V Ljutomeru so pripravili strokovni posvet o spodbujanju socialnega podjetništva in zadružništva

V Domu kulture v Ljutomeru je potekal strokovni posvet »Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva - možnosti zaposlovanja«

Prlekija-on.net, torek, 15. september 2015 ob 08:38
Strokovni posvet o socialnem podjetništvu in zadružništvu

Strokovni posvet o socialnem podjetništvu in zadružništvu

V okviru vladnega obiska v Pomurju je v ponedeljek, 14. septembra, v Domu kulture v Ljutomeru potekal strokovni posvet »Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva - možnosti zaposlovanja«. Pri organizaciji posveta so poleg Vlade Republike Slovenije sodelovali še Občina Ljutomer, Prleška razvojna agencija, Regionalna razvojna agencija Mura in Forumom socialnega podjetništva.

Uvodoma je zbrane nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, nato so v prvem delu posveta spregovorili Tadej Slapnik, Državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade RS, Alenka Šesek z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nena Dokuzov z Ministrstva za gospodarski razvoj, Andreja Černak Meglič, predlagateljica zakona o socialnem podjetništvu ter Goran Šoster, direktor Prleške razvojne agencije.

Po razpravi so se v drugem delu posveta predstavili nekateri konkretni in uspešni primeri socialnih podjetij in zadrug: Alojz Kavaš (Iniciator socialnih podjetij in ekološkega kmetovanja) je spregovoril o zaposlovanju ranljivih skupin v kmetijstvu, Gaja Brecelj, direktorica Umanotere, je govorila o zelenih delovnih mestih, Tomaž Zver, direktor Sončne zadruge, je povedal več o zadružništvu in obnovljivih virih energije, Darja Kosič Auer, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pa je predstavila socialno vključenost oseb s posebnimi potrebami in priložnosti za nova delovna mesta. Pred zaključno razpravo je Lea Cipot, direktorica socialnega podjetja Zavod korak naprej, predstavila trgovino z rabljeno otroško opremo in oblačili, ki se nahaja v Murski Soboti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje