Avgustovske karaoke na poletnem odru

»DOSOR-jeva vetrnica« se uspešno vrti vse poletje

Filip Matko, petek, 14. avgust 2015 ob 12:44
Avgustovske karaoke

Avgustovske karaoke

Pregovor »V tretje gre rado !« lahko mirne vesti uporabimo za oceno že tretje uspešne izvedbe karaok v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. V okviru poletne »DOSOR-jeve vetrnice« je torej drugi četrtek v letošnjem osmem mesecu, 13. avgusta, bil po večerji na programu zabavni večer na prostem, na novem poletnem odru na dvorišču doma. Toda veselje za stanovalke in stanovalce doma, kot tudi številne ostale obiskovalce, ni bilo nič manjše. Kuharica Maja Zamuda je z vodjo domske prehrane, Simono Domjan, vodila prireditev, za katero se je tokrat prijavila enajsterica kandidatk in kandidatov.

Prepevali so na melodije in napeve znanih pevk in pevcev ter pevskih skupin. Za uvod je pesem »Nimam jaz te sreče« zapela medicinska sestra Andreja Lenartič. Njej je s pesmijo »Nasmeh poletnih dni« sledila domska gospodinja Valerija Gregorec. Stanovalka Nada Bregar, ki je nastopila že drugič na karaokah, je tokrat predstavila pesem »Ribič meje ujel«, a stanovalec Branko Ločnikar, tudi s svojim drugim nastopom tokrat, je predstavil narodno-zabavno pesem »Nocoj mi druga rekla je«. Diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak, ki v domu vodi pevske zbore, je bila zelo prepričljiva s pesmijo »Tužna (žalostna) je noč«, njena vrstnica po stroki, Ljudmila Gaber, pa je v ruščini zapela pesem »Katjuša«. Stanovalka Ema Matijevič se je kar brez glasbene spremljave lotila petja ljudske pesmi »Pojdi z menoj na morje veslat«, kar bi v tem vročem poletju bilo še kako prijetno. Je pa pesmi v ruščini »kontriral« s petjem pesmi »Dve bukvi« v slovaščini stanovalec Pavle Zvara. Njegov sostanovalec z nadstropja nižje, Jože Urankar, je vse navdušil s pesmijo »Za prijatelje si je treba čas uzet«, spodaj podpisani je zapel Čobijevo »Žalostna so polja zelena«, a kuharica Maja Zamuda je pela pesem »Idi, idi«.

Med prireditvijo so se v bližini doma ustavili ter prisluhnili petju turisti na kočiji, na terasi pa sta med občinstvom dva tudi zaplesala. Vsi, tokrat v vlogi pevk in pevcev, so prejeli beležnico in pisalo (da si bodo lahko zapisali besedilo in naslove pesmi za prihodnje karaoke !) ter za zaključek družno na poletnem odru zapeli pesem »Samo milijon nas je«, ki so se jim s petjem pridružili tudi poslušalke in poslušalci na DOSOR-jevi poletni terasi in na domskih balkonih.


Več v Družabno