Slovesnost ob praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj

Na slavnostni prireditvi so podelili občinska priznanja in nagrade ter priznanja županje, dr. Miran Puconja pa je prejel naziv častnega občana Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 11. avgust 2015 ob 12:31
Dr. Miran Puconja je na prireditvi prejel naziv častnega občana Občine Ljutomer

Dr. Miran Puconja je na prireditvi prejel naziv častnega občana Občine Ljutomer

V petek, 7. avgusta, je v sklopu praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev z razglasitvijo častnega občana in podelitvijo nagrad in priznanj.

Po uvodnem nagovoru županje mag. Olge Karba je sledila razglasitev dr. Mirana Puconja za častnega občana Občine Ljutomer. Dr. Miran Puconja je naziv častnega občana Občine Ljutomer prejel za izjemno raziskovalno, znanstveno in pedagoško delo ter vrhunske strokovne dosežke na področju etnologije, s čemer ima pomembne zasluge pri krepitvi ugleda občine Ljutomer.

Sledila je podelitev občinskih priznanj. Plaketo z listino in denarno nagradno Občine Ljutomer je prejela Marija Pušenjak za ustvarjalno delo na področju vzgoje in izobraževanja ter aktivno delovanje na humanitarnem področju. Pisni priznanji sta prejela Janez Smolkovič za uspešno delovanje na gospodarskem področju in Vinko Brenholc za uspešno delovanje na področju gostinstva in turizma.

Priznanja županje so prejeli Kulturno društvo Babinci za 20 let uspešnega delovanja, Dejan Razlag za 10 let uspešnega delovanja portala Prlekija-on.net, Ivek Vrhar za izdajo knjige Moje Življenje, Društvo Mura Rafting za desetletje ekološko-turističnega oživljanja prleškega porečja Mure, Lovska družina Ljutomer za 70 let družbeno koristnega delovanja, Jan Žibrat za vrhunske dosežke na področju športa, Jože Magdič za dolgoletno predano delo pri ohranjanju naravne in kulturne dediščine, mag. Igor Teršar za podporo ljutomerski kulturi in umetnosti, Arko d.o.o. za 25 let uspešnega delovanja in uveljavitve v mednarodnih poslovnih verigah ter Janče Gartner za človekoljubno dejanje predaje svojega defibrilatorja v javno uporabo.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela Gal Gjurin in Nina Pušlar z bandom. Druženje se je nato s pogostitvijo nadaljevalo pred Kulturnim domom.

Posnetek prireditve si lahko ogledate na TV AS, v petek 14.8. ob 21.00, v soboto 15.8. ob 9.30 in v nedeljo 16.8. ob 20.00, posnetek pa bo na ogled tudi na naši spletni strani.


Več v Kultura in izobraževanje