Mis Slovenije 2015 je Mateja Kociper iz Odrancev

Mateja bo Slovenijo zastopala na svetovnem izboru Miss World, ki bo letos potekal v kitajskem mestu Sanja

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2015 ob 22:46
Mateja Kociper, foto: FB Mateja Kociper

Mateja Kociper, foto: FB Mateja Kociper

V četrtek, 10. septembra, je v Ljubljani potekal izbor za Mis Slovenije. Aktualna mis Slovenije Julija Bizjak je lento predala svoji naslednici 23-letni Mateji Kociper iz Odrancev, ki bo tako Slovenijo zastopala na svetovnem izboru Miss World, ki bo letos potekal v kitajskem mestu Sanya.

Prva spremljevalka je Patricia Koželj, druga spremljevalka pa Tadeja Pavlič.

Mateja je študentka fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na mariborski univerzi. Njeni hobiji so strast in poznavanje avtomobilov in motorjev, programiranje in računalništvo, spoznavanje tujih jezikov in ukvarjanje z otroki.

Kot je povedala organizatorka letošnjega izbora Jelka Verk, se je letos prijavilo prijavilo 300 kandidatk, le 15 finalistkam pa se je uspelo prebiti skozi predtekmovanje in dva polfinala. Za naslov mis Slovenije so se potegovale Lea Markelj, Lina Kogoj, Jelena Kovačević, Lejla Bajrektarević, Maja Ana Strnad, Sara Gavranić, Bernarda Krivec, Tadeja Pavlič, Nika Vivoda, Viktorija Hajduk, Brigita Arh, Sara Žibert, Nika Tušar, Patricia Koželj in Mateja Kociper.

Na izboru so izbrali še mis talenta, to je postala Lina Kogoj, ki je tudi zmagovalka glasovanja na spletu. Mis Nove je postala Lea Markelj, mis Slovenskih novic je Mateja Kociper, ki je bila izbrana tudi za Model 2015, hkrati pa je še prejemnica posebne nagrade organizatorja, kot tekmovalka, ki je pokazala največ truda. Najboljši poslovni načrt je s pomočjo mentorjev z Gea Collegea naredila Nika Vivoda.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno