomin, ka bi si trgovina privoščila 4 mesce do 50% znižan izdelek. Te bi v preveki zgübi bli. Mislec

Banda lopofska!

MILAN četrtek, 24. januar 2008 ob 17:11

Hjooj Hjooj Hjooj
100 krot banda lopovska

Mislec Mislec Mislec

Nela četrtek, 24. januar 2008 ob 18:30

Zej do si po vsega boga zmislovali, samo ka do stranke dobili pa obdrzali

Jernej četrtek, 24. januar 2008 ob 23:04

...pa tou je cistak normalno
"dober trgovec more znati trziti!"..Mislec

..ci si trgovec se ti nesmi nisce smiliti,
vacik ti nede nikaj ostalo!

Pac mi gledamo stalno iz strani potrosnika,
(zatou ka je vsaki clovek potrosnik)

Samo glejdamo tüdi malo iz strani privatnika
ali pa se delavca. Ka ti more se kaj ostati.

Primer gnes san doba narocilo reservne dele za male tovornjake Iveco Daily za 10000€ ..meli smo -60% rabata
Taka samo 4000€ placa Firma!

Taka komod ci si dobra stranka ti
lejko majster da rabat Mislec

MHA sobota, 26. januar 2008 ob 14:06

Cene elektrike po letu 2012 v nebo
Vnosi toplogrednih plinov manjši za 20 odstotkov

Ljubljana - MMC RTV SLO

Skladno s podnebno-energetskim svežnjem se bodo po letu 2012 močno povečale cene elektrike, menijo na ministrstvu za gospodarstvo.

Evropska unija je v sredo sprejela dolgo pričakovani podnebno-energetski sveženj, ki je usmerjen predvsem v zmanjšanje vnosa toplogrednih plinov v ozračje za 20 odstotkov do leta 2020. Na ministrstvu za gospodarstvo so za MMC povedali, da bodo morale države po letu 2012 pravice za emisije toplogrednih plinov kupiti na dražbi, dodani pa bodo tudi drugi toplogredni plini.

Dohodki od dražb bodo šli v njihov proračun, najmanj 20 odstotkov od teh pa bo potrebno nameniti zniževanju emisij toplogrednih plinov. To bo zaradi težkih razmer za termoelektrarne vplivalo na ceno elektrike, ki bo poskočila.

Na ministrstvu so povedali še, da bodo posledice za Slovenijo na področju energetike velike, tako za državo, ker bo morala na novo premisliti o Nacionalnem energetskem programu, kot tudi za gospodarske subjekte zaradi nove prakse na področju trgovanja s pravicami za izpuste toplogrednih plinov.


Že zej plačüvlemo 45€ za elektriko, za 5 let pa mo te že plačüvali 100€ Hjooj Butl

Nela sobota, 26. januar 2008 ob 15:50

Ja kapa si mislo, seveda de za 5 let vse dosta draziso, samo zej pogledni kak se vse drazi. Kej se nas le vse coka, piteje ce mo si se lehko ke privoscili. Ker se cene neverjeto zdigovlejo, a ploce pa nic. Žalosten Žalosten Butl

Zvončica nedelja, 27. januar 2008 ob 02:19

Zdigovalo de se vse tak dugo ka de priša den gda de počilo na vseh koncih......te pa mo po začeli od ničesa.Jok

MHA torek, 29. januar 2008 ob 20:59

Po poročilih je blo, ka grejo gor po cene, cuk de se podraža, na pošti grejo cene gor, znamke pre ne, učbeniki grejo gor, eni študenstki boni Hjooj

Nela torek, 29. januar 2008 ob 21:42

MHA je napisal/a:
Po poročilih je blo, ka grejo gor po cene, cuk de se podraža, na pošti grejo cene gor, znamke pre ne, učbeniki grejo gor, eni študenstki boni Hjooj

No lepo! Kej se sledi??? Butl

erof četrtek, 31. januar 2008 ob 17:30

Val podražitev se nadaljuje
Februarja lahko pričakujemo občutno dražje jedilno olje, piškote, slaščice, sladoled in še kaj

Čeprav so včeraj v Mercatorju zagotovili, da je val podražitev mimo, februarja lahko pričakujemo občutno više cene nekaterih živil. Medtem ko so se v minulih tednih in mesecih dražili predvsem kruh, mleko in meso, so za februar napovedali največ podražitev dobavitelji piškotov oziroma različnih keksov. Rekordno povišanje cen tovrstnih izdelkov je Mercatorju napovedala družba Altanet, in sicer naj bi za kekse Mini cookies zahtevala kar 48 odstotkov, za grisine Krispinia pa za 17 do 37 odstotkov višjo ceno. Dobavitelji so za februar napovedali podražitve še za druge izdelke. Prebivalce z najnižjimi plačami bo prizadela predvsem podražitev jedilnega olja, ki ga bodo nekateri dobavitelji podražili za petino, drugi pa so to storili že v januarju. Prav tako bodo občutno dražji mlečni izdelki Vindija in nekatere vrste sladoledov, oboje za približno 20 odstotkov. Dobavitelj zamrznjene zelenjave Iglo zahteva za 12 odstotkov višjo ceno, Barilla pa za svoje testenine za 3 do 31 odstotkov.

Vendar pri našem največjem trgovcu opozarjajo, da so to le številke, ki so jim jih napovedali dobavitelji. Kolikšne bodo dejanske podražitve na prodajnih policah, bo odvisno od izida pogajanj med trgovci in dobavitelji. Trgovci se namreč pogajajo z vsakim dobaviteljem posebej in po navadi celo za vsak izdelek posebej. O končni ceni se pogosto dogovorijo komaj dan ali dva pred podražitvijo. Nekatere izdelke nato tudi takoj podražijo, druge vključijo v različne akcije in jih podražijo kasneje. "Z vsemi mehanizmi, ki jih imamo, bomo še naprej zagotavljali konkurenčne cene, tako da na primer testeninam Barilla kljub napovedani podražitvi dobavitelja čim dlje časa ne bomo spremenili cen," zagotavlja izvršni direktor market programa v Mercatorju Jože Sadar. Enako bodo poskušali čim dlje ohraniti nespremenjeno ceno jedilnega olja, ki ga prodajajo pod svojo trgovsko znamko, čeprav Tovarna olja Gea zanj zahteva do četrtino višjo ceno. Kaj lahko kupci pričakujejo v Sparu, nam včeraj tam ni uspelo izvedeti. V Tušu pa so nam že pred časom odgovorili, da oni izdelkov ne dražijo, zato naj o podražitvah vprašamo dobavitelje. Aleš Brodarič, direktor prej omenjenega podjetja Altanet, pa pojasnjuje, da Mercator napovedanega povišanja cen ni sprejel in da pogajanja še tečejo. Verjetno bodo izdelek Mini Cookies umaknili iz prodaje, ker je njegova nabavna cena previsoka. Altanet namreč ni proizvajalec, ampak izdelke uvaža iz tujine. "Pri izdelku Mini Cookies je grški dobavitelj samo od aprila do decembra 2007 povišal ceno za 35 odstotkov. Mi cene nismo popravili že od uvedbe izdelka na trg v letu 2004, čeprav se je nabavna cena vseskozi, sicer v manjši meri, vztrajno višala," pravi o razlogu za napovedano visoko podražitev slovenskim trgovcem Aleš Brodarič.

Kaj bo dražje marca

Še pred februarskimi podražitvami pa so v Mercatorju že objavili seznam podražitev, ki jih zahtevajo njihovi dobavitelji za pošiljke v marcu. Na njem najdemo za povprečno 7 odstotkov dražji kis različnih dobaviteljev, do 12 odstotkov dražje olje Zvijezda, za 10 odstotkov dražje kekse in napolitanke Koestlina, 15 odstotkov dražji sladoled Leone in tako naprej. Kar nekaj dobaviteljev zahteva v marcu 5-odstotno podražitev mesnih izdelkov, Tosama pa za svoje higienske izdelke 10-odstotno podražitev.
Neee Butl Hjooj
Manjša podražitev elektrike-to še je coj

MHA četrtek, 31. januar 2008 ob 18:02

Veselko da bi bor tak zdignoli cene, ka si nebi večina mogla prvoščiti jesti, te pa jin nej fse vrak zgnili f trgovini Hud

Jokec

Zvončica sobota, 2. februar 2008 ob 01:42

Kmetje hajdi v akcijo....kipüvlemo lehko na črno...meni je vseeno...mo meli vsi hasek (razen trgovcov pa držove)Angel

Nela sobota, 2. februar 2008 ob 03:23

Pa kej si nor, samo se vse drazi pa drazi. Jaz nevem no, pa zej ka stejen to kej je Erof napiso:
Prav tako bodo občutno dražji mlečni izdelki Vindija in nekatere vrste sladoledov, oboje za približno 20 odstotkov. Dobavitelj zamrznjene zelenjave Iglo zahteva za 12 odstotkov višjo ceno, Barilla pa za svoje testenine za 3 do 31 odstotkov.

Pa kej se res vsen mesa? Za keko de se vse to podrazilo, eh.Butl Butl KATASTROFA res, ka ce bos vse ceke ploco kej jih mos, tak ti skoro nic nede ostalo, tepa se bog nedej ka bi ti cuker opo, pa ka bi se ti kaksna cokoloda zalustala, pa kaksni keksi poleg kafeja, pa to de te pomali vse luxus. Haa Haa Haa Me derek zanima keko de letos kostala kepica sladoleda.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.