Vrhunska vokalistka Darja Švajger v Radencih

Glasbeno vrtenje avgustovske »DOSOR-jeve vetrnice«

Filip Matko, petek, 21. avgust 2015 ob 12:55
Darja Švajger v Radencih

Darja Švajger v Radencih

Vrhunska vokalistka, Mariborčanka Darja Švajger, je ob spremljavi Jake Puciharja ob klavirju, nastopila na avgustovski »DOSOR-jevi vetrnici« 20. avgusta zvečer. Že več kot dvajset let blesti ta pevka na slovenski glasbeni sceni, edina, ki je kar dvakrat sodelovala na prireditvi Pesem Evrovizije (1995, 1999), je maja letos doktorirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in je tam tudi profesorica solo petja.

Številnemu občinstvu, zbranemu na terasi, balkonih in zelenici notranjega DOSOR-jevega dvorišča, se je Darja Švajger povsem samozavestno predstavila s številnimi svetovnimi glasbenimi uspešnicami v slovenskem, nemškem, francoskem in angleškem jeziku. Poleg klaviaturista Jake Puciharja jo je ob eni izmed pesmi na orglicah spremljal domačin iz Radencev Valter Klemenčič.

Eden najbolj prepoznavnih slovenskih glasov, glas Darje Švajger, je torej številnim stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, kot tudi množici ostalih obiskovalcev tokratnega pevskega večera izvabljal gromki aplavz, ki ga ob zaključku koncerta skoraj ni bilo konca, da je pevka kar dvakrat občinstvu poklonila dodatno pesem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno