V slovenski ekipi, ki je osvojila drugo mesto, odlično šahiral Ljutomerčan Jernej Skuhala

Gre za enega največjih uspehov slovenskega ekipnega šaha na evropskih prvenstvih do sedaj

Prlekija-on.net, nedelja, 9. avgust 2015 ob 13:41
V Novem Sadu se je končalo evropsko ekipno prvenstvo v pospešenem šahu za mladince do 18 let. V slovenski ekipi je odlično šahiral tudi Ljutomerčan Jernej Skuhala, ki je s 5,5 točke iz osmih partij bil najboljši igralec na tretji deski na prvenstvu, celotna reprezentanca pa je na koncu osvojila drugo mesto.

Evropski prvaki so postali mladi Madžari, na tretjem mestu pa so bili šahisti iz Rusije. Ekipe so morale igrati v postavi z najmanj eno mladinko. Za Slovenijo je šahirala aktualna svetovna prvakinja do 16 let Laura Unuk. Na prvi deski pa je za Slovenjo šahiral Boris Markoja iz Turnišča.

Lep uspeh za naše mlade šahiste, saj so bili uvrščeni pred šahovsko bolj razvite ekipe iz Romunjie, Bolgarije, Estonije, Belorusije, Avstrije, ... Vsekakor pa gre za enega največjih uspehov slovenskega ekipnega šaha na evropskih prvenstvih do sedaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport