Na območnem srečanju v Veržeju je zapelo osem skupin ljudskih pevcev

Po dolgih letih je srečanje minilo brez ljudskih godcev

Branko Košti, nedelja, 20. september 2015 ob 13:48
Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi

Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi

V organizaciji Območne izpostave JSKD Ljutomer, se je v soboto, 19. septembra, v Kulturnem domu v Veržeju odvilo Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž občin Veržej, Ljutomer, Križevci in Razkrižje.

Prireditev, pri organizaciji katere sta pomagala tudi Občina Veržej in KD Slavko Osterc Veržej, je po dolgih letih minila brez ljudskih godcev, zapelo pa je osem skupin ljudskih pevcev in pevk: pevci ljudskih pesmi Slavček KD Manko Golar Ljutomer pod vodstvom Milana Krefta, pevke ljudskih pesmi pri FS Kajer Bučečovci, katere vodi Helena Osterc, pevci ljudskih pesmi pri FS Kajer Bučečovci so zapeli pod vodstvom Zvonka Šijanca, pevci FS TKD Babinci pod vodstvom Marjana Filipiča, pevke ljudskih pesmi iz Vučje vasi, ki jih vodi Ana Lebar, KD Anton Krempl se je predstavilo z dvema skupinama in sicer so Fantje od Male Nedelje zapeli pod vodstvom Ludvika Rudolfa, ljudske pevke Soside pa vodi Liljana Peršak. Prireditev so zaključili domačini, pevci vokalne skupine Leščeček pod vodstvom Mateje Žalik Rus.

Pevke, pevce in, žal, maloštevilne obiskovalce sta nagovorila tudi župan Občine Veržej Slavko Petovar in strokovni spremljevalec iz JSKD Franc Kene.


Več v Kultura in izobraževanje