Po vročini so nas ponovno zajele nevihte

Nevihtni oblak se je pomikal proti severovzhodu in zajel tudi naše kraje, kjer je povzročil nekaj nevšečnosti

Prlekija-on.net, sobota, 25. julij 2015 ob 17:07
Strela je udarila v farmo v Vičancih

Strela je udarila v farmo v Vičancih

Slovenijo so po vročinskem valu z zahoda zajele nevihte s točo. Nevihtni oblak se je pomikal proti severovzhodu in zajel tudi naše kraje, kjer so se ponekod pojavile močnejše nevihte s sunki vetra. Ozračje se je nekoliko ohladilo.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da se je ob 15:32 pri Vardovem gradu na Podgradju podrl telekomunikacijski drog. Posredovali so gasilci PGD Podgradje, ki so podrt drog začasno sanirali do prihoda terenske ekipe Telekoma Slovenije, ki bo zadevo dokončno sanirala. Ob 15.39 je delu občine Ormož zaradi neurja izpadla dobava električne energije. Delavci Elektra Maribor so napako odpravili. Brez elektrike je bilo 541 odjemalcev. Ob 15:57 je bilo javljeno, da je na cesti Pršetinci - Lahonci, občina Sveti Tomaž, močan veter podrl tri drevesa. Gasilci PGD Pršetinci so jih razžagali in odstranili. Ob 16:10 pa je strela udarila v farmo v Vičancih v občini Ormož. Začetni požar so z gasilnimi aparati pogasili domačini. Uničena je bila elektro inštalacija. Ob 16:18 je podrlo drevo na lokalno cesto v Zg. Verjanah v občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah.

V drugi polovici noči se bo po napovedih Agencije za okolje in vreme Slovenije (Arso) vreme umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne pa od 20 do 25 stopinj Celzija.


Več v Narava