Büjraši prikazali svoje spretnosti v Ižakovcih

Številne aktivnosti v sklopu 24. Büjraških dnevov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 18:40
24. Büjraški dnevi

24. Büjraški dnevi

V sklopu letošnjih že 24. Büjraških dnevov so potekale številne aktivnosti. V petek so pripravili mitološki večer poezije in glasbe, sobota pa je bila posvečena ekologiji in ljudski kulturi. V ta namen so pripravili otroško likovno delavnico ter okroglo mizo na temo obnovljivih virov, kot razvojne priložnosti Občine Beltinci. Na okrogli mizi so sodelovali župan Milan Kerman, prof. Alojz Poredoš iz Strojne fakultete v LJ, Gregor Šömen iz Ekonomske fakultete v LJ, predstavniki Direktorata za energijo na Ministrstvu za infrastrukturo ter Skupina ZTK Beltinci kot idejni vodja projekta.

Ob tej priložnosti so tudi predstavili knjigo v prekmurščini Vrètine dnìk - avtor Tine Mlinarič. Popoldne je potekalo tekmovanje v pečenju rib na »indašnji« način. Sledil je osrednji dogodek - prikaz büjrašov in Društva ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači«. Obenem je potekala še tkalska delavnica.

V večernem delu je potekal nastop ljudskih pevcev, ljudska gledališka predstava – Žetev in družabni večer z Medžimurskimi muzikanti.

V nedeljo je sledila tradicionalna jutranja budnica, kulturni program in maša, popoldne pa še družabni del, ki se je zaključil z Büjraško nočjo in Veselimi svati.


Več v Družabno