Neuspešna trening tekma mariborskih rokometašev

RK Jeruzalem Ormož - RK Maribor Branik 33:26 (17:10)

Nina Blagovič, nedelja, 6. september 2015 ob 08:56
RK Jeruzalem Ormož

RK Jeruzalem Ormož

Ormoški rokometaši so v prvi tekmi nove sezone v 1. NLB rokometni ligi presenetili mariborski Branik in jih tako senzacionalno premagali 33:26. Presenečenje je bilo toliko večje, ker so se Mariborčani v novo sezono podali z visokimi cilji, saj se resno spogledujejo z naslovom prvaka.

Sedanji trener RK Maribor Branik je bivši selektor slovenske rokometne reprezentance, Boris Denič, v mariborskem taboru pa naj bi po napovedih pred tekmo veljalo, da imajo to tekmo zgolj za trening. Verjetno jim je glede tega ob koncu tekme bilo žal. Po začetnem vodstvu Maribora z 0:3 je mogoče kazalo na to, da bodo do zmage zlahka prišli, se pa je kasneje igra povsem spremenila. Ormožani so hitro prišli do izenačenja in v 10. minuti do vodstva, katerega so se bolj ali manj držali skozi cel prvi polčas (oziroma kar celo tekmo!). Najvišje vodstvo so Vinarji dosegli ob koncu polčasa, saj so Mariborčanom pobegnili kar na 7 golov prednosti (17:10). Rezultat je v drugem polčasu bil na ormoški strani in tako so vodstvo obdržali do konca tekme. Najvišje vodstvo Ormožanov v drugem polčasu je doseglo prednost 9 golov. Mariborčani so proti ekipi, ki je v lanski sezoni zasedla 7. mesto, izgubili za 7 golov in tako po blamaži domov odšli z dolgimi nosovi.

Igralec tekme je bil vedno odlični Bojan Čudič, ki je prispeval kar 9 golov. Med vrste Vinarjev se je vrnil tudi bivši član, Rok Žuran, ki se zaradi poškodbe kolena in velike konkurence v moštvu Celja ni uspel dovolj pokazati. K zmagi je pripomogla dobra, močna in organizirana obramba Ormožanov ter tudi razpoložen ormoški vratar, Tomislav Balent.

Organizacijska ekipa Jeruzalem Ormoža je sicer za prvo domačo tekmo želela organizirati spektakel na prostem v Mestni grabi, vendar so zaradi slabega vremena dogodek odpovedali. A kot kaže se bo ta tekma bojda vseeno odvila, in sicer v soboto 19.9. proti ekipi iz Trebnjega (čaka se sicer še potrditev z njihove strani).

RK Jeruzalem Ormož - RK Maribor Branik 33:26 (17:10)
B. Čudič 9 golov, D. Mesarič 5 golov (RK Jeruzalem Ormož)
D. Cingesar 5 golov, T. Poklar 5 golov (RK Maribor Branik)


Več v Šport