Pijan ter brez vozniškega dovoljenja vozil 128 km/h in ostal brez vozila

29-letnik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,57 mg/l alkohola

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 11:411
Zaseženi avtomobil

Zaseženi avtomobil

Policista PP Gorišnica sta v soboto, 22. avgusta, nekaj po 17. uri, v Stojncih ustavila 29-letnega voznika osebnega avtomobila, stanujočega v okolici Cirkulan, ker je izven naselja vozil s hitrostjo kar 128 km/h.

V postopku sta policista ugotovila, da voznik ne izpolnjuje pogojev za vožnjo motornega vozila, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ugotovila sta tudi, da je voznik vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu 0,57 mg/l alkohola. Voznik v vozilu tudi ni imel predpisane obvezne opreme.

Policista sta ga od nadaljnje udeležbe v cestnem prometu odvrnila tako, da sta mu vozilo znamke Ford Mondeo, ki ga je vozil, zasegla. Zaradi tega se je pričel do policistov nedostojno vesti in si s tem prislužil plačilni nalog. Plačilni nalog je prejel tudi za prehitro vožnjo in nepopolno obvezno opremo. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom alkohola se bo zagovarjal pri Okrajnem sodišču na Ptuju.


Več v Črna kronika