Maša ob obletnici posvetitve kapele v Šalincih

Zbralo se je zelo veliko krajanov in tudi nekaj takih, ki so pred časom rodno vas zapustili in odšli s trebuhom za kruhom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. avgust 2015 ob 16:07
Maša v Šalincih

Maša v Šalincih

Krajani Šalincev so se to nedeljo zbrali na tradicionalni maši ob obletnici posvetitve vaške kapelice, zgrajene ob koncu prejšnjega tisočletja v posvetitev. Mašo je vodil razgledan in ljudem odprt gospod župnik iz Križevcev Štefan Vinkovič. Zbralo se je zelo veliko krajanov in tudi nekaj takih, ki so pred časom rodno vas zapustili in odšli s trebuhom za kruhom.

Po verskem obredu, obogatenem z zanimivo pridigo, so se krajani družili ob dobrotah, ki so jih pripravile domače gospodinje. Da pa je hrana lažje spolzela po grlu, so bile mize polne tudi pijač za vsak okus. Prijetno vzdušje je ljudi kar nekaj časa zadržalo na urejenem prostoru. Omeniti velja prizadevnost posameznikov, ki so prostor lepo pripravili in na koncu tudi pospravili vse kar so posamezniki tudi posodili za uspelo mašo in druženje.

Omeniti velja tudi do sedaj meni neznano daritev gospoda Davorina Cmrekarja, ki je prispeval ob otvoritvi kapele 1998 leta, kip Antona Martina Slomška, ki ga je sam oblikoval in po katerem se kapela tudi imenuje. Že v naslednjem letu je papež Janez Pavel II. razglasil Antona Martina Slomška za blaženega in potrdil dober izbor krajanov, ki so vzeli tega velikega Slovenca za svojega.

Janče Gartner


Več v Kultura in izobraževanje