Torek na sejmu AGRA v znamenju vina

V torek, četrti dan sejma v Gornji Radgoni bo v znamenju vinogradnikov, vinarjev, sommelierjev in konjerejcev, sejem pa bodo v večjem številu obiskali ljudje iz Porabja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 23:21
Vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko

Vinska kraljica Slovenije, Sandra Vučko

53. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se je prevesil v drugo polovico. V prvih treh dneh največjega sejma v tem delu Evrope so tako razstavljavci, kot tudi obiskovalci prišli na svoj račun. Rekordno število razstavljavcev – 1785 iz 30 držav – ponuja vse za kmetijstvo in prehransko industrijo, na številnih strokovnih dogodkih pa se razpravlja o perečih vprašanjih povezanih s kmetijstvom ter živilsko pridelovalno in predelovalno industrijo.

V torek, četrti dan sejma v Gornji Radgoni bo v znamenju vinogradnikov, vinarjev, sommelierjev in konjerejcev, sejem pa bodo v večjem številu obiskali ljudje iz Porabja. Izmed torkovih strokovnih dogodkov je potrebno izpostaviti posvet z naslovom Slovensko vino na mednarodnem razpotju, ki ga organizira Vinska družba Slovenije. Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije bo ob dnevu zbornice predstavila opravljeno v letošnjem letu, govora pa bo tudi o teranu, kot delu kulturne dediščine in nacionalne identitete. Na sejmu se bodo srečali člani evropskega reda vitezov vina, popoldan ob petih pa bo še zanimiva nogometna tekma med Vinsko reprezentanco Slovenije in ekipo »medijskih zveznikov«.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov prejšnjih dni na sejmu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno