Ozaljšali so si steno z drevesom oddelka

V DOSOR-jevem pritličju razveseljuje nova stenska slika

Filip Matko, četrtek, 10. september 2015 ob 17:03
V DOSOR-jevem pritličju razveseljuje nova stenska slika

V DOSOR-jevem pritličju razveseljuje nova stenska slika

Na oddelčnem hodniku v pritličju DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v sredo, 9. septembra, nekaj po 14. uri, prerezala slovesni trak stanovalka Ana Vohar iz Melinec. S tem je predala svojemu namenu najnovejšo pridobitev tega oddelka - steno z narisanim »drevesom oddelka« ter pripisom »Tu smo doma«. Imenovana stanovalka je prispela v pritlični oddelek kot zadnja in verjetno bo po opravljenih uspešnih terapijah kot prva tudi ta oddelek zapustila.

V svojem nagovoru zbranim se je Ana Vohar zahvalila za odličen sprejem ter vsem zaželela obilo lepih dni ter zdravja v prihodnje. Za to »obredno vlogo« je stanovalko Ano zadolžila tamkajšnja »glavna gospodinja« Mojca Kumlanc, ki venomer preseneča z novimi idejami. Po dogovoru z njo je DOSOR-jev prostovoljec (spodaj podpisani !) na eno izmed sten v pritličju doma naslikal drevo, s katerega leti metuljček, ki drevo povezuje z napisom »Tu smo doma«. Na vejah naslikanega drevesa se bodo sezonsko menjavali prizori. Tokrat so na vejah lepa rdeča jabolka, na njih pa izpisana imena in priimki vseh stanovalk in stanovalcev, ki so »doma« v pritličju oziroma na Mojcinem oddelku.

Ob stanovalki Ani je trak pomagal prerezati še slikar-prostovoljec, ki se mu je gospodinja Mojca zahvalila s priložnostnim darilcem. Sledila je pogostitev vseh s pecivom in napitki. Tega so bili deležni stanovalke in stanovalci, kakor tudi gospodinje in medicinske sestre s sosednjih oddelkov. Pri peki odličnega domačega peciva je gospodinji Mojci priskočila na pomoč strežnica Olga Stramič. Seveda ni manjkalo petja, kajti »najbolj glasna« je v pritličju stanovalka (ta mala) Ema Matijevič, ki ji je pri petju pomagal (ta večji) Pavle Zvara. S petjem so pravzaprav tudi začeli samo oddelčno slovesnost, da so s tem v svojo sredo privabili čim več sodelujočih. In pijače ter peciva je bilo za vse dovolj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje