Poleg vetrnice se odslej vrti tudi klopotec

Trte DOSOR-ja v Radencih že »varuje« nova pridobitev

Filip Matko, nedelja, 12. julij 2015 ob 20:54
Dvigovalci klopotca

Dvigovalci klopotca

V okviru premakulturnega vrta na dvorišču DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, zelo lepo uspeva tudi vinska trta, speljana na kar prave brajde. Zatorej ni nič čudnega, če se je stanovalec Maksimiljan Korošec domislil, da bi v času dozorevanja grozdje »varoval« s svojim ropotom tudi klopotec, kot je to običaj v vinogradih.

Rečeno - storjeno in klopotec so na DOSOR-jevem dvorišču postavili v petek, 10. julija dopoldne, ob 10. uri. K veličastnemu dogodku so se zbrali mladi počitničarji, otroci zaposlenih, ki so bili na organiziranem enotedenskem počitnikovanju v DOSOR-ju, kot tudi stanovalke in stanovalke DOSOR-jevega dementnega oddelka ter drugi zainteresirani. Za popestritev dogajanja je poskrbel stanovalec Adolf Rantaša, ki je ves čas igral na harmoniko, o običajih in pomenu klopotca v Sloveniji ter sosednji Hrvaški in Avstriji pa je govorila DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš.

Sledil je dvig klopotca, ki sta ga ob avtorju oziroma izdelovalcu Maksimiljanu Korošcu, pomagala dvigniti stanovalec Hasan Macanović ter eden izmed mladih počitničarjev, Nik Slatnar. Tako se odslej na DOSOR-jevem dvorišču veselo vrti tudi pravi klopotec, že prvi ponedeljek v juniju pa se je na južni strani DOSOR-ja, na novem poletnem odru, pričela zvečer vrteti »DOSOR-jeva vetrnica«.


Več v Družabno