Negovski grad je gostil 6. Salon Traminec

Na šestih salonih je preko 6000 obiskovalcev okušalo 610 tramincev

Branko Košti, torek, 25. avgust 2015 ob 12:46
Na dogodku so bile prisotne tudi številne vinske kraljice

Na dogodku so bile prisotne tudi številne vinske kraljice

Ljubitelji dobre kapljice, še posebej žlahtnega traminca in gurmani so v ponedeljek, 24. avgusta, znova imeli priložnost uživati v idiličnem ambientu gradu Negova. Že šesto letos zapored, so jih namreč organizatorji Kultprotur Gornja Radgona, Steyer Vina in Mediaspeed, povabili na družabni vrhunec poletne sezone, že 6. Salon Traminec.

101 vzorec vrhunskih tramincev iz Slovenije in tujine, je obiskovalce znova prepričal, da predsodek o tramincu kot sladkem vinu in vinu za ženske, ne drži povsem, saj so lahko okusili tudi nežno penino, arhivske primerke traminca, osvežujoče polsladko, polsuho in suho vino, ki prija tudi pravim moškim. Vsi, ki se z vinom ne srečujejo vsakodnevno, so lahko obiskali Malo šolo vinskih okusov, ki je tudi tokrat opravljala svoje poslanstvo – izobraževanje vinskih ljubiteljev in poznavalcev vina.

Ker k vsakemu odličnemu vinu sodi dobra hrana, je za vrhunsko kulinarično ponudbo poskrbelo enajst kuharskih mojstrov iz cele Slovenije: družina Jezeršek na čelu z mastechefom Lukom, pa domačija Firbas s svojo božansko gibanico, ki jo pripravlja gospodinja Marjana, Zdravilišče Radenci, študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Turistično društvo Lindau s svojim okusnim bogračem, za pravo mero mesnih okusov pa so poskrbeli pri Kodili. Pravo bučno olje je doma pri Kocbeku, pridih daljnega vzhoda pa so pričarali v japonski restavraciji Miyabi. Predstavili so se še Gostilna Rajh, Kamp Menina – Gostilna Kaca, Mond Hit Casino Šentilj ter Lovenjakov dvor.

Med vinskimi in kulinarični užitki so prizadevni organizatorji za obiskovalce pripravili tudi kulturne užitke. Na prostem so si lahko ogledali velika platna akademske slikarke Tjaše Čuš, v grajskih razstaviščih pa likovne in fotografske razstave, saj se Grad Negova od letos ponaša tudi z nazivom enega izmed svetovnih fotografskih središč, se priporočili pri Apoloniji, grajski priprošnjici za ljubezen in zdravje in uživali ob ognjenem spektaklu. Glasbeno kuliso celotnega dogajanja so pripravili Severa in Gal Gjurin ter Temne sence.

Kakor vsi dosedanji, je imel tudi letošnji 6. Salon Traminec dobrodelno noto. S čekom za 500 evrov so organizatorji razveselili člane PGD Negova.


Več v Družabno