Strelci so na strelišču preizkušali puške

Mednarodno strelsko tekmovanje na strelišču v Presiki

Jože Žerdin, četrtek, 13. avgust 2015 ob 08:26
Mednarodno strelsko tekmovanje v Presiki

Mednarodno strelsko tekmovanje v Presiki

Strelsko društvo Rudar Presika pri Ljutomeru je organiziralo 16. odprto prvenstvo Presike v streljanju z malokalibrsko puško v disciplini 30 strelov leže. Gostili so strelske ekipe iz Upravnih enot Ljutomer, Murska Sobota, Lendava in Ormož ter strelske ekipe iz Madžarske. Istočasno je potekalo redno kolo mednarodne lige in zaključni turnir regijske lige.

Ekipno je zmagala ekipa PSLE Nagykanizsa s 765 krogi, drugo mesto s 754 krogi je zasedla ekipa Strelsko društvo Rudar Presika, tretje pa Športno strelsko društvo Murska Sobota. Med članicami je zmagala Brina Stajnko, strelsko društvo Ljutomer z 252 krogi, druga je bila Deak Ferencne iz PSLE Nagykanizsa z 249 krogi, tretja pa Vesna Mele iz strelskega društva TS Ormož z 241 krogi. Med člani je zmagal, z 262 krogi Horvath Karoly, drugi je bil Horvath Szilard z 261 krogi, tretji pa Varga Otto z 258, vsi člani PSLE Nagykanizsa. Skupno je nastopilo 10 ekip s skupno 31 strelcev. Prvo uvrščene ekipe so dobile pokale, posamezniki pa medalje.

V regijski ligi 2015 je sodelovalo 10 ekip s skupno 44 tekmovalci, ki so opravili štiri turnirje. S skupno 40 točkami je zmagala ekipa SD Mesto Ljutomer, drugi so bili strelci ŠSD Murska Sobota s 33 točkami, tretji pa strelci SD Rudar Presika z 30 točkami. Med posamezniki so bili v regijskem merilu najboljši strelci strelsko društvo Mesto Ljutomer in sicer Dušan Špindler s 60 točkami, druga je bila Brina Stajnko s 47 točkami, tretji pa Marjan Zadravec s 46 točkami. Prvo uvrščene ekipe so prejel pokale, posamezniki pa medalje. Zaključek mednarodne lige pa bo septembra na Madžarskem.


Več v Družabno