V prometni nesreči, kjer je umrl 2-letni otrok, udeleženi državljani Češke

Nesrečo je povzročil 39-letni državljan Češke, s katerim so se v osebnem vozilu peljali še ženska in trije otroci

Prlekija-on.net, sobota, 22. avgust 2015 ob 10:27
Prometna nesreča pri mejnem prehodu, foto: PGD Ptuj

Prometna nesreča pri mejnem prehodu, foto: PGD Ptuj

V soboto, 22. avgusta, okoli 6.30 ure je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje zgodila huda prometna nesreča. Na kraj so bili napoteni policisti, gasilci in reševalci.

Policisti, ki so opravili ogled, katerega sta se udeležila tudi dežurni preiskovalni sodnik in tožilka, so ugotovili, da se je na glavni cesti prvega reda št. 9, izven naselja Zgornje Gruškovje, Občina Podlehnik, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla, več oseb je bilo telesno poškodovanih. Materialna škoda na vozilih znaša okoli 25.000,00 evrov in na objektih 400,00 evrov.
 
Nesreča se je zgodila, ko je 39-letni državljan Češke vozil osebni avtomobil, izven naselja Zgornje Gruškovje, iz smeri Podlehnika v smeri mejnega prehoda Gruškovje. Ko je pripeljal do KM 9.100, v odseku 351, kjer vozišče poteka v ravnini, z vozilom ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Z vozilom je zapeljal v levo, čez dvojno neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim levim čelnim delom vozila trčil v sprednjo levo čelno stran osebnega avtomobila – avtodoma, katerega je vozil 58-letni državljan Češke, pravilno iz nasprotne smeri. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo nazaj v levo, kjer se je na kolesih obrnil za 180 stopinj in obstal na desnem smernem vozišču gledano v smeri njegove vožnje in s sprednjo stranjo obrnjeno v smeri Podlehnika. Osebni avtomobil - avtodom je po trčenju odbilo v desno, kjer je z zadnjim levim delom trčil v kovinsko zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča, z desno bočno stranjo pa v betonsko korito za rože, katero je prav tako bilo ob desnem robu vozišča gledano v smeri njegove vožnje.
 
V prometni nesreči je bilo udeleženih 8 udeležencev. Pri tem je umrl dveletni otrok, ki je bil v naročju matere na sedežu za voznikom, v osebnem avtomobilu 39-letnega državljana Češke, dve osebi sta bili hudo telesno poškodovani in štiri osebe lahko telesno poškodovane. Poškodovani so bili z reševalnimi vozili odpeljani v SB na Ptuju. V času ogleda so policisti urejali promet preko bližnjega obvoza.
 
Zoper 39-letnega državljana Češke bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Cesta je bila popolnoma zaprta, promet proti mejnemu prehodu pa je potekal preko počivališča. Ob tem je nastala okoli 6 km dolga kolona.


Več v Črna kronika