Podžupan Branko Belec kandidira za župana

Nadomestne županske volitve v Križevcih

Prlekija-on.net, četrtek, 7. maj 2009 ob 07:02

V občini Križevci bodo v nedeljo, 7. junija, nadomestne županske volitve.

Zaradi smrti župana Ozvalda Tučiča bodo v občini Križevci nadomestne volitve, ki jih bodo v nedeljo, 7. junija, izvedli sočasno z volitvami poslancev v evropski parlament. Zakon o lokalni samoupravi in statut občine namreč predpisujeta, da mora občinska volilna komisija, če županu preneha mandat več kot šest mesecev pred potekom mandatne dobe, razpisati nadomestne volitve. Sedaj tečejo volilna opravila, zadnji rok za vložitev kandidatur za župana je 13. maj.

Tučič je na zadnji seji, ki jo je vodil, imenoval za podžupana člana občinskega sveta iz vrst Socialnih demokratov Branka Belca. Slednji je tudi prvi uradno vložil kandidaturo, in doslej tudi edini. "Prvi razlog, da bom kandidiral za župana, je, da sem se strinjal s politiko preminulega župana Tučiča. Drugi razlog pa je, da je politika občine razvojno naravnana, saj se pripravlja za našo občino nekaj zelo pomembnih projektov," je svojo kandidaturo za župana obrazložil 42-letni magister veterine iz Lukavcev, ki je zaposlen v Kmetijsko-gozdarskem zavodu Murska Sobota.

V občini Križevci sta izmed večjih projektov sedaj v izvedbi kanalizacija Bučečovci-Stara Nova vas in krožišče v Križevcih, kot je povedal Belec, pa do rednih volitev v drugi polovici prihodnjega leta načrtujejo še začetek izgradnje kolesarsko-sprehajalnih poti skozi dolino Ščavnice med Lukavci in Berkovci, širokopasovnega dostopa do interneta ter vodovoda in kanalizacije v Ključarovcih. "Seveda si za vse projekte, ki so potrjeni s strani občinskega sveta v načrtu razvojnih programov, prizadevamo pridobiti nepovratna sredstva Evropske unije in iz državnega proračuna," je omenil Belec, ki je v zadnjem mesecu dni spoznal delo župana in občinske uprave. "Delam z izredno utečeno ekipo v občinski upravi, s tvornim sodelovanjem občinskega sveta pa lahko načrtovane projekte tudi izpeljemo," je dodal križevski podžupan, ki bo, če bo izvoljen, županske naloge opravljal nepoklicno.

Belec se bo za župana Križevcev potegoval kot neodvisni kandidat, pričakuje pa podporo nekaterih strank.


Več v Politika