Najprej s kolom in grabljami napadel soseda, nato z vilami grozil policistoma, da ju bo ubil

Policisti so osumljenca obvladali ter mu zaradi napada na uradno osebo odvzeli prostost

, četrtek, 6. avgust 2015 ob 08:06
Moški je z vilami napadel radgonske policiste

Moški je z vilami napadel radgonske policiste

Policisti so minuli dan med drugim na območju Gornje Radgone obravnavali kaznivo dejanje napada na uradno osebo. Osumljeni moški je med kršitvijo javnega reda in miru z vilami napadel radgonske policiste.

V sredo, 5. avgusta, malo pred 14. uro, so bili policisti PU Murska Sobota s strani občana iz območja Gornje Radgone obveščeni, da mu sosed grozi in ga napada.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 43-letni občan prišel k prijavitelju in ga najprej napadel z lesenim kolom, nato pa še z grabljami in ga pri tem večkrat udaril. Po dejanju se je prijavitelj umaknil v stanovanjsko hišo, kršitelj pa je odšel domov.

Ob prihodu policistov na kraj je kršitelj prišel iz stanovanjske hiše, vzel najprej manjši kol, nato pa še vile, napadel policista in jima grozil, da ju bo ubil. Kljub ukazom policistov, naj se pomiri osumljeni le-tega ni upošteval in z aktivnim upiranjem nadaljeval. Policista sta kršitelja obvladala. Zaradi napada na uradno osebo je bila kršitelju odvzeta prostost. Ves čas postopka na kraju je osumljeni grozil policistoma, da ju bo ubil in z grožnjami policistom nadaljeval še v prostorih Policijske postaje Gornja Radgona. V prostorih za pridržanje je uničeval drobni inventar in se pri tem lažje telesno poškodoval. Pravtako sta bila v napadu lažje telesno poškodovana prijavitelj in policist.

Skupaj s kazensko ovadbo bo osumljeni priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.


Več v Črna kronika