Naslednji teden se pričenja Festival BaRock v Dornavi

Festival BaRock bo potekal od 14.7.2015 do 18.7.2015 na dvorišču baročnega dvorca Dornava

Prlekija-on.net, sreda, 8. julij 2015 ob 22:27
Festival BaRock

Festival BaRock

Od 14.7.2015 do 18.7.2015, bo na dvorišču baročnega dvorca Dornava, potekal Festival BaRock, kjer se bodo zvrstili različni glasbeni izvajalci.

Organizatorji skozi festival stremijo k temu, da si Dvorec Dornava, kulturni biser in spomenik Slovenije, ki že vrsto let čaka na obljubljeno prenovo, trudijo obuditi in mu pokloniti življenje skozi kvalitetne dogodke ter da je programski koncept zasnovan z vsebinsko bogato ponudbo, ki zaobjema kar najbolj številno publiko in podpira kvalitetno slovensko glasbo in umetnike. Njihov poglavitni namen je torej podpora kvalitetnim slovenskim ustvarjalcem.

Festival bodo v torek, 14. julija, otvorili s kantavtorskim koncertom, odprla ga bosta dva znana glasbenika, vsak edinstven v svojem slogu - RUDI BUČAR in TADEJ VESENJAK. Rudi Bučar mnogokrat osvaja nagrade na različnih tekmovanjih, bil je večkratni nagrajenec festivala Slovenska popevka in rad poudarja, da želi življenje ljudskim popevkam in da jih predvsem mladi sprejmejo in vzamejo za svoje. Tadej Vesenjak pa je znan prleški domači kantavtor, ki poje v materinščini in skozi pesmi duhovito niza grenke zgodbe in nezgode iz našega vsakdanjika. Dan zatem, 15. julija, bo rezerviran za enega izmed najlepših glasov, OTA PESTNERJA. Koncert je poimenovan ''Tribute to Elvis Presley'', saj se bo Oto pretežno poklonil tej legendi z najlepšimi baladami v originalu in slovenski verziji. V sredo bo torej Elvis živ! 16. julija bodo obiskovalci lahko uživali v čudovitem duetu dveh izjemnih ženskih vokalov - ANIKE HORVAT in SEVERE GJURIN. V petek, 17. julija, pa je festival namenjen zgolj tistim z dobro kondicijo, saj bo zbrane ponovno nasmejala gledališka skupina KUD REPORTER MILAN s svojo najbolj uspešno predstavo ''Ona, bivši in Džoni''. Zaključek festivalskega potovanja bo v soboto, 18. julija, z akustičnim koncertom zasavske skupine ORLEK, ki praznuje petindvajseto obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so posneli tudi ploščo ''Orlek Unterzug'', ki jo bodo predstavili na festivalu. Orlek Unterzug je prerez kariere v akustični preobleki, kjer njihova glasba dosega še pristnejšo podobo.

Vsi dogodki se bodo pričeli ob 21. uri.

''Glasbeni festival BaRock bo tudi letos postregel s široko zasnovano ponudbo slovenskih glasbenikov in umetnikov. Prepričani smo, da bo publika s tako kvalitetnega programa na čarobni lokaciji najlepšega baročnega dvorca v Sloveniji odnesla pozitivne vtise, kar je tudi za nas največja nagrada,'' je povedal organizator BaRock-a, Stanislav Ciglar iz društva Vedomec.

Cena vstopnice je 10eur/dogodek, velja pa omeniti, da so vstopnice univerzalne, kar pomeni, da niso vezane na datum dogodka. Prodajna mesta vstopnic Eventim, TIC Ptuj, CID Ptuj, Gostilna Mark 69 (Dornava), Gostilna Jack Caffe (Dornava), Mesarija Valenko (Dornava), Petrol Žiher (Moškanjci), TIC Ormož.

Program festivala:
14.7.2015 – Rudi Bučar in Tadej Vesenjak (kantavtorski večer)
15.7.2015 – Oto Pestner s skupino (Tribute to Elvis Presley)
16.7.2015 – Anika Horvat s skupino ter posebno gostjo Sever Gjurin
17.7.2015 – Reporter Milan (Ona, Bivši in Džoni)
18.7.2015 – Skupina Orlek – akustični koncert njihovih največjih hitov

Več o festivalu lahko izveste na njihovi FB strani ter spletni strani.


Več v Družabno