Je katero od koles vaše? Čaka vas na policiji.

Povečano število kaznivih dejanj tatvin koles

Prlekija-on.net, četrtek, 17. september 2015 ob 12:19
Zasežena kolesa, foto: PP M. Sobota

Zasežena kolesa, foto: PP M. Sobota

Policisti PU Murska Sobota so v zadnjem času obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin koles. "Ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru. Zato je zelo pomembno  preventivno  obnašanje  njihovih  lastnikov in uporabnikov. Ugotavljamo, da oškodovanci ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj," so ob tem zapisali pri policiji.

Policisti PP Murska Sobota so več storitev kaznivih dejanj tatvin koles obravnavali tudi v samem mestu Murska Sobota. Neznani storilec si je kolesa protipravno prilaščal odklenjena in zaklenjena. Tatvine so se dogajale pretežno v dnevnem času in sicer v večini primerov izpred stanovanjskih blokov.

Pri zbiranju obvestil so bila pri hišni preiskavi dvema osumljencema iz okolice Murske Sobote najdena in zasežena štiri kolesa za katera nista vedela pojasniti od kod izvirajo. Zato občane pozivajo, da v kolikor prepoznajo svoja kolesa, da se oglasijo na Policijski postaji Murska Sobota.


Več v Črna kronika